Avem destula incredere in noi?

by: miha
Simti ca, cu fiecare zi ce trece se pierde increderea in tine, devi mai nefolositoare, mai neansemnata?Ti se spune direct sau prin subanteles?, de sot sau sef ca esti o biata frunza care nevoie de un sprijin chiar si in cadere?
Acest lucru se intamplaadesea femeilor care nu au incredere in ele insele!Ce inseamna sa avem incredere? sa putem avea capacitatea de a lua decizii singure, de a-ti sustine opniile, de a le argumenta, de a asculta ce iti spune inima si de a actiona cu putere pentru a-ti indeplinii un vis.
Increderea se cultiva i se dezvolta se formeaza, se deprinde, nu ne nastem cu ea!Tu esti stapana sentimentelor tale, nimeni nu te poate determina sa simti intr-un anume fel!
 

vioricapp

vioricapp

sus

14 Dec 2005, 11:58

cei care iti arata intr-un fel sau altul, intr-o actiune de-a lor, sau prin orice metoda, ca nu au incredere in tine...sincer,nici nu merita sa fie acolo, langa tine...daca nu am avea incredere in noi, atunci de ce ne-am mai trezi in fiecare dimineata...inseamna ca nu am fi capabili sa facem nimic...

ada

ada

oricareia care se simte astfel

14 Dec 2005, 08:59

Daca simti asa ceva intr-adevar,ai fost ranita adanc.Incearca sa afli de unde ti se trage aceasta rana care continua sa singereze si vindec-o.Cand incepi sa crezi ca chiar toti cei din jurul tau te subapreciaza,cred ca ai nevoie de ajutor.Nu se poate sa nu faci nimic bine!Daca cei din jur nu sunt curiosi,incearca sa afli ce ai tu bun si demonsreaz-o!Convinge-te pe tine si apoi,ceilalti se vor convinge si ei.Toti avem ceva bun in noi.De multe ori,insa lasam sa se cuibareasca in sufletul nostru starea de discomfort,de furie,frustrarea,dezamagirea,vinovatia,frica,singuratatea,si uitam ca sta in puterea noastra sa schimbam ceva.Atunci se cuibareste si in mintea noastra ideea ca suntem victimele celor din jur si ca nimeni nu ne intelege.
"Nu poti niciodata inlocui intunericul cu lumina si apatia cu miscarea fara sentimente"[Carl Jang] Trebuie sa existe macar un motiv de bucurie!Daca nu,caut-o!Cauta locuri in care te simti confortabil,alunga frica,ignora-i pe cei care te supara,iarta-te daca te simti vinovat de ceva,nu te mai simti frustrata,pt ca nimeni nu le are pe toate.Sa nu ne mai blamam parintii...Ei ne-au crescut cum s-au priceput.Acum,ca suntem mari,regretele ca n-am fost crescuti de altcineva,sunt pierdere de vreme.Sta in puterea noastra sa ne vindecam de ce-au facut ei rau in viata noastra.

georgescumag

georgescumag

Cei apropiati sunt de vina

13 Dec 2005, 17:44

Eu cred ca reprosurile si jignirile venite din partea celor apropiati noua ne fac sa ne pierdem foarte mult increderea in noi