masuri de prevedere ale femeii inainte de casatorie

by: singer
buna,tuturor femeilor de aici!iata ca vin cu o noua intrebare pentru cele mai "experimentate" in lupta vietii.ce masuri de prevedere trebuie sa isi ia o femeie inainte de casatorie?ma refer inclusiv si la ce legale.masuri care sa previna,in cazul uni divort,prabusirea totala a acesteia.de exemplu,eu ma gandeam la genul de lucruri ca:achizitionarea unu apartament in comun numai dupa incheierea casatoriei,in contractul de vanzare-cumparare fiind trecut numele amandurora,pastrarea unei slujbe platite,in afara gospodariei,care sa ii asigure vechimea pe piata muncii etc...voi ce sugestii ati mai avea?
 

leo

leo

in plus...

23 Feb 2008, 10:28

variantele tale repet, nu sunt aplicabile oricui cu exceptia unei slujbe. dar stii ce? mai bine citeste tu Codul Familiei, ca sa nu trebuiasca sa explic si asta si vezi baza legala cu privire la casatorie. singurul lucru pe care il poti face este un contract prenuptial, dar nu ti-l va accepta nimeni si sunt sigur ca nici tu. cum ar fi sa cedezi daca gresesti 50% din bunurile facute impreuna? oamenii sunt sensibili cand e vorba de avere.

leo

leo

singer

23 Feb 2008, 10:22

sigur ca am vazut, dar au facut-o nu ca ar fi plecat barbatul dupa alta. de obicei se despart cand trece iubirea si se trezesc cu un om diferit alaturi, iar diferenta asta se transforma in defecte. se mai pot desparti si din cauza ca exista diferente de alta natura decat caracterul (sunt pe trepte sociale diferite, sau unul are studii superioare altul medii etc). in majoritatea cazurilor nu inselatul e problema.
oricum discutam filosofie pentru ca tu nu vei face niciodata lucrul propus. de ce? nu ai un plan bun de actiune, atunci te duce valul si in pregatiri uiti, e greu pentru o femeie sa gaseasca un barbat bun cu care sa se casatoreasca, si mai greu este sa gasesti un barbat bun si care sa accepte lucrurile astea.
in plus, nu se stie niciodata, s-ar putea sa te astepti la el si s-o dai tu in bara, iar atunci pierzi tu (reversul medaliei). trebuie sa iei in cacul totul.

singer

singer

pt. Leo

19 Feb 2008, 16:35

mai, Leo!din raspunsul tau inteleg fie ca esti copil(adolescent ,adica),fie ca ai trecut degeaba prin viata.tu nu ai vazut cupluri in care,oricat de pasinata a fost iubirea la inceput,s-au despartit din diferite motive?si atunci,daca o femeie nu si-ar lua niste masuri de pervedere,ce s-ar face cu doi trei copii,in cazul in care barbar¡tul fie o lasa pt alta ,fie o chinuie cu scandaluri,betii si batai?

leo

leo

singer

15 Feb 2008, 23:14

pai daca faci o casatorie din interes macar asigura-te ca functioneaza si nu o dai in bara pentru ca asta vad eu in post-ul tau. in cazul in care o faci din dragoste trebuie sa fi deviat rau sa te gandesti ca vei divorta. nimeni nu se casatoreste cu gandul ca va divorta.
in al doilea rand ca sa cumparati o casa la comun trebuie sa aveti niste salarii cu mult peste nivelul mediu si putini isi permit. slujba clar trebuie sa o aiba o femeie pentru ca nu vad de ce trebuie sa ii ceri lui bani pentru florile de pe masa din sufragerie. eu cred ca as face un contrac prenuptial prin care cel care o da in bara sa plece fara sa ia nici un bun din casatorie. ramane de vazut cine ar accepta.


a...ella. femeia casnica poate lua pensie daca are copil in intretinere sunt 18 ani, face dovada ca nu are venituri si nu se afla in litigiu cu tatal (litigiu prin care se stabileste ca acesta sa fie platitor de pensie). chiar cunosc un caz care primea.