Plata indemnizatie crestere copil

by: puciu
Conducerea firmei nu imi achita drepturile ce mi se cuvin - sunt in concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani, spunandu-mi ca suma ce trebuie virata la CAS, de catre societatea comerciala la care lucrez, este mai mica decat platile cumulate pentru concedii medicale si indemnizatiile crestere copil pana la doi ani. Societatea comerciala a completat declaratia 100 din care reiese ca are sume de
recuperat. si tot asa cu declaratia nominala de CAS. Cu ultima s-a prezentat la CNPAS si a solicitat rambursarea de la
buget a sumelor respective. Numai ca aceasta rambursare dureaza. Eu pana atunci ce fac? Pentru ca legea spune ca angajatorul trebuie sa ma plateasca, dar angajatorul nu are bani pentru a ma plati. Tot legea spune ca angajatorul este obligat sa imprumute CNPAS-ul cu acesti bani pana ce acesta ii ramburseaza ulterior. Dar angajatorul spune ca nu are aceasta posibilitate. Ca tot ceea ce poate face este sa ne ,,roteasca" la plata - adica, una din noi - cele aflate in concediu pentru cresterea copilului sa nu primim banii la timp - sa ii primi cand ii ramburseaza CNPAS. Eu cum procedez?
 

codreanu

codreanu

aveti dreptate

30 Mai 2005, 20:53

Dvs. aveti intr-adevar dreptate, conform art.133 alin.(2) din Legea nr.19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, calculul si plata indemnizatei de asigurari sociale se fac lunar de catre angajator, cel mai tarziu odata cu lichidarea drepturilor salariale pe luna respectiva.
Neplata drepturilor constituie un litigiu de munca.
Trebuie sa va adresati compartimentului Legislatia Muncii din cadrul Directiei de Munca Solidaritate Sociala pentru a cere o consiliere sau sa sesizati Compartimentului Control din cadrul Directiei Finantelor publice.