Gelozia in cuplu semn ca ma iubeste sau inceputul sfarsitului?

by: moderator
Ce parere ai: gelozia in cuplu – este un semn ca te iubeste sau inceputul sfarsitului?

Spune-ti parerea si discuta pe 7 august cu psihologul Loredana Ionascu de la Clinica TeramiaM despre acest subiect!
 

gulia

gulia

gelozia

07 Aug 2008, 22:50

eu cred ca acolo unde se sfareste increderea incepe gelozia.Intr-o relatie bazata pe iubire,sinceritate si multa incerdere gelozia nu-si are locul. Sigur atunci cand iubesti ,gelozia ,in limitele ei normale,este ceva firesc,asta este o dovada de iubire.Dar cand iubesti si ai inceput sa pierzi increderea in omul iubit atunci incepe gelozia distructiva si asta este ceva groaznic,te distrugi pe tine si pe el sau pe ea....
Am cunoscut o persoana pe care am iubit-o {si o mai iubesc}foarte mult si totul a fost bine si frumos ,atat timp cat a fost incredere ,nici nu ma gandeam sa fiu geloasa ,era o gelozie dar foarte normala,care cred eu era si placuta pentru ca niciodata nu-i reprosam nimica,dar cand am inceput sa-mi perd increderea in acel om ,pentru ca mi-a dat dovezi de neincredere,a inceput si gelozia cea care ni-a despartit,pentru ca el niciodata nu a incetat sa-mi distruga increderea in el.Oricat l-am iertat si i-am dat o seansa si inca una si incat multe ,el a continuat sa-mi distruga increderea in el cu tot ce facea si gelozia m-a distrus pe mine si acea relatie.Am suferti foarte mult si am prefereat sa plec si am incercat sa ma autosugestionez ca sa pot sa-mi revin.

deedee2003

deedee2003

intelegere

07 Aug 2008, 15:27

- te-am inselat
- si eu te-am inselat
haha ce bine ne intelegem

tina_28

tina_28

@Hirondelle

07 Aug 2008, 14:53

Eu inca vorbesc zilnic cu un fost pe mess, si din cand in cand mai si iesim la o cafea. eu a o relatie seriaoa, el se casatoreste in toamna, insa asta nu inseamna ca nu mai avem subiecte de dicutie comune, ca nu ne mai putem saluta civilizat la inceputul une zile...

moira

moira

geloasa pe fostele

07 Aug 2008, 14:36

si eu am fost geloasa pe fostele, ceea ce cred ca se intampla tuturor femeilor. Problema e atunci cand partenerii nostri continua sa se vada cu ele destul de constant. Pentru ca pentru ei raman prietene foarte bune. Este ok un telefon sau un sms de salut, dar sa te intalnesti frecvent> Hm...mi se pare cam mult

tina_28

tina_28

@redbaloon

07 Aug 2008, 14:35

Cred ac este normal sa fii geloasa pe fosetele iubite...desi, daca sunt foste, e clar ca ceva nu a mers, si ca relatia dintre ei s-a terminat.

dar gelozia e boala grea...asa ca eu merg pe principiul, daca nu stiu, nu sufar! Asa ca nu intreb niciodata de lista cu foste. Ma bucur de fiecare clipa alaturi de el si nu las trecutul sa ma afecteze :)

tashulina

tashulina

Gelozie sau altceva?

07 Aug 2008, 14:33

Una este gelozia care se manifesta mai subtil, prin glume cu inteles sau apropouri rezonabile si alta este gelozia aceea isterica, care te pune in posturi nasoale fata de cunoscuti sau necunoscuti.

Eu pe cea de-a doua nu o suport, aia care da in paranoia, si care se manifesta prin crize isterice, urlete, aruncat cu borcane in cap si plans interminabil.

dubluveve

dubluveve

Excesul de gelozie dauneaza grav relatiei

07 Aug 2008, 14:31

Gelozia in doze rezonabile cred ca este picatura magica intr-o relatie. (am zis picatura magica, si nu cea care umple paharul)
Ce inseamna doza rezonabila? Asta depinde de fiecare persoana, cuplu.

Sa fiti gelosi/geloase cu moderatie !

moira

moira

gelozia

07 Aug 2008, 14:24

E cumplit pentru o persoana geloasa din fire sa dea peste un partener care ii alimenteaza aceasta gelozie si se uita prea mult in stanga si in dreapta, face comentarii deplasate si deochiate, etc. Un pic de gelozie este chiar incitanta, dupa parerea mea, dar deja cand se trece in extrema cealalta devine obositoare si agasanta. Este cu siguranta semn ca persoana geloasa este indragostita, ca tine foarte mult la celalalt si ii pasa, si nu cred ca inseamna niciun sfarsit. Poate dura o vesnicia o relatie in care exista gelozie. Depinde de gradul de suportare al celuilalt. Eu una m-am despartit tocmai pentru ca simteam eu prea mult gelozie fata de partenerul meu si asta ma obosea.

redbaloon

redbaloon

Geloasa pe foste prietene

07 Aug 2008, 14:20

Tind sa fiu geloasa pe fostele iubite ale pritenului meu. Nu-mi place sa aud de ele sa le vad sau sa se vada prietenul meu in particular cu ele. Crede-ti ca e normal?

soophy

soophy

...

07 Aug 2008, 14:20

Si care tip de gelozie ar fi preferabil: manifesta sau nemanifesta? ar fi de preferat ca partenerul sa nu se manifeste, sa nu se spuna ca il deranjeaza cand chicotim cu colegii de serviciu sau cu vecinul de palier, dar sa se simta frustrat, sa fie mereu suparat, ingandurat, dar sa puna vechea placa cu "n-am nimic"?

blue_babe

blue_babe

...

05 Aug 2008, 21:30

nu cred ca trebuie sa vedem situatia doar in alb sau negru. de pilda iubitul meu era f gelos- fosta lui prietena era extrem de geloasa acre ii controla fiecare pas. s-a obisnuit asa si a inceput sa faca aceleasi greseli; am incercat sa-i explic ca il iubesc si ca trebuie sa aiba incredere in mine...mai are mult de invatat la acest capitol, dar a facut progrese :)

acum e mai putin gelos, si asta nu inseamna ca ma iubeste mai putin

pisyk81

pisyk81

inceputul sfarsitului

05 Aug 2008, 14:30

Cel mai sigur este "inceputul sfarsitului", datorita faptului ca nu poti suporta la infinit gelozia...care dupa mine este o boala care poate fi vindecata de persoane avizate sa faca acest lucru. Si eu imi iubesc sotul dar asta nu inseamna ca sunt geloasa la extrem...sa va povestesc ceva...sotul meu are sc de soferi si va da-ti seama ca intra in contact cu numeroase fete frumoase...si asta ce ar insemna sa ma imbolnavesc de gelozie...dar nu este asa....ma autocontrolez si merg mai departe stiind ca noi pt el suntem totul...daca peste ani o fi sa plece ...tot pleaca...nu mai bine traiesc prezentul si fara crize de gelozie..care nu ar fi indicate intr-o casnicie???Va pupic si ma bucur ca m-am alaturat voua