a ierta

by: andrita80
Pana unde poate merge iertarea? Se poate ierta chiar orice? Poti sa-i spui cuiva ca il ierti dar ca nu mai vrei sa vorbesti cu el? Inseamna asta iertare cu adevarat?
 

ersvam

ersvam

iertare

11 Oct 2007, 12:19

a gresi e uman, a ierta e divin. incercati nu sa-i intelegeti pe oameni, ci sa il iei pe fiecare asa cum e: cu bune, cu rele. doar asa poti sa ierti. mai mult, cat timp iubesti, ierti, ptr. ca si iertare e scrisa-n legile-omenesti.

panselutza

panselutza

...

13 Aug 2007, 00:23

n-as vrea sa par foarte bisericoasa, dar desi este foarte greu, trebuie sa iertam totul aproapelui nostru, pt ca numai asa il putem ajuta pe acesta sa isi vindece sufletul de rele...iertarea trebuie facuta din inima si nu trebuie sa uitam niciodata ca intotdeauna binele va lupta impotriva raului si nu invers...

cioco_bocco

cioco_bocco

acuma daca uiti sau nu depinde numai de tine ca s

10 Aug 2007, 16:43

a ierta...well nu stiu...nu cred ca se poate ierta orice..cel putin nu in cazul meu.,..este adevarat ca daca ierti si nu uiti,tot pe tine ca persoana ranita,te doare mai tare..iertarea cred ca inseamna trecerea cu vederea peste greseli..acuma daca uiti sau nu depinde numai de tine ca simplu om

joelia21

joelia21

a ierta..

09 Aug 2007, 12:03

eu intotdeauna iert ,daca e grav iert persoana respectiva dar nu mai vreau sa am de-a face ,tocmai ptr ca sa nu se mai repete greseala,in cazul acesta eu imi pierd increderea dar nu tin ura ptr acea greseala...deci in cazul in care nu mai vreau sa am de-a face cu cineva care mi-a gresit este ptr ca imi pierd increderea...

soophy

soophy

ierti, dar nu uiti

06 Aug 2007, 14:28

QLOTY, ai dreptate. Poti sa ierti pe cineva, dar sa ai nevoie de o pauza...te simti dezamagit si vrei, ca o perioada, sa stai departe de persoana respectiva...desi ai iertat-o.

De asemenea, eu cred ca poti sa ierti, dar sa nu uiti. Si, desi teoretic ai trecut peste situatia respectiva, poti sa privesti mereu cu neincredere, cu suspiciune persoana in cauza...ceva nu va mai fi niciodata la fel.

qloty

qloty

se intimpla

03 Aug 2007, 13:41

sa ierti si sa nu mai vrei , totusi, sa mai vezi persoana respectiva. Stiu, e un paradox dar se poate intimpla. De ce? Din frica de a nu mai trece vreodata prin suferinta dezamagirii, tocmai ptr ca persoana iti e foarte draga

pisi

pisi

A ierta e destul de greu

03 Aug 2007, 10:44

Ai dreptate,nu putem ierta orice,oricat,oricui.
Iertarea are limitele ei,dar importanta e si gravitatea faptei,greselei celui care a comis-o si pe care doresti sa-l ierti.
Nu poti afirma ca ai iertat,daca totusi nu mai vrei sa vorbesti cu acea persoana,e un nonsens aici,iertatul implica automat ca te-ai impacat cu situatia sau cu acea persoana.
Da,poti ierta,poti trece cu vederea,dar e posibil ca si cealalta persoana fata de care ai gresit si ti-a gresit,sa nu doreasca sa uite,iar atunci iertatul sau dorinta ta de impacare sunt in van,in acel moment cel mai intelept act pe care il poti face este sa te retragi si sa accepti ca acea persoana e o persoana ranchiunoasa si mult prea plina de ea,macinta de orgoliu,ca sa recunoasca ca gresit si ea fata de tine,nu numai tu fata de ea.
Iertarea este ca o eliberare,iertarea inseamna sa accepti ca toti suntem oameni,ca toti putem gresi,iertarea reprezinta dorinta de a o lua de la inceput cu tot si toate.
Iertarea inseamna sa-ti acorzi,in primul rand tie,o sansa de a merge mai departe si de a uita.