Compromisul..un rau necesar ?

by: karina
Cum stim dak e bine sa facem compromisuri ? Ne confruntam zilnic cu situatii in care suntem pusi sa alegem dak sa facem un lucru sau nu..si toate astea pt a obtine ceva mai bun ..Ma intreb : e bine sa facem compromisuri ? dak da , cand ? si dak nu , de ce ? astept raspunsuri ..
 

sophy

sophy

Compromisul...un rau necesar ?

05 Ian 2006, 01:11

Cred ca sintem nevoiti sa facem pina la un anumit extend. Deobicei sintem fortati de imprejurari.
Cind situatiile devin imposibil de renuntat la ele din causa circumstantelor chiar daca decizia de a accepta un compromis e temporara, noi oamenii acceptam aceste compromisuri fie din dragoste, lasitate sau curaj. E greu sa se dea o definitie definitiva pentru situatii infinite ca numar. Fiecare simte si gindeste diferit in momente diferite.
Cea ce nu e de acceptat de exemplu sub nici o forma intre parteneri schimba toata pshichologia umana cind e vorba de sitauatii parinti vis-a-vis copii.
Ce compromisuri nu face un parinte sa salveze bunastarea, fericirea, siguranta vietii copilului sau intr-un cuvint. Indurarea umana poate merge pina la indurari nelimitate sa salveze viata progeniturii sale.
Plus ca multe lucruri care par de neacceptat azi pot avea diferit inteles miine. De cite ori "Orice rau spre bine" nu s-a dovedit o binecuvintare.
E un mare curaj "if you can keep going". Cea ce pare un compromis azi poate apare uun act neinsemnat sau care nu merita sa fie mentionat miine.