refuzul de a mi se returna banii pe niste produse cumparate online, care nu corespund, este legal?

by: tinajustme
am facut niste cumparaturi online, in urma carora m-am ales cu banii luati si refuzul de a mi se returna banii pe niste produse ce nu corespundeau valoric si nici macar ca si marime. initial, am zis sa treaca de al mine si sa incerc sa aleg ceva care macar sa-mi vina daca tot dadusem ceva bani. dupa vreo 2 ore de negocieri online asupra produselor dorite care nu se gaseau in stoc, am cerut banii inapoi, fiind nefiresc sa tot aleg ceva dintr-o marfa care nu-mi placea. nu mi-au raspuns la telefon, nu mi-au mai raspuns pe mess, m-au blocat pe facebook. eu mai fac cumparaturi online(chiar si din strainatate) si stiu f bine ca, fara, macar sa specifici niciun motiv ai dreptul de a returna produsele, iar respectivii obligatia de a inapoia banii, intr-un anumit termen. ei bine, dupa 2-3 ore de "negocieri" acesti diletanti intr-ale profesionalismului si bunului simt au incheiat orice legatura de comunicare cu mine si m-am trezit cu banii luati si marfa pe care n-o pot folosi. maine dimineata au plangere la protectia consumatorilor. sper sa le poata face ceva ptr ca se tin tare-n secret respectivii, in ceea ce priveste informatiile.
 

wonderland

wonderland

cumparaturi online

24 Feb 2012, 10:26

este dificil sa dai de anumiti furnizori, in cel mai rau caz te trezesti ca nu mai sunt de gasit (cum ai patit tu), eu ma feresc sa cumpar online...

raton

raton

probabil

16 Ian 2012, 18:47

In uk scrie clar in Sales Act ca ai 7 zile de cand primesti bunurile sa le inapoiezi, si ca daca bunurile nu sunt 'fit for purpose' le poti returna si ei sunt obligat isa iti dea banii. Banuesc ca e la fel si in RO, doar e in UE. Dar in RO e asa de greu de aflat ce zice legea, ca cel mai bine e sa intrebi o contabila sau un expert contabil, daca cunosti pe cineva.