ma nevoie de sfaturi,va rog2

by: daniela57230
Daca incerc sa am o discutie cu sotul meu despre soacra sotul meu sare ca arssi incepe sa-mi injure familia.Eu sunt nemultumita pt ca nu ma ajuta sa stea cu copilul ca sa mai pot lucra 8ore/SAPTAMANA, dar are foarte multe pretentii de la noi (eu trebuie sa calc toate hainele- incl.lenjerie,pijamale etc) si isi manipuleaza fiii cum vrea ea fara ca acestia macar sa realizeze..ce sa fac?????
 

koste

koste

...

15 Feb 2008, 16:50

... de aceea, draga daniela iti spun ca sta in puterea ta sa indrepti lucrurile cu tact, cu rabdare, pentru ca vrem nu vrem uneori barbatii sunt niste copii mari care nu stiu sau poate nu vor sa-si asume responsabilitatea de sot si tata. Soacra? Trateaz-o cu indiferenta, spune ca ea si fa ca tine. In problema gospodariei, incearca subtil, cu rabdare, sa-l implici si pe sotul tau pentru ca hainele, copilul, mobila si problemele dintr-o casnicie (de la plata facturilor la calcatul rufelor) sunt si ale lui nu numai ale tale. Iti doresc numai bine si invata sa fii fericita si sa te bucuri de ce ai bun si frumos in viata ta!

koste

koste

fii desteapta!

15 Feb 2008, 16:39

Draga Daniela, sunt nora de vreo 27 de ani, soacra mea mai are 2 fete (cumnatele mele, adica) si am avut o lunga perioada de timp in care am dus un razboi al nervilor. De mai multi ani, insa, am inteles ca soacra este mama sotului meu,si atat iar pentru mine este doar o persoana. Daca nu poti avea o discutie civilizata cu soacra ta incearca sa nu te certi cu sotul tau pentru ea. Relatia dintre tine si sotul tau este mai importanta decat relatia cu soacra pentru ca, la urma urmei tu te-ai casatorit cu sotul tau, nu cu ea. Cu sotul trebuie sa ajungi pe aceeasi lungime de unda sa aveti o relatie frumoasa (cred ca v-ati casatorit din dragoste) si "sa va certati pe rand", sa nu amestecati familia lui si familia ta in certurile voastre ca nu ajungeti nicaieri. Eu am inteles ca trebuie sa fim destepte sa-i "castigam de partea noastra" pe baietii mamelor lor si sta in puterea noastra sa avem o relatie civilizata cu soacra si armonie in camin. De vreo 20 de ani, ma lasa rece tot ce spune soacra, de cele mai multe ori nici macar nu ma obosesc sa o ascult nici daca spune de bine si nici daca spune de rau (ma indoiesc de sinceritatea ei.

mariaiulia

mariaiulia

daniela

29 Ian 2008, 11:09

Incearca sa nu uiti de ce il iubesti si de ce ati format o familie.Incearca sa ai o discutie serioasa cu mama lui...poate in al doisprezecelea ceas isi va da seama ca tu cu sotul tau formati un cuplu .

mariaiulia

mariaiulia

daniela

29 Ian 2008, 11:05

Daca ai stii ce bine te inteleg!Sotul meu nu m-a injurat niciodata ,atunci cand am avut discutii despre mama lui,dar ma raneste in multe alte moduri:nu mai comunica ,se retrage in lumea lui ,etc...Uneori ma intreb de ce ne-am casatorit.

qloty

qloty

daniela

27 Ian 2008, 09:36

complicata treba pentru tine.... Din pacate principala problema o constituie sotul nu soacra. Dupa parerea mea v-ar prinde bine ceva vreme departe de soacra. Poate iti va fi mai greu o vreme sa te descurci cu toate dar incearca sa devii independenta de ajutorul pe care ea ti l-ar putea oferii asa de scump. apeleaza la altcineva care sa stea cu copilul pentru a putea merge la serviciu ( bineinteles daca finantele iti permit lucrul asta)
Cred ca ai o soacra de moda ..... foarte veche ca sa spun asa. Trebuie sa devii ceva mai independenta ca sa reusesti sa tii lucrurile sub control.
Cit despre sot..... in ochii mei nu are nici o scuza. imi pare rau sa o spun dar.... faprul ca iti injura familia e josnic( si ma exprim chiar delicat cind spun asta)