|
|
ralufrumushik
Signup: 07 Aug 2009
Replys: 2
|
papusa mea
Cand eram mica imi placeau foarte mult papusile , nu intotdeauna parintii aveau bani sa-mi cumpere dar faceau tot posibilul sa am tot ce mi-am dorit , ceea ce o sa fac si eu pentru copiii mei...in fine , papusa care mi-a fost cea mai draga si care inca o mai am am primit-o la 7 ani de Craciun, mi-am dorit-o foarte mult si am fost extraordinar de fericita cand am primit-o , am fost convinsa atunci ca Mos Craciun exista , pentru ca a stiut exact ce mi-am dorit.a fost cea mai frumoasa papusa , eram convinsa ca nimeni nu mai are una asemanatoare.acum am o colectie de papusi, toate cu poveste ei si pe toate le indragesc pentru ca mi-au facut copilaria mai frumoasa... |
|
 |
|
|
adrianas18
Signup: 17 Sep 2007
Replys: 60
|
papusi
erau ale mamei mele, de la cununia civila.. doua papusi mari, de vreo jumatate de metru, cu parul carliontat, una blonda, una bruneta... si imbracate ca niste printese... eram atat de mandra de ele... le spalam, le faceam hainute si tot timpul cand plecam pe undeva luam una din ele dupa mine... din pacate, in timp s-au stricat... dar inca le consider cele mai frumoase papusi pe care le-am vazut vreodata! |
|
 |
|
|
elenusa
Signup: 04 Dec 2008
Replys: 2
|
o surioara mai mica
Eu sunt nascuta in 78,asa ca va imaginati cat de greu era sa ai o papusa,mai ales in mediul rural.......Si totusi si eu am avut o papusa care mi-a marcat copilaria,de fapt ea exista inca,la mama la tara,arata foarte bine,e o papusa mare de aprox 60 cm,blonda cu parul lung si cret,cu o rochie frumoasa,care mi-a fost o adevarata prietena,o surioara mai mica si pe care am pastrat-o deoarece nu mai aveam sanse sa mai primesc inca una..... |
|
 |
|
|
Ruxyca
Signup: 24 Iul 2008
Replys: 18
|
Concurs
Papusica care mi-a marcat intr-un mod placut copilaria, se numea Priscilla ... o papusica blondina, cu parul drept alaturi de care mi-am petrecut aproape intreaga copilarie !!!! I-am croit fel si fel de lucrusoare pe cand eram micutza ,i-am facut baitza, am tuns-o la un moment dat , cand ma plictisisem de parul ei lung !!! Ba mai mult avea chiar si un prieten ... si 2 fetitze !!! :) Am avut`o in casa mult timp, dar am dat'o unei alte fetite , in momentul in care nu mai era cazu sa ma mai joc cu papusele :) |
|
 |
|
|
anaserbanescu
Signup: 01 Apr 2005
Replys: 12
|
Lalitza
Papusa care mi-a marcat mie copilaria este acea Lalitza, papusa cu capul tuguiat ca Oblio, pe care o iubeam nespus de mult, vorbeam cu ea extrem de mult, manca cu mine, dormea cu mine..o prietena in adevaratul sens al cuvantului....era s-o pierd in parca, norocul meu a fost ca nu a vrut-o nimeni, probabil ca nu era prea atragatoare, insa pentru mine era totul, va dati seama, daca si-acum mi-o amintesc...era galbena, ca un pui.....stiu ca era s-o pierd definitiv...ii faceam atatea injectii cu apa saraca...ca era cat pe-aci sa putrezeasca...noroc cu mama, ca datorita ei exista si acum....Lalitza mea...sper s-o pot da si viitoarei mele fetitze...daca va fi fata... |
|
 |
|
|
ratuskkk
Signup: 10 Aug 2009
Replys: 4
|
PAPUSA COPILARIEI MELE
Tin minte ca era o papusa de marime medie, avea parul negru si des.Avea o rochita de culoare roz si o palarie roz. Era foarte dulce si am iubit-o mult dar din pacate am pierdut-o atunci cand mi-am schimbat locuinta.. |
|
 |
|
|
delia31
Replys: 1
|
Papusica mea de portelan
Am fost o fetita cu parul de culoarea mierii de salcam si ochi mari, negrii si rotunzi ca niste margele.Totusi,obisnuiam sa spun tuturor ca eu am parul blond si ochii albastri ca si papusica mea de portelan.Am fost binecuvantata sa imi petrec o buna parte din copilarie la bunica mea materna,o doamna distinsa si blanda care m-a invatat adevaratele valori ale vietii.Acum sunt o viitoare mamica iar bunica mea este inca alaturi de noi,la fel de nepretuita si blanda.Inca imi da sfaturi cum sa ma comport cu omul iubit si ce mancaruri bune sa ii pregatesc.Tot ea este cea langa care ma asez cu drag pentru a depana amintiri din copilaria mea frumoasa.Bunica mi-a daruit o papusa de portelan absolut superba.Este mostenire de la mama ei, respectiv strabunica mea.Fetita fiind,obisnuia sa o ia din vitrina iar eu stateam cu manutele intinse,nerabdatoare sa o ating si sa o sarut.Papusica asta de portelan avea bucle blonde si ochisori albastri,o palarie roz dantelata si o rochita vernil cu sandalute roz si sosetele albe. Isi tine o manuta sub barbie,oarecum ganditoare, iar in mana celalata are un cosulet cu mure.O frumusete de papusa, un adevarat lucru de arta.O voi pastra cu drag pentru fiica mea. |
|
 |
|
|
elilavi
Signup: 31 Mai 2009
Replys: 25
|
Castiga una dintre papusile Anne Geddes
Alaturi de hopa-mitica, matriosca a fost papusa copilariei mele. Erau aduse de tata din Republica Moldova, miroseau a lemn si a vopsea, se desfaceau in alte papusi cu exact aceeasi figura, doar mai mici. Apoi am inceput sa le las in urma, in favoarea cartilor, a desenelor animate si a papusilor Barbie dar tot prin carti mi-a revenit pasiunea pentru ele, cand am descoperit literatura ruseasca.
Acum fetita mea este fascinata de papusile Anne Geddes si tare mult mi-as dori o papusica pentru ea. |
|
 |
|
|
liz
Signup: 21 Nov 2005
Replys: 42
|
O papusa cat mine
Inca de pe la varsta de 4 ani il rugam pe Mos Craciun sa-mi aduca o papusa mare cat mine, sa merg cu ea pe strada, tinand-o de mana ca pe o sora. Din pacate, Mosu' nu avea asa multi bani, asa ca an dupa an nu aparea papusa, ci diverse alte cadouri in schimb. Eu ma gandeam: ,,Mai, dar Mos Craciun asta chiar nu primeste scrisoarea mea?" Asa ca, pe la 8 ani i-am lasat scrisoarea sub brad, si culmea- dimineata am gasit acolo papusa dorita- Rodica (asa scria pe medalionul ei de la manuta) : era satena, cu parul destul de lung, avea cizme pana la genunchi o rochita mulata si un bolero. Wowww, eram asa de incantata!!!!M-am jucat ata de mult cu ea, incat i s-a rupt o manuta. Am plans, i-am facut ,,operatie" (am incercat sa-i cos mana, care era de plastic...). In cele din urma, am acceptat ca nu se mai poate repara. Acum sunt mama, iar fetita mea de 4 anisori se joaca cu Rodica, pe care o indrageste foarte mult, pentru ca este mare cat ea.... |
|
 |
|
|
casyrodica
Signup: 27 Iul 2009
Replys: 4
|
papusile Anne Geddes
Aveam patru ani, in anul 1977, cand Mos Craciun mi-a adus o papusa. O chema "papusica Vali". Avea parul lung de culoarea ciocolatei, ochii caprui, toate trasaturile erau frumos conturate. A fost "surioara" cu care dormeam in dormitorul "nostru" albastru,
copilul pe care eu, tovarasa,il ascultam la lectii, prietena mea de joaca, "pacienta" mea. Dupa 22 de ani, cand am nascut primul copil, baiat, pe "papusica Vali" am facut-o cadou unei nepotele. Istoria se repeta, am o fetita de 6 ani care adora papusile, are un "bebe" careia in este "mama"...... |
|
 |
|
|
MayMay
Signup: 11 Aug 2009
|
Concurs
Cand s-a casatorit, mama a avut la nunta o papusa blonda cu ochii verzi. Cand a ramas insarcinata si-a dorit sa aiba o fetita la fel ca papusa: blonda cu ochii verzi. Si... asa am iesit. Toata copilaria mea m-am jucat cu aceas papusa, Liliana. Pe la 6 ani a mai venit o surioara: Lizuca si un catelus de plus: Patrocle. Ce sa va mai spun, am devenit gasca vesela: Liliana, Lizuca si Patrocle. Eram cele mai bune prietene si nu ne despartea nici o vacanta la bunica sau isitul cu mama la cumparaturi. Ii am si acum pe toti 3. Ii pastrez pentru fetita mea care este prea mica sa se joace cu ei. |
|
 |
|
|
muresica
Signup: 29 Sep 2005
Replys: 38
|
păpuşa mea
Bună fetelor, nu am mai intrat de multă vreme pe acest site, ce sexy este, îmi place noua faţă. Felicitări celor care au lucrat la el. Mie păpuşa care mi-a marcat coplăria a fost un bebeluş.Era un băieţel. M-am dus cu mama să-mi cumpere rechizite la librărie, eram în cl. a II a şi în vitrină era băiatul meu. într-un cărucior. Era de vis, parcă era natural.Când l-am văzut nu mi-a mai trebuit nimic. Dar, mama avea bani de rechizite , nu de păpuşi. Şi am plecat de acolo fără ea. Am plâns o zi întreagă după băieţelul meu. Dar a venit salvarea, tata. Mi-a dat banii, era destul de scump şi m-am dus şi l-am luat. Şi acum îl am, s-a păstrat foarte bine, bineînţeles că nu prea mă jucam cu el ca să nu-l distrug.Şi acum îi mai aduc aminte mamei despre povestea cu bebeluşul.Am avut o copilărie frumoasă, atunci. |
|
 |
|
|
ABBY82
Replys: 8
|
PAPUSA ERIKA
PAPUSA(ERIKA)CEA CARE MI-A "MARCAT" COPILARIA ESTE O PAPUSA(BRUNETA) CU SUZETA CU UN COSTUMAS ROZ CU BULINE SI VOLANE.MI-A FOST ATAT DE DRAGA INCAT SI ACUM O PASTREZ IN CONDITII DE 5 STELE POATE COPILULUI MEU II VA FACE PLACERE SA SE JOACE CU EA.NU MAI SPUN CA ERAM NEDESPARTITE IN CONCEDII SI ACASA.CRED CA M-AM ATASAT DE EA DEOARECE NU AM AVUT SURIOARA SAU FRATIOR SI IN EA VEDEAM CEEA CE IMI DOREAM . |
|
 |
|
|
GEO82
Replys: 9
|
MIREASA
PAPUSA CARE MI-A MARCAT COPILARIA A FOST CEA PE CARE A AVUT-O MAMA LA NUNTA(PE MASINA)DE CATE ORI O VEDEAM O PIEPTANAM. |
|
 |
|
|
Rodi58
Signup: 21 Ian 2008
Replys: 8
|
Prima mea papausa
Am avut pe la 5 ani o paausa din platic, adusa de tata de la un coleg. Era ciufulita si avea sandale rosii- eu ii spuneam Motanul incaltat. Provin dintr0o familie cu trei fete si tata doar lucra, de papusi ce sa va spun-puteam sa le visez. Acum cand am o nepoata nu stiu ce sa fac ca ea sa nu aiba lipsurile copilariei mele. |
|
 |
|
|
32elena
Signup: 02 Oct 2007
Replys: 20
|
Castiga una dintre papusile Anne Geddes
Da ,cu drag imi aduc aminte de papusica mea din copilarie era din cauciu si avea un par lung blond si carliontat si aveam o placere nebuna sa o tund de unde sa stiu ca nu ii va mai creste parul si asa saracuta papusica a ramas chelboasa. |
|
 |
|
|
MIKLOSBLANKA
Signup: 03 Mai 2008
|
concurs papusi
Cea mai draga papusa le-am primit de la rudele noastre aflate in Germania si in timpurile alea
o papusa frumoasa starnea invidie.L-am pastrat si acum fetita se joaca cu ea |
|
 |
|
|
karmen_kk
Signup: 19 Mai 2009
Replys: 26
|
papusa
Ce frumos este cand iti aduci aminte de copilarie, cand alergam prin stul buniciilor fara nici o grija pentru ziua de maine sau cand ne jucam cu papusiile in fata blocului.
Papusa mea preferata, era un bebe chel umplut cu vatelina..Cred ca oricine isi mai aduce aminte ce dragute erau acele papusele, zilnic il schimbam si ii dadeam sa manance, noaptea dormeam numai cu el.Imi aduc aminte ca l-am primit intr-un an de Craciun de la Mos Craciun, ce fericita am mai fost, cred ca mai am si poze cu el.Seamana putin cu papusile Anne Geddes doar ca nu era asa de imbracat :) |
|
 |
|
|
tisha934
Signup: 27 Sep 2006
Replys: 41
|
papusi,papusi
Cand eram mica ma jucam mai mult cu masinutele insa aveam o papusa pe vremea aceea era cat mine de mare si eu fiind singura la parinti o luam ca o surioara imi placea sa i fac hainute , ma faceam ca i dau sa manance ,o puneam sa doarma ..cand am mai crescut un pic am vrut sa o machiez si saraca am mazgalito pe toata fata dupa aia am tunso ...am chinuit ceva saraca papusa ...insa am tinuto mult timp si mi-a parut rau cand a trebuit sa o arunc dar de crescusem si am inlocuit papusa si masinutele cu caietele si pixurile |
|
 |
|
|
mihaelamicu2001
Signup: 02 Apr 2009
Replys: 20
|
pausa
eu am avut doua papusi care mi-au placut extraordinar de mult: -una "de buna" cu par lung saten ondulat foarte frumos -cu ochi care se inchideau - cu rochita f frumoasa ..avea cam 80cm - cu care ma jucam foarte rar== si o a doua papusa cu care ma jucam la discretie din plastic cu un cap mare si o rochita albastra - care a rezistat multor nazdravanii |
|
 |
|
|