Aveti prejudecati ?

by: pisi
Si daca da, in legatura cu ce anume ? Considerati ca prejudecatile sunt un obstacol in calea comunicarii cu cei din jur ? Daca da, ce solutii credeti ca ar fi benefice in reducerea prejudecatilor la minimum ?
Multumesc pt parerile voastre !
 

shane_54

shane_54

la categoria prejudecati..ar fi...si multe!

24 Feb 2006, 10:44

printre ele sunt cele de gen...unguri si tigani...nu pot face o deosebire intre ei...nu ma jeneaza sa vorbesc cu ei dar nu pot face afaceri cu ei!e una dintre prejudecatile mele!nu imi inspira incredere de loc...si asta din cauza prejudecatii...daca inalnesc de exemplu un ungur care imi aduce proba contrarie prejudecatii mele...cu greu accept afaceri cu el...dar si atunci...la low level!

inutza

inutza

:)

21 Feb 2006, 13:42

"Părere, idee preconcepută (şi adesea eronată) pe care şi-o face cineva asupra unui lucru, adoptată, de obicei, fără cunoaşterea directă a faptelor!"...am plecat de la definitia cuvantului gandindu-ma sa ii ajut si pe cei care nu au notiunea cuvantului!...eu pot spune ca nu am prejudecati...nu am catalogat niciodata o persoana dupa imbracaminte sau dupa mediul in care a crescut...nu imi place sa imi dau cu parerea despre cineva inainte de a il cunoaste!nu imi place sa comentez despre un lucru pe care eu una nici nu l-am incercat sau mai grav nu stiu despre ce este vorba!

pinky

pinky

da

21 Feb 2006, 12:28

desi eu consideram ca nu am prejudecati, am o gramada! cea mai grava prejudecata a mea este ca daca eu cataloghez o anumita persoana intr-un fel, imi ia foarte mult timp sa imi schimb parerea si uneori gresesc sa pornesc asa, am multe cazuri de persoane care m-au enervat pana sa le cunosc si acum sunt best friends :) dar in general prejudecatile mele sunt legate de prima impresie si de aparente... si da, cateodata ma impiedica sa am anumite relatii cu persoane care sunt de treaba pt ca mie nu-mi place cum se imbraca, sa zicem... e bine ca imi dau seama totusi destul de repede, dar tot nu e bine ce fac! incerc pe cat posibil sa ma schimb, dar nu reusesc mereu :) din pacate insa e greu sa schimbi oamenii, deci si prejudecatile o sa ne ramana inca multa vreme :(