Cat de importanta este fidelitatea?

by: raluk
De curand vorbind cu mai multe prietene ale mele despre relatiile lor, am ajuns la o concluzie de-a dreptul ingrijoratoare. Toate fusesera inselate macar o data de iubitul lor cu care aveau o relatie stabila si jumatate din ele inselasera la randul lor. De asemenea, in cazul fiecareia unul dintre parintii lor avuusese o aventura extraconjugala.
Cu toate acestea, ele nu se despartisera de respectivii tipi, nici parintii lor nu divortasera. Pare ca fidelitatea este din ce in ce mai putin importanta.

Cat de importanta este fidelitatea pentru voi?
Credeti ca exista relatii de lunga durata in care nici unul dintre parteneri sa nu insele?
 

anomysse

anomysse

Pro Fidelitate

08 Dec 2006, 11:11

In ultimul timp am auzit ca noua moda la cupluri este sa se insele, sa-si traiasca viata, cum spun ele. Pai daca vor sa-si traisca viata, de ce mai stau atunci impreuna, doar de forma?
Eu nu pot sa inteleg gandirea asta si cred ca atunci cand vrei sa te distrezi poti sa-ti vezi de viata si fara cel sau cea de langa tine.
Ba mai mult, am auzit chiar cunoscuti spunandu-mi ca nu imi traiesc viata daca nu ma mai duc si cu altii atunci cand am deja pe cineva.
Eu zic ca ar fi cazul sa nu ne mai purtam ca niste animale in calduri si sa realizam ca tocmai faptul ca omul se ataseaza de altii, ca iubeste si ca poate darui il face OM si nu animal.
Fidelitatea este dovada daruirii, a dragostei si a pasiunii. Pledez pentru fidelitate.

meonlyme

meonlyme

%Edel itzi

10 Feb 2006, 08:23

dau dreptate..Chear asa e,dak te iubeste pe tine se multzumeste doar cu tine .. E ceva logic.. din momentul in care cauta avectiune in alta parte ce iubire e aia ? Cum te iubestE ?Si cum te respecta. ?inseladu-te cu alta ?:)) lolz,cam aiurea,dar adev,eu zic k fidelitatea conteaza,da doar intr-o relatie f serios si unde chear exista iubire.. :) si nu sa-r pune probl asta,am dreptate ?

dana_florentina100

dana_florentina100

infidelitate?????????':(((((

13 Sep 2005, 14:16

intr-o relatie fidelitatea cred ca este f importanta.sa fii fidel pers de langa tine inseamna ca o iubesti si o respecti.dar daca ti-a fost infidel o data si ierti vei ierta si a doua oara.si crezi ca faci bine pt ca il iubesti dar nu.cand deja se depaseste faza cu iertarea infidelitatii inseamna ca nu te mai rspecti si apreciezi nici tu insati,sa nu mai vb de pers care ti-a fost infidela.sa ierti infidelitatea cerd ca inseamna sa te multumesti cu putin si atunci intodeauna te vei multumi cu putin in tot ceea ce faci si nu vei realiza nimik.asa ca daca iti este infidel considera ca meriti mult mai mult.asta este parerea mea.

edel

edel

:)

17 Iun 2005, 19:02

bravo bravo bravo! bine spus!! sunt total de acord cu tine!

gestmy2000

gestmy2000

esentiala!

17 Iun 2005, 15:50

Este una dintre conditiile existentei unui cuplu trainic . Fidelitatea ofera incredere,relaxare,o baza stabila pe care iti poti cladi viata,o constiinta linistita.Din pacate pentru multi/multe dintre noi ramane doar o iluzie.Exista multe "tentatii", dar daca nu le poti face fata de ce nu se incheie relatia existenta pentru a incepe una noua , de ce se ascund? Infidelitatea inseamna lasitate,imoralitate,minciuni,teatru-circ,murdarie ! Oare nu ne mai dorim o viata curata ? Avem mii de produse de curata trupul,hainele, casa etc. , dar sufletul-constiinta ce ti-o mai purifica?

edel

edel

not really

14 Iun 2005, 21:14

intrebare: spui ca atata timp cat pe tine te iubeste e ok.. crezi ca intr-adevar te iubeste daca nu se multumeste doar cu tine? daca are nevoia de varietate? cum ramane insa cu respectul? adica.. intr-adevar, este exagerat exemplul, dar il duc si eu la extrem si te intreb: daca te bate si totusi te iubeste e ok si asa? cred ca iubirea e putin mai mult decat o obsesie sau o obisnuinta. cuprinde si afectiune si respect si poate si putina posesivitate. nu sunt sigura ca ai mai gandi la fel daca omul cu care urmeaza sa te casatoresti nu s-ar multumi doar cu tine. si ca sa raspund la intrebarea initiala.. da, cred ca exista relatii de durata in care sa nu fie greu sa nu-ti inseli partenerul. adica daca-l iubesti cu adevarat si-l respecti (am si eu un fix! :) ) nu-ti trebuie sa mai incerci si altceva. anyone agrees?

rodicutza_sadica

rodicutza_sadica

nu asa de importanta

13 Iun 2005, 23:07

PEntru mine nu este atat de importanta fidelitatea, atata timp cat el pe mine ma iubeste si se intoarce la mine. Poate spun asta si pentru ca momentan nu am nici o relatie stabila, dar pana acum a functionat acest principiu, a calca din cand in cand stramb este natural,este ceva dat de nevoia de varietate si curiozitate a omului. nu mia e nimeni de parerea mea?