crtiticile

by: cioco_bocco
Sint intr-adevar criticile contructive?
Ne bucuram de ele?

Criticile care vin din partea unor persoane sincere sunt constructive. Trebuie sa invatam din greselile pe care le facem. Pe de alta parte, criticile rautacioase nu fac decat sa-ti taie din elan sau sa te intristeze (asta in cazul meu).
 

pisi

pisi

Critica,constructiva sau destructiva?

01 Mai 2007, 11:20

Legat de autocritica,da,eu imi sunt cel mai aspru critic si nu mi-e teama de duritatea propriei mele autocritici,din contra ma impulsioneaza sa ma autodepasesc sau sa-mi indrept greselile,de la caz la caz.

Deci,atata timp cat criticile sunt intemeiate si vizeaza indreptarea unor greseli sau imbunatatirea unui comportament,sunt binevenite si pot fi considerate constructive.

pisi

pisi

Critica,pro sau contra?

01 Mai 2007, 11:18

Sunt de acord cu criticile atata timp cat sunt de bun simt,sunt intemeiate si sunt facute cu masura.Accept criticile,insa doar daca sunt intemeiate,indiferent din partea cui vin,necontand daca acea persoana mi-e prietena sau nu.
Insa nu accept criticile nefondate,facute cu intentia de a face rau cuiva sau de a-l supara,criticile care ataca sub centura,nu inghit critici care vizeaza situatii sau comportamente in care nu am fost implicata sau care nu ma caracterizeaza,si raspund cu riposta unui raspuns ironic sau dur,depinzand de la caz la caz.

panselutza

panselutza

depinde...

27 Apr 2007, 08:28

sunt de acord ca pot fi si constructive, dar atunci cand esti o fire mai sensibila le poti lua ca pe niste "atacuri" la persoana ta... asta pe de o parte; pe de alta parte mai sunt si oameni care te pot critica doar pt a incerca sa te supere pt simplul motiv ca... asa le place lor; asa ca, depinde foarte mult dupa parerea mea de la cine vin aceste critici si in functie de asta ar trebui sa decidem daca sa le luam in seama sau nu...
nu spun ca nu sunt de acord cu ideea de a invata din propriile greseli, ci doar ca putina atentie nu strica pt a nu ne "otravi" inutil existenta...

dr_psy

dr_psy

Critica este placerea mea!

17 Apr 2007, 07:41

Cel mai rau ma tem de autocritica. Sunt cumplita!
Parerile celorlalti ma cam lasa rece, n-are rost sa incerce sa ma schimbe: eu am renuntat de mult timp sa ma mai schimb, deci prin critica nu faci decat sa ma iriti.