Terminarea Concediului de Crestere Al Copilului, posibil pierderea locului de munca?

by: aurelia13
Dupa terminarea perioadei de crestere a copilului, firma angajatoare stiu ca este obligata prin lege sa te primeasca inapoi dar nimeni nu spune, si nu este specificat ca sunt obligati sa te si tina..Pot invoca motivele crizei financiare si sa te dea afara!
ACum intrebarea vine asa:
Ce pot face pentru a evita pierderea locului de munca?? Sau eventual pot obitne salariu compensatoriu de la angajator, pt ca am totusi un copil, sau or sa zica ca nu sunt obigat sa plateasca...Ma rog din diverse motive!!Dar pana in februarie 2011 cand va trebui sa ma intorc la serviciu stau numai cu ganduri!!
 

tashulina

tashulina

Codul Muncii

03 Mai 2010, 08:24

nu este prea clar in aceasta privinta. In el se precizeaza doar ca:
"Fiind dislocat temporar din schema de personal a angajatorului, acesta din urma poate opta sa angajeze o alta persoana pe durata determinata intrucat contractul de munca al asiguratului in cauza a fost suspendat la cerere (art. 81 lit. a) din Codul muncii. Durata contractului persoanei angajate pe postul asiguratului va expira la momentul intoarcerii din concediu."

Cat si:
"Este interzisa concedierea salariatului aflat in concediu pentru cresterea copilului (art. 60 alin. (1) lit. e) din Codul muncii). Interdictia nu se mentine si in cazul in care concedierea intervine ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului."

Deci teoretic, angajatorul nu are voie sa-si concedieze angajatul aflat in concediu de crestere a copilului, exceptie facand cazurile ce nu tin de el, cum este falimentul.

Ce se intampla sau nu se mai intampla dupa ce angajatul revine la munca nu se mai precizeaza.