Eleganta

by: mona.monada
Credeti ca eleganta este o insusire pe care o ai din nastere sau se poate "invata" in timp?
 

pisi

pisi

Buna maniere la job

03 Aug 2007, 10:57

Mi-am amintit ceea ce ne spunea la unul dintre cursuri,unul dintre profesori,si anume ca cei care ajung in posturi cheie sau de conducere,nu reusesc neaparat pentru ca ar proveni din familii care au traditie in domeniul respectiv sau pentru ca ar avea usi deschise datorita pozitiei si faimei parintilor,ci au acces datorita faptului ca stapanesc la perfectie bunele maniere la job.
Am inteles ca fiecare domeniu de activitate are propriile sale reguli,un fel de do's si don'ts,pe care daca le respecti iti sporesti sansele de a accede cat mai sus pe scara ierarhica(cei mai conservatori in acest sens se pare ca sunt cei din sistemul bancar).
Tind sa-i dau dreptate profesorului meu.

pisi

pisi

Ah,da

31 Iul 2007, 13:45

Ai dreptate,exista asemenea persoane,dar rar ai ocazia sa cunosti sau sa vezi astfel de persoane.
Cred ca totul depinde de educatie,dar si de temperamentul persoanei in cauza,dar si de mediul in care a crescut.
Cu eleganta se nasc unii dintre noi,dar ne-o putem si insusi prin educatie,cultura,experiente de viata,un mediu favorabil unui astfel de comportament.
Am o vorba: "Poti imbraca o maimuta in straie de matase,tot maimuta ramane.",se aplica multor persoane,asa-zis educate sau culte,dar carora le lipseste acel nerv in relatii cu ceilalti numit diplomatie sau tact.
De mentionat ca nu ma consider o persoana eleganta,ci o persoana care pune mare pret pe naturalete si sinceritate,dar si pe diplomatie(cu masura insa).

mona.monada

mona.monada

...

30 Iul 2007, 19:41

Buna, Pisi

Cand spun eleganta, nu ma refer doar la vestimentatie. Eu chiar cred ca eleganta este o atitudine. la unele persoane, eleganta se observa in tinuta, in felul in care vorbesc, cum gesticuleaza...in absolut ....

pisi

pisi

Monna,

29 Iul 2007, 10:32

la ce te referi cand spui "eleganta",cumva la eleganta vestimentara sau la prestanta?