Ce boli pot fi transmise la mare?

by: alina_daniela
Urmeaza sa merg la mare si de cand ma stiu sunt foarte fricoasa, mi-e teama sa nu iau vreo boala prin intermediul apei marii. Ce riscuri exista, avand in vedere k pe litoral vin oameni din toate colturile lumii si pot inota foarte aproape unul de celalalt? O colega mi-a spus k se poate transmite chiar si HIV, dar parca n-as crede. Este adevarat?
 

pisi

pisi

Informatii

16 Iun 2007, 10:46

Cauta pe net informatii despre ce pericole ne-ar pandi in Marea Neagra,poate afli mai multe.
Succes.

pisi

pisi

bacterii

16 Iun 2007, 10:45

Am citit undeva ca anul acesta s-au inmultit niste bacterii periculoase al caror nume imi scapa acum si care traiesc in mari si oceane din cate am inteles,ei si bacteriile astea sunt periculoase daca ai taieturi sau rani adanci,deoarece odata intrare in organism iti pot distruge tesuturi,ele hranindu-se cu aceste tesuturi.
Acum nu stiu daca aceste bacterii(ce rau imi pare ca nu-mi amintesc numele lor,ca sa ti-l pot spune)traiesc si-n Marea Neagra.

pisi

pisi

Of,of

16 Iun 2007, 10:44

Cum sa se transmita HIV prin apa marii?
Virusul HIV se transmite doar prin sange(seringi folosite la comun de catre narcomani,spre exemplu) sau contacte sexuale neprotejate(apropos sa-ti iei si niste prezervative la tine,nu se stie niciodata pe cine intalnesti si ce ganduri iti vin).