Calitatile partnerului /partenerei

by: pisi
Ce calitati cautati la viitorul iubit /iubita ? Preferati cumva persoane sub nivelul vostru, ca sa va simtiti orgoliul mangaiat sau vreti alaturi de voi, persoane la fel de puternice, pe cat sunteti si voi ?
Nu va simtiti mandri cand iesiti in societate, alaturi de o persoana de care sa fiti mandru/mandra si s-o prezentati drept iubitul /iubita mea ?
Oare sa avem o parere atat de proasta despre noi insine incat sa alegem o persoana care e sub nivelul nostru, doar ca sa picam noi intr-o lumina buna ?
Sincer , ma indoiesc de asta, dar astept si parerile voastre !
 

mihaelitza

mihaelitza

calitatile partenerului/defectele mele

10 Apr 2006, 19:56

Vesnic cand e vorba de relatii, persoanele de sex masculin din viata mea, spun ca eu am nevoie de un catel care sa dea din coada la orice cuvant sau actiune care vine din partea mea. I-adevarat ca sunt o femeie care accepta cu greu sa fie contrazisa si pentru care o infrangere e de fapt un sut in partea dorsala, care nu face altceva decat sa ma incurajeze sa mai urc o treapta pe scara evolutiei (indiferent de domeniu), dar nu vreau un mototol, un om fara personalitate sau mai rau, un tip pe care "sa-l duc eu in spate".
Vreau o persoana care sa inteleaga atunci cand ma ambitionez in ciuda tuturor semnalelor negative pe care le primesc, vreau un om sincer, dar atunci cand trebuie sa ma critice sa-si "masoare cuvintele", nu sa le arunce ca din pusca.
Nu de alta, dar sub invelisul de femeie dura, hotarata si care pare inabordabila uneori, se afla de fapt un SUFLET. Si femeia asta "atotputernica" are nevoie de un sfat sincer, de cineva care sa-i deschida ochii, de cineva pe umarul caruia vrea sa planga atunci cand nu vede soarele din cauza norilor amenintatori.
E clar, in societate nu ma pot afisa cu un tip de rang inferior, dar nici prea grozav comparativ cu mine, nu de alta dar as fi timorata. Esential e sa ne completam reciproc, iar atunci cand eu sunt "foc si para" si nu fie in acceasi stare de spirit ca mine.
Si pe langa toate astea daca se poate si o doza romantism si "nebunie".... e reteta perfecta

raluk

raluk

@nc@

10 Apr 2006, 13:56

Sunt perfect de acord cu tine la faza cu inferioritatea. As dori un barbat cat mai egal cu mine, cu pareri, idei si gusturi similare.

hmmm....

08 Apr 2006, 12:39

E un topic interesant Pisi ;))
Nu mi-as dori in mod sigur un barbat inferior mie.Mi-ar fi rusine sa ies cu el si sa nu stie sa se poarte,sau sa vorbeasca.
Nu mi-as dori nici un barbat mult peste nivelul meu.Atunci m-as simti eu inferioara si nu as fi fericita.
Prefer un barbat asemeni mie.Nu putem fi identici .
Daca e la nivelul meu,atunci ar fi f bine.
Ne-am simti egali in cuplu.
Prefer un barbat cu care sa ma mandresc pt ceea ce este el si pt realizarile lui,dar nu vreau ca lui sa ii fie rusine cu mine.Vreau sa fim la fel,ca sa se poata mandri si el cu mine.
Sunt de parere ca egalitatea in cuplu e cea mai importanta.In momentul in care te simti inferior partenerului sau superior ..acolo nu mai e fericire!

pisi

pisi

Exact, fetelor, si asta am si incercat

07 Apr 2006, 13:16

sa transmit uneia dintre noi, care intr-un anume mesaj la un anume topic, a sustinut citez : "barbatii inteligenti, frumosi, cu bani..vor femei normale, sub statutul lor...asta-i face sa se simta bine, mandri de ceea ce sunt, ce au, ce au realizat, ce pot...
concluzia, citita si prin alte parti: femeia comuna, nu frumoasa, nu care sa arate beton, nu prea inteligenta, fara bani, e cea in fruntea listei "norocoasa" sa-si gasi oricind, oriunde, un barbat. ", incheiat citatul, am simtit ca iau foc cand am citit asta !
Normal ca daca vrem o relatie, nu vrem pe oricine si sunt convinsa ca si ei procedeaza la fel , nu cred ca ar exista barbat ( mai sunt si exceptii ) care sa tina langa el o femeie cu care sa-i fie jena sa se afiseze in societate !
Barbatii care sunt puternici, prefera langa ei femei ambitioase, care stiu ce vor, care stiu care le e valoarea, care stiu sa fie si feminine insa , de ce sa simulez ca as fi un fel de femeie-barbat, cand eu , de fapt, ma simt bine in calitate de femeie, cu avantajele si dezavantajele ei !
Daca as incerca sa fiu ceea ce nu sunt, adica un fel de " Wonderwoman ", adica un fel de barbat doar ca fara ... alte chestii, n-ar insemna cumva ca mi-e rusine de faptul ca sunt femeie ?
Eu sunt femeie femeie, nu mi-e rusine sa aplelez la ajutorul unui barbat , atunci cand nu ma descurc intr-o anumita chestiune , recunosc cand un barbat are merite intr-o anumita chestiune etc etc,si fac acest lucru cu oricine, indiferent de sexul pe care il are! Problema cu femeile care fac exact pe dos, e ca au o problema cu ele insele, cu imaginea pe care si-au format-o despre ele, anume ca sunt extraordinar de grozave , si nu e vina lor, ca nu sunt in stare sa tina un barbat langa ele, ci e vina femeilor " sterse " pt ca barbatii asta cauta, femei inferioare lor, dupa propria lor parere !
Si cu asta am zis totul !
Daca vreti linkul topicului respectiv, acesta e :
http://www.ele.ro/messages_1984_1.html
Sa aveti o zi buna !

pinky

pinky

:)

07 Apr 2006, 12:30

eu nu as suporta pe cineva inferior mie, mai ales ca la mine orice relatie se bazeaza pe comunicare si intelegere, plus ca nu suport persoanele fara coloana vertebrala. prefer persoanalitatile puternice, oamenii pasionali, cu multe idei, plini de viata. vorba ta, sa nu-mi fie rusine sa ies cu ei pe strada... nu de alta, dar simt ca merit :)