De ce se mai casatoresc oamenii?

by: pisi
Voi de ce credeti ca se mai casatoresc cuplurile?
Ce motive sunt la moda pentru a determina un cuplu sa semneze actul de casatorie?
Mai se casatoresc oamenii din iubire sau de dragul romantismului?
Sau exista cu totul alte motive pentru care ne casatorim?
 

thea

thea

Statutul de femeie casatorita

12 Iul 2007, 15:20

Parerea mea este ca esti altfel vazuta in societate din momentul in care dobandesti statutul de femeie maritata, esti tratata cu mai mult respect si cu mai multa seriozitate. Daca dupa 30 ani nu esti casatorita, trezesti tot felul de suspiciuni, lumea se gandeste ca ceva nu e in regula cu tine, deci casatoria este si va fi mereu o regula in societatea noastra. Si, bineinteles, motivele secundare sunt de ordin sentimental sau material, dar, motivatia principala este : "Sa fiu bine vazuta in societate". Casatoria este si un act moral si religios, de aceea, ai mai multa credibilitate ca femeie maritata.

pisi

pisi

Rata divorturilor

06 Iul 2007, 17:39

Si daca casatoriile ar fi intr-adevar din dragoste,cum va explicati ca totusi rata divorturilor a crescut destul de mult?In vremurile pe care le traim, majoritatea casniciilor nu dureaza mai mult de 2-3 ani de regula sau si mai mare este numarul celor care duc o casatorie de fatada,in care niciun sentiment pozitiv nu-si mai are locul intre cei doi soti.
Nu putem stii niciodata ce e in casa omului,ei poate cand iti vin in vizita,iti pozeaza in cea mai fericita pereche si cand colo acasa nu mai schimba niciun cuvant unul cu celalalt sau se cearta la cutite.
Cunosc suficiente cazuri de genul asta si este plin netul de povestile femeilor care nu mai au ce sa-i spuna sotului,care nu mai simt nimic pt acesta.
Aici se reflecta adevarata "realitate",nu in real,in viata reala,multi pastreaza aparentele.

qloty

qloty

nu pot fi de acord

06 Iul 2007, 14:01

imi pare rau fetelor, dar eu nu am intilnit prea multi oameni care sa se casatoreasca din motivele expuse de voi.
Nu vorbesc de celebritati ( mici sau mari, reale sau false) gen Ion tiriac si Maria Marinescu.
Vorbesc de oameni obisnuiti cu aspiratii obisnuite.
Am in jurul meu nenumarate exeple conform carora oamenii inca se casatoresc din dragoste.

pisi

pisi

Ai dreptate,Panselutza!

03 Iul 2007, 09:23

Multi se casatoresc pentru ca le face placere evenimentul in sine si foloasele materiale pe care le-ar putea trage de pe urma nuntii sau a faptului de a fi casatorit.
Sau mai exista cazul cand se casatoresc deoarece au fost raniti in dragoste de altcineva si fac un gest nebunesc casatorindu-se cu prima persoana care nutreste fata de ei oaresce admiratie sau sentimente,fara ca persoana ranita in amor sa aiba vreun sentiment pt acea persoana.

Prea putini se mai casatoresc,din pacate,pentru ca se iubesc si vor sa-si petreaca restul zilelor alaturi de persoana iubita.

panselutza

panselutza

depinde...

02 Iul 2007, 17:51

sunt multi care se casatoresc pentru ca asa le dicteaza familiile lor si de multe ori (mai grav) vad nuntile ca pe niste afaceri si nu ca pe unirea destinelor celor 2... stim cu toti foarte bine... dar eu, desi sunt tanara, am intalnit si cupluri care s-au casatorit din iubire, pentru ca au simtit ca trebuie sa faca pasul asta... cat va dura insa nu stiu...; iar pe mine personal nu ma incanta ideea casatoriei pana nu voi simti sigur ca el este alesul... dar candva cu siguranta voi face acest pas...