Angajare de la 16 ani

by: lilly_buterfly
Baiatul unei prietene face 16 ani acum in iarna si vrea neaparat ca in vara care vine sa se angajeze, pt a-si castiga banii de buzunar. Maica-sa ii da ceva bani, insa baiatul vrea sa aiba banii lui. Eu apreciez foarte mult ca incearca sa devina responsabil, insa in vremurile astea, mai angajeaza cineva persoane de 16 ani, fara experienta si fara studii?
 

lilly_buterfly

lilly_buterfly

eh uite

04 Feb 2011, 13:46

ca timpul a trecut. Vlad, asa il cheama pe baiat, are acum 16 ani si o luna si acum 3 zile s-a dus la un interviu de angajare la o firma de paza si protectie. baiatul este bine inchegat pt varsta lui, deja are 1,78. Insa raspunsul pe care l-a primit acolo l-a dezarmat complet: "Nu angajam pusti, ca aia ne fura!"...in conditiile in care aveau angajati destui de etnie rroma al caror chip nu inspirau nimic bun...

ce parere aveti acum?

autumn

autumn

Eu nu sunt de aceeasi parere

05 Nov 2010, 09:47

este f bine ca vrea sa munceasca, chiar daca are doar 16 ani. Cu mentalitatea "are timp el sa munceaca, acum doar sa se distreze" va ajunge la 30 de nai inca legat de fusta mamei.

do_ni

do_ni

sigur

15 Oct 2010, 11:24

depinde ce fel de angajare vrea: sezonier sau definitiv. In principiu gaseste de lucru insa venitul o sa fie pe masura prestantei si nu cred ca va depasi minimul pe economie desi angajatii tineri au regim special de munca, fie ea si temporara. Cel mai simplu este ca baiatul sa fie convins de parinti ca are o viata intreaga timp de munca si ca acum este perioada in care trebuie sa te formezi si sa te distrezi.