Barbatul sau femeia?

by: monita
Este femeia mai geloasa decat barbatul? Sau ea doar isi manifesta si exteriorizeaz mai mult si mai ostentativ acest sentiment?
 

vanghelis007

vanghelis007

In situatii

22 Mai 2008, 10:13

De acestea, folositi instingtorul, cu apa rece.Stinge discutiile aprinse si racoreste beligerantii.Se poate invita partenerul sau partenera la cofetaria din colt, pentru a o indulci.Atentie, s-au adus pupici cu susan si cu fistic.A nu se consuma in cantitati mari.Rugam nu aruncati pe jos.Pentru asta exista cosul, cocosul.

emilia_me

emilia_me

.

21 Mai 2008, 16:33

Suntem la fel de gelosi, doar ca femeile se exteriorizeaza mai mult in public fata de barbat... dar in intimitate disuctiile sunt la fel de aprinse pe aceasta tema din partea amandurora.

vioricutza

vioricutza

egoizm.......si liposa de incredere

15 Mai 2008, 17:04

In general sentimentul geloziei apare atunci cind fie femeia are un trecut cu semnul ?si in prezent face tot posibilul ca partenerul sa creada ca este dorita asta este un egoizm bolnavicios.Barbatii cind se manifesta fie ca nu sunt capabili de a o ......Fie ca sunt crescuti cu ideia ca orice femeie este o c.....inafara de mama.din nefericire pe multe familii pune amprenta rautatea dintre soti si egoizmul dintre soti.

pisi

pisi

leo,

16 Apr 2008, 10:47

n-o sa auzi niciodata de femei violator, femei pedofil sau de femei care sa-si omoare partenerul pentru ca el vrea sa se desparta sau sa divorteze de ea. n-o sa auzi niciodata de femei care sa-i omoare pe barbatul si pe amanta acestuia, dar de viceversa, da. n-o sa auzi niciodata de vreo femeie care sa faca ceea ce au facut hitler sau stalin, spre exemplu.

eu raman la parerea mea: cantitatea de testosteron e cu mult mai mare la unii barbati si de aici caracterul lor agresiv, conteaza desigur si mediul social si familial in care a crescut acea persoana.

pisi

pisi

leo,

16 Apr 2008, 10:39

ma repet, majoritatea faptelor antisociale sunt savarsite de catre barbati, indiferent de mediul din care provine autorul, rural sau urban.

si la oras se petrec la fel de multe nelegiuiri, ca si la tara. buruieni sunt peste tot.

ceea ce vreau eu sa subliniez este ca testesteronul ii face pe barbati cu mult mai agresivi decat femeile, tot testosteronul ii determina pe barbati sa fie cu mult mai gelosi si posesivi decat femeile.

iar ceea ce scriu eu aici nu sunt vorbe in vant, sunt fapte, leo. tot ceea ce am scris se bazeaza numai si numai pe realitate: majoritatea faptelor antisociale sunt savarsite cu precadere de barbati. majoritatea crimelor pasionale sunt savarsite de asemeni de barbati.

daca negi aceasta realitate,leo, inseamna ca te minti pe tine insuti.

leo

leo

revenind pe teritoriul nostru

16 Apr 2008, 02:46

gelozia este o boala, ura pura. fiecare suferim de boala asta. ce-i drept se diferentiaza modul de punere a ei in valoare la fiecare sex. poate de asta barbatii sunt cei care fac mai multe crime. insa eu zic ca este de vina si societatea care imprima barbatului ideea ca el trebuie sa controleze perfect o relatie si ca este doar o deficienta de a lui faptul ca partenera ar putea insela. aceasta este o gelozie "defensiva". si in general oamenii defensivi schimba tactica in urmatoarea secunda devenind agresivi.

de ce spuneam ca gelozia este o afectiune? simplu: pentru ca nu are un termen cu care sa fie in antiteza. dragostea formeaza un contrast cu ura si nu cu gelozia. de asemenea gelozia nu are nimic in comun cu dragostea si cred ca este o parere unanima ca un om gelos nu este fericit, insa un om indragostit este.

in final consider ca ambele sexe sunt cam la fel de geloase (au aceeasi infrastructura de baza, nu?) difera doar modul de punere in scena si mentalitatea fiecaruia.

leo

leo

pisi

16 Apr 2008, 02:37

repet, nu am spus ca testosteronul nu este factor influentabil ci doar ca nu este determinant. sa inteleg ca o femeie care loveste cu un cutit dezvolta o cantitate de testosteron apropiata de cea a unui barbat care face aceeasi fapta? e total ireal pentru ca e o diferenta de 75% de cantitate de hormon. in plus sunt si alti hormoni care dilueaza apucaturile acestuia.

ce vreau sa spun este ca omul e o fiinta tridimensionala alcatuita pe trei axe de coordonate: x: fizic, y: psihic si z: spirit. a initia o ipoteza bazata doar pe fizic este ca si cum ai caracteriza o zi din punct de vedere al asfintitului fara sa concluzionezi zorile si miezul ei.

spre exemplu o fiinta, barbat sau femeie, atunci cand este crescuta in zone izolate si cu grad de periculozitate mai mare (zone cu paduri de exemplu in care exista animale salbatice) va fi mai agresiva din multe privinte decat una crescuta in oras. de asta ziarele au frecvent multe stiri de crime petrecute pe undeva la tara fata de oras desi raportul de populatie rural/urban e diferit intr-o anumita regiune.
aici intervine, natura, educatia, factorul genetic. deci agresivitatea se formeaza la reuniunea celor 6 factori de mai sus

pisi

pisi

leo,

15 Apr 2008, 19:54

toate persoanele indiferent de sex secreta testosteron. ceea ce difera e cantitatea de testosteron, care la barbati e cu mult mai mare decat la femei.

femeile agresive de care vorbesti tu, au mai mult testosteron decat o femeie obisnuita. de obicei acest femei au o voce groasa, apucaturi baietesti si agresive, pilozitate excesiva.

sa nu uitam, leo, ca majoritatea faptelor antisociale grave sunt savarsite insa mai ales de barbati, inclusiv crimele pasionale, caci de la gelozie si crime pasionale am plecat cu aceasta discutie.

vanghelis007

vanghelis007

Am o idee

14 Apr 2008, 17:54

Agresivitatea masculina, nu merge niciodata pana acolo incat, in loc sa strangi in brate iubita, o strangi de gat.Asta se intampla doar daca iubita lui este mai dolofana si nu poate sa o stranga in brate.

leo

leo

pisi

14 Apr 2008, 14:44

nu neg ca testosteronul are influenta vis-a-vis agresivitate insa cred ca este unul din factorii minori.
femeile agresive ce mai au, ca barbatii daca e sa inteleg bine au testosteron?

pisi

pisi

leo, dragul meu,

14 Apr 2008, 11:29

mai informeaza-te sa vezi in ce procent barbatii comit crime pasionale sau crime din gelozie.

iar testosteronul ii face pe barbati sa fie mai agresivi decat femeile, nu deosebirea de forte dintre cele doua sexe.

cum am mai spus, mai informeaza-te.

vanghelis007

vanghelis007

Este

13 Apr 2008, 20:05

Este normal.Daca tai un mar in doua...

cioco_bocco

cioco_bocco

amnadoi in egala masura

13 Apr 2008, 15:49

nu cred ca unul e mai gelos decat altul.am intalnit barbati gelosi insa si femei negeloase...si de unde ideea ca numai femeia se extreriorizeaza ,mai degraba e el ce face asta!

leo

leo

...

11 Apr 2008, 16:15

sunt la fel de geloase si femeile. afirma altceva e ca si cum ai spune ca o raceala e facuta in majoritate de barbati. gelozia este o boala si se manifesta la ambele sexe la fel.

in cazul barbatilor forta provoaca crime si nu testosteronul.

vanghelis007

vanghelis007

Eu cred

10 Apr 2008, 20:57

Ca gelozia barbatilor este data de egoism.
Daca iti place o floare, nu sari cu picioarele pe ea s-o distrugi.Daca ea place pe altul, este alegerea ei.Dar daca eu o iubesc cu adevarat, dragostea ramane in inima, si nu este intunecata de nici un sentiment potrivnic, decat de dorinta de a o proteja si avea grija de fiinta iubita.

pisi

pisi

da' de unde

10 Apr 2008, 17:41

eu sunt convinsa ca barbatii sunt mai gelosi decat femeile. am cunoscuti/amici care sunt bolnavi de gelozie, atat de bolnavi incat le-au molipsit cu microbul asta si pe sotiile sau iubitele lor.

sa nu uitam ca majoritatea crimelor din pasiune sunt infaptuite de barbati (peste 90% din cazuri). banuiesc ca gelozia asta feroce a majoritatii barbatilor este data de testosteron.