bucatarie

by: anda-mariana
 

anda-mariana

anda-mariana

07 Sep 2004, 18:45

Pentru sufletelele voastre va scriu un tort delicios!

Tort Diplomat

2 pachete de frisca instant sau un pachet de 500 gr. frisca lichida, HULALA.
o cutie compot ananas, stafide.
BLAT
5 oua, 0 cana zahar, o cana faina, un praf de copt si vanilie.
Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile, praful de copt stins cu lapte, vanilia si faina in ploaie.Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.
Se pot folosi tavi de orice forma ex. patrate, rotunde, dreptunghiulare etc.
Sirop pentru blat
apa, zahar, vanilie, se fierb pe foc cand s-a racit se amesteca cu siropul din compot( in general se folosesc doua cani de apa)
CREMA
3 oua, 400 mil. lapte dulce, 250 gr. zahar, 50 gr. gelatina, o fiola esenta de vanilie.
Gelatina se inmoaie in putina apa cat sa o acopere (apa rece)
Laptele, zaharul, oualele si vanilia se pun la foc dupa doua trei clocote se adauga gelatina se mai fierbe putin, se da la rece cand s-a racit se incorporeaza cu frisca pregatita( adica un pachet sau jumatate din frisca HULALA)

Blatul se taie si se insiropeaza, apoi se pune crema, stafidele si ananasul taiat bucatele. Tortul se orneaza cu crema si frisca.
Cand se fierbe crema se pune o tabla pe foc sa nu se afume.
Pofta buna!

anda-mariana

anda-mariana

07 Sep 2004, 18:45

Compozitie pentru o tava de cuptor.
50 gr. drojdie
1-2 lingurite zahar
sare
11/2 cana apa calduta
ameliorator 1 lingurita (se gaseste in panificatii cu ceva relatii se poate procura)
faina cat cuprinde
Se framanta o coca mai moale, se lasa la crescut apoi se unge tava cu ulei fara faina se intinde coca se mai lasa la crescut si in tava asta este secretul si ordinea asezari dupa ce a crescut blatul se unge cu sos apoi se pune cascavalul si celelalte ingrediente.
inprealabil se incinge cuptorul dupa ce se pune pizza in cuptor se lasa focul mai domol.
Pofta buna!

anda-mariana

anda-mariana

bucatarie

07 Sep 2004, 18:45

Pentru o pizza bunã, secretul stã în
ordinea asezãrii ingredientelor.
Prima datã se unge blatul cu sosul
de roºii, caºcavalul ºi apoi restul de
ingrediente.

 
 

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!