Nastere naturala sau cezariana???

by: theodora
 

flower

flower

Un subiect dureros...si recent

07 Sep 2004, 18:45

Am vrut si eu sa vorbim despre chestia asta, dar m-am razgandit, ma gandeam ca sunt cam putine mamici pe-aici.

Cu parere de rau trebuie sa va spun ca pentru mine nasterea baietelului meu a fost, by a long shot, cea mai traumatizanta experienta pe care am trait-o pana acum( fizic, cat si psihic).

Sarcina a fost OK, am mers la serviciu in data de 24 iunie 2003 si in 25 am nascut.
Colegele au incercat sa ma convinga sa fac cezariana, ele asa au facut, dar fiind primul copil, mi-am zis ca daca toate femeile nasc, pot s-o fac si eu.

Numai ca bebelul de 4,3 Kg a fost destul de dificil de adus pe lume. Marele meu noroc a fost ca am avut medicul meu, care a stat 12 ore la capul meu pana am nascut. Natural, ca asa mi-am dorit eu...femeie proasta...

Nu m-am putut ridica din pat decat a doua zi, si cand am facut-o am lesinat.
Apoi n-am putut urina trei zile, n-am avut lapte decat cand am ajuns acasa, si timp de doua saptamani doar.

Fizic mi-am revenit destul de repede, psihic mai greu, mai ales ca al meu bebe urla continuu.Ma gaseai treaza la orice ora din noapte ai fi venit la mine.

Cand avea copilul 2 saptamani la 11 noaptea am mers la birou, ca nimeni nu se pricepea sa faca actele pt. livrarea de a doua zi, copilul avea febra, eu nici nu puteam sta pe scaun.

A fost cumplit, de atunci privesc cu alti ochi femeile care au ales sa fie mame.

theodora

theodora

Nastere naturala sau cezariana???

07 Sep 2004, 18:45

Sint multe pareri legate de aceasta intrebare!!!

Eu intotdeauna m-am gindit ca atunci cind voi naste,voi naste natural si voi avea sotul linga mine,dar nu a fost sa fie asa din motive lesne de inteles!
Sarcina gemelara are un mare risc asa ca nu se discuta nasterea naturala...Ma intreb ce faceau mamele in urma cu "n" ani cind nu exista cezariana???

Deci am nascut prin cezariana,nu am participat deloc la venirea pe lume a gemenilor,nu i-am vazut imediat,a durat doua zile pina i-am vazut...si nu mai vorbesc de durerea operatiei care inca ma deranjeaza!!!