Cuvinte false

by: tish
 

licorna

licorna

07 Sep 2004, 18:46

Eu urasc apelativele gen (nu radeti, le-am auzit, pe bune, nu adresate mie, dar oricum): tatza, putza, fetitzo, si cred ca mai sunt, dar nu-mi vin acum in minte.

Dar daca va spune cineva "dragalaso", va deranjeaza? Eu am ticul asta verbal si nu reusesc sa ma dezbar de el. Macar molipsesc si pe altii, si asta ma distreaza.

Vorbitul cu diminutive va sacaie? Alt obicei prost de-al meu. Ma chinuiesc sa ma abtin, dar tot imi scapa "tigarica", "bratarica", tind sa transform Anca in Ancutza, etc.

Si pe al meu viitor el il botezasem cu un diminutiv, dar acum i l-am retras, ca si cum i-as fi degradat :p

dulceatza

dulceatza

07 Sep 2004, 18:46

:mad: la mine "draga" este vai cel mai rau cel mai dintre cele mai. nu-l suport si ma deranjeaza rau oricat de apropiata sau departata ar fi persoana aia pentru mine si cand le zic celorlalti sa nu-mi zica sa ca nu suport se uita la mine de parca sunt nebuna :rolleyes: poate sunt

diefenbaker

diefenbaker

07 Sep 2004, 18:46

hmmm...ar fi cu siguranta unul singur care ma enerveaza : "buna", daca imi spune o femeie "buna" ....astept continuarea...buna...buna la ce ? sau daca arata bine , ma gandesc la ceva de genul "ce....alta ? unde ? " :D

tish

tish

07 Sep 2004, 18:46

Dar daca cineva te abordeaza folosind apelative de genul dulceata mica,papusica,duduie,draga,draguta....iti place?

flower

flower

07 Sep 2004, 18:46

Bombonica, papusico, domnisorica, madam, draguta, cucoana...daca mi se adreseaza cineva cu vreunul dintre apelativele enumerate anterior imi vine sa-i crap capul.

tish

tish

Cuvinte false

07 Sep 2004, 18:46

Exista cuvinte pe care eu nu le folosesc in discutiile cu ceilalti,cuvinte pe care eu le percep ca fiind cuvinte false.Desi suna frumos,unele chiar pompoase,mi se par ca un cadou mare,frumos impachetat ,dar inauntru vid. Cuvantul pe care il suport cel mai putin este :"draga",in orice context,chiar si intr-o relatia ce presupune dragoste.
Voi aveti cuvinte pe care nu le suportati,cuvinte care in anumite contexte,situatii vi se par false,ba poate uneori jignitoare,desi cuvantul ca esenta nu e jignitor?