Comunicarea parinte-adolescent

by: monita
Cum trebuie sa comunici cu un adolescent? Trebuie sa te cobori la nivelul lui si sa-l faci sa inteleaga lucrurile asa cum sunt, sau trebuie sa il tratezi ca pe un om matur, avand niste discutii mai reci, mai concise, incercand sa te impui ca parinte?
 

ginie_pp

ginie_pp

Cum sa-ti faci copilul sa inteleaga

05 Nov 2014, 12:27

Orice parinte care a trecut prin asta, stie cat de grea este perioada adolescentei. Si bineinteles ca nici pe mine nu m-au ocolit problemele cu fiul meu. Nu m-a ingrijorat faptul ca si-a schimbat stilul vestimentar, optand mai mult pentru nuante inchise. Dar schimbarile lui de comportament mi-au atras mari semnale de alarma. Nu era atent cand vorbeam cu el, devenise introvertit, nu mai mancam impreuna motivand in permanenta ca a mancat la scoala si ca nu ii mai este foame. M-am alarmat si am inceput sa caut explicatii pe internet. Am gasit website-ul depresiv.ro, am discutat cu un specialist, iar acum copilul meu urmeaza un tratament impotriva depresiei. Acum primeste vizite de la prieteni, ies impreuna in oras, comunica cu noi si totul pare sa revina la normal.

japonialove

japonialove

Comunicarea parinte-adolescent

05 Mar 2012, 10:09

Nu stiu cat de bine ar reactiona unii copii/adolescentii la vestea ca va fi necesar sa vorbeasca cu un psiholog, cel mai bine atunci cand ai de-a face cu un adolescent este sa incerci sa nu ii interzici anumite lucruri si sa incerci sa-l faci sa ajunga la concluzia corecta, lasand-ul sa faca cateva alegeri gresite.

mirceaveronica90

mirceaveronica90

:)

03 Mar 2012, 02:59

Ca orice parinte am avut si eu probleme de comunicare cu fata mea si nu stiam ce sa mai fac pentru ca nu avea un anturaj tocmai bun. Nu reuseam deloc sa comunic cu ea si sa o fac sa inteleaga ca greste. Asa ca am inceput sa caut o persoana care sa ma ajute sa rezolv aceasta problema. Am cautat destul de mult si am dat peste psihologul Radu Cocea care m-a ajutat foarte mult in rezolvarea acestei probleme. Am facut niste sedinte individuale si mi-a dat foarte multe sfaturi utile. Chiar il recomand!

emilia_me

emilia_me

.

21 Mai 2008, 17:01

Ca parinte ar trebui sa ai foarte multa rabdare si sa ii explici in amanunt deciziile tale... sa il faci sa inteleaga ca ii vrei binele... astfel si el va fi de acord.

tashulina

tashulina

Putin din fiecare

21 Mai 2008, 13:59

Nu poti face pe cineva sa accepte ceva decat daca ii vorbesti astfel incat el/ea sa inteleaga rationamentul tau.

Impunandu-i ceva unui adolescent nu vei reusi decat sa creezi o prapastie uneori imposibil de astupat sau trecut.

Fa-l sa inteleaga ce ii explici. Poate vei avea surpriza sa fie in totalitate de acord cu ceea ce gandesti tu, ca parinte.