Cearta - o forma de relationare

by: moderator
Exprima-ti parerea despre articolul Cearta - o relatie intima. Exprima-ti opinia si intra in dialog cu Anca Munteanu si Claudiu Ganciu.
 

Arta de a trai in doi:

03 Oct 2008, 20:26

Cred ca noi ca femei , avem datoria de a fi moderatori intr-o relatie, trebuie sa invatam sa-i comunicam nemultumirile altfel decat prin cearta.
Urasc micile si vesnicile reprosuri, impunsaturi veninoase, cum ca “nu ai pus la locul ei pasta de dinti, sau ti-ai aruncat ciorapii sub pat”, nu imi place sa il bat cu gura ca pe covor. Rezolv altfel, glumesc pe seama lor, si il fac si pe el sa rada, rasul e cea mai buna descarcare de tensiuni si nu cearta. Sexul e si mai bun dupa o partida de ras pe burta.
Scandalul, tipetele, invinuirile ma obosesc fizic si psihic, ca sa le previn nu las sa se acumuleze tensiuni, am saptamanal cate o sueta cu iubitul meu, il invit sa gaseasca el solutii in cazul in care se iveste vreo neintelegere, cred ca discutiile si apropierea noastra aplaneaza multe conflicte.
Sigur, imi ies din pepeni de multe ori , dar incerc sa nu ma razbun pe el pentru frustrarile mele, il iubesc si il respect prea mult , mai ales nu vreau sa il supar, daca “dau” in el ma doare de fapt pe mine.
De multe ori e deajuns sa ma uit la el si sa imi treaca orice suparare.

alinacraciun

alinacraciun

ce inseamna cearta?

03 Oct 2008, 19:55

nu stiu daca intr-un cuplu cearta se manifesta prin tipete sau injuraturi. cel putin intr-unul normal. la mine in familie cearta se manifesta mai mult prin contraziceri. amandoi avem personalitati puternice si dureaza ceva(chiar si o saptamana) pana ajunge sa cedeze unul din noi si intervine impacarea. NU ACCEPT injuraturile si cu atat mai mult violenta domestica. si parintii mei au divortat cand aveam doar 2 ani pentru ca tatal meu era alcoolic si o batea des pe mama asa ca am pus punctul pe i inainte de casatorie. eu cred ca cearta difera de la varsta la varsta, in functie de educatie sau de ce nu de obisnuinta.

egodog

egodog

eu,

03 Oct 2008, 18:32

am crescut intr-o familie in care se tipa foarte mult. fara jigniri fara nimic mai mult, dar pur si simplu nu stiau sa vorbeasca calm. invinuiri, ne luam unii de altii pentru cel mai muc lucru, pentru cana de facea uitata nu stiu unde... pot sa spun ca e departe de a fi constructiv. pe mine m-a obosit. iar acum in relatia de 4 ani pe care o am cu prietenul meu, am ridicat tonul la el doar de 2 ori si am regretat imediat. avem mai degraba acele discutii, calme, rationale. certuri cu tipete niciodata si clar nu am putea rezista ca un cuplu daca am tipa unul la altul zilnic

seagull

seagull

ok, cearta, dar la ce mod?

03 Oct 2008, 17:34

poate fi ceva constructiv atunci cand este numita mai degraba "discutie". cand oamenii sunt calmi si isi spune fiecare punctul de vedere. daca este de genul cearta cu tipete, in care cei doi acuza si arata cu degetul sincer mi se pare mai mult disctructiv decat constructiv

alinacraciun

alinacraciun

:)

03 Oct 2008, 08:23

poate o sa radeti dar la mine este o "obisnuinta". macar o data la 2 luni apar unele certuri mai mari sau mai mici. nu conteaza "dimensiunea" lor pentru ca fiecare se termina in pat. :)) va spun sincer ca sunt cele mai super partide de sex pe care le avem. acum asta nu cred ca merge la fiecare cuplu dar la noi chiar merge. dupa doua sau trei zile de cearta in care il resping sau ma respinge... dupa care urmeaza o noapte superba... iar a doua zi dimineata te trezesti in bratele lui si va simtiti ca la inceputul unei noi relatii. totusi cred ca daca ar deveni un obicei prea frecvent nu ar mai fi trait cu aceeasi intesitate.

vanghelis007

vanghelis007

Daca

22 Sep 2008, 15:26

Cearta este buna doar pentru ca trage un semnal de alarma, ca s-au strans niste tensiuni care sunt gata sa explodeze.Ori cearta este gaurica care in loc sa le lase ca tensiunile sa faca poc, le determina sa faca faaaaasssss!!!Pewntru mine cearta este o forma de stres si singurul avantaj de a trai o suta de ani, cand simti ca este gata sa se declanseze o cearta, este sa iti iei catelul si sa te plimbi in natura.

pisi

pisi

cearta

11 Sep 2008, 16:29

reprezinta, in felul ei, un mod de comunicare intre doi oameni, care si-au ascuns anumite chestii de teama de a nu-l jigni pe cel de langa ei, iar cearta le ofera posibilitatea de a spune ceea ce au pe suflet. cearta mai poate reprezenta si un strigat disperat de a ajunge la inima, sufletul celuilalt, in acest caz cearta reprezentand un SOS zgomotos pentru ca persoana de langa noi sa ne asculte, sa ne bage in seama, sa ne ajute in a rezolva o problema, o dorinta etc

deci, dupa parerea mea, cearta reprezinta totusi un mod de comunicare!

aurasi

aurasi

cearta constructiva

11 Sep 2008, 14:16

da exista, dar de cele mai multe ori ramane doar o cearta, far nimic constructiv.

o_femeie_de_pe_pamant

o_femeie_de_pe_pamant

Geniala idee

08 Sep 2008, 23:34

Excelenta ideea de a prezenta un dialog intre un barbat si o femeie, ambii psihologi. A cui a fost ideea...
In privinta subiectului, ma intreb daca cei doi autori s-au certat vreodata intre ei. Eu nu o vad ca pe o relatie intima ci ca pe o dorinta de intimitate dar in acelasi timp o imposibilitate de a ajunge la ea. Cearta este dovada ca o relatie merge prost cel putin intr-o anumita privinta. Sigur ca de cele mai multe ori certurile in cuplu au legatura cu viata intima. Dar mai exista si alte feluri de certuri.