Experiente negative

by: pisi
Ce parere aveti despre ele, ne sunt necesare sau nu fac altceva decat sa ne incurce existenta ?
Credeti ca genul acesta de experiente ne intaresc , ne fac sa vedem viata altfel ? Ne imfluenteaza ele cumva in relatiile cu ceilalti ?
Astept parerile voastre pe aceasta tema ,va multumesc de pe acum pt raspunsuri ! :)
 

angelis

angelis

Rebeca

07 Iun 2006, 11:37

Fiecare isi alege calea care i se pare ca e cea mai buna in viata. Unii s-au saturat de atatea esecuri si nu mai vor sa riste nimic.
Dar, parerea mea, daca traiesti cu teama zi de zi, inseamna ca nu mai traiesti.
Trebuie sa privim viata cu optimism. Eu una, as risca. Oricate experiente negative am avut, nu se stie ce imi poate aduce ziua de maine.

http://world2.monstersgame.co.uk/?ac=vid&vid=31048315:D

rebeca

rebeca

riscam?

09 Mai 2006, 21:08

Da,pot spune ca experientele negative m-au schimbat mult in bine,m-au ghidat cumva in sensul unor alegeri mai bune si mai intelepte.da,sunt acum mai atenta,mai comstienta de mine si de cei din jur,sunt atenta la fiecare detaliu al vietii,ma bucur de fiecare moment,ma cunosc mai bine..dar ce ne facem atunci cand avem indoieli si suntem poate mai prudenti si ne e teama ca o situatie sa nu fie asemanatoare celei atat de dureroase..riscam?

p_eugen

p_eugen

sau...

04 Apr 2006, 08:21

Ce nu te doboara te intareste.
Orice sut in fund este un pas inainte.
Ai probleme azi? Zambeste, maine va fi mai rau.

p_eugen

p_eugen

ca o gluma...

03 Apr 2006, 15:22

si totusi:
Un soarece alergat de o pisica intra innebunit intr-un grajd. Da aici de o vaca:
- Vaco, vaco, ajuta-ma, ascunde-ma repede, te rog !
- Unde sa te ascund ma soarece?
Ii vine vacii o idee si se balega pe soarece. Intra pisica:
- Vaco, zi-mi repede unde e nenorocitul ala de soarece !
- Nu am vazut nici un soarece dar daca vrei uita-te si tu p-aici.
Se uita pisica prin zona si vede codita soricelului iesind din gramada de balega.
Morala 1: Nu oricine te baga in "rahat" iti vrea raul.
Morala 2: Nu oricine te scoate din "rahat" iti vrea binele.
Morala 3: Daca te bagi in "rahat" macar baga-te cu totul.

kavajava

kavajava

depinde cum o iei

31 Mar 2006, 18:27

Experientele pe care le percepem ca fiind negative sunt cele care ne schimba, ne calesc, ne imbogatesc. Asa ca pana la urma, nu mai sunt negative...

pinky

pinky

da

31 Mar 2006, 09:59

pentru ca stii cum e vorba aia "ti s-a urat cu atat bine", ne-am plictisi sa ne mearga numai bine si viata ar fi cam anosta :) pe mine experientele negative nu ma prea influenteaza ceea ce nu e tocmai bine pt ca nu prea invat din propriile greseli, dar e bine sa fie si experiente negative pt ca altfel uiti cat esti de norocos si special :)

pisi

pisi

Am crescut odata

30 Mar 2006, 18:57

cu experientele mele negative si stiu ca tot ceea ce ni se intampla rau , are si o parte buna, si anume sa ne insusim o lectie de viata, o lectie de viata fara de care am fi imperfecti si am cunoaste atat de putine lucruri , sentimente, oameni !
Mi-e mila de cei care persista in greseala si imi pare rau pt cei care au fost privilegiati de soarta , ei nu cunosc decat putine lucruri , ei sunt atat de saraci, spiritual vorbind, si superficiali !
Ma bucur de fiecare experienta negativa pe care am trait-o; fara de necazuri , asa cum a spus si Erika, n-as mai fi eu , eu sunt suma tuturor experientelor de viata, fie ele pozitive sau negative ! :)

erika

erika

dap

30 Mar 2006, 18:41

cu riscul de a parea banala, ce nu te doboara te face mai puternic. Chiar cred in asta. Am trait si momente mai grele, dar daca nu le-as fi trait n-as mai fi fost eu, cea de acum. As fi fost cu totul alta. Si nu vreau sa fiu alta, vreau sa fie eu. V-am cam ametit, ha? :)

xelarent

xelarent

categoric...

30 Mar 2006, 16:43

...ne influenteaza modul de a percepe realitatea, viata in sine, relatiile cu ceilalti. Fara experientele negative totul ar fi anost, n-am stii sa apreciem binele din jurul nostru, nu ne-am cunoaste limitele (de orice natura). Teoretic, ar trebui sa invatam ceva din ele. Pentru unii insa, sunt inutile caci se incapataneaza sa persiste in greseala. Masura in care le lasam sa ne marcheze sufletul, mintea , chiar si fizic, tine numai de noi si de puterea noastra de a depasi aceste momente, de a filtra totul prin rationament.
Totul depinde doar de noi insine.