Ce ai face daca ai avea cel putin 12mii euro?

by: fialka
 

felinessa

felinessa

~

05 Aug 2005, 05:05

Nu trebuie sa speli vase in strainatate daca vrei sa pleci. Eu am facut facultatea, masteratul, si acum doctoratul afara, si 12,000 de euro mi-ar fi prins bine pentru ca n-ar fi trebuit sa muncesc atat pe langa scoala. Nu zic ca mi-a prins rau, ca acum am si experienta de birou, si de consiliere, si cred ca m-ar ajuta daca as aplica sa lucrez undeva in afara Academiei. Insa daca as fi avut 12,000 sa-i impart timp de 4 ani, inseamna ca in fiecare vara as fi avut 3,000 de euro, deci cam 4,500-5,000 de dolari canadieni, care mi-ar fi picat excelent pentru ca vara nu prea e de munca si tragem cu totii matza de coada (ei macar pot sa faca imprumuturi). Nu pare o idee buna la inceput, dar, asa cum a spus si altcineva, e o investitie in tine insati: daca muncesti mai putin in timpul scolii, ai mai mult timp sa citesti, sa faci aplicatii, sa publici, chiar sa si dormi (care e foarte important, pentru ca eu am iesit scurtcircuitata din facultate, dupa 3 slujbe). Iar daca ai rezultate bune, si oportunitatile vor fi mai multe in viitor, inclusiv cele financiare.

ceila

ceila

RE: Ce ai face daca ai avea cel putin 12mii euro?

05 Nov 2004, 16:05

Salut! 12.000 euro sunt necesari dar nu si suficienti sa zicem. In orice caz, detinand aceasta "insuficienta" eu zic ca ai putea demara o afacere sustinuta cu fonduri guvernamentale/europene... este cu siguranta o suma care iti poate oferi un start. Intereseaza-te de programele de finantare si poate pui pe picioare o afacere proprie; eu am marea convingere ca daca nu ai un pic de curaj, de initiativa nu reusesti sa faci nimic (impersonal)... iar banii se duc oricum, fie ei putini sau multi; construieste ceva cat inca ii ai :)

andreea2801

andreea2801

RE: Ce ai face daca ai avea cel putin 12mii euro?

01 Nov 2004, 15:41

eu una nu as pleca din Romania sa "fac bani" in alta tara poate doar in conditiile in care as fi trimisa de firma la care lucrez..sau ceva de genul asta...sa ma stabilesc in strainatate nici vorba .. si nu va ganditi ca nu mai am varsta la care sa risc ... am doar 24 de ani :) ... si nici nu sunt un copil de bani gata, dar am incercat intotdeauna sa-mi castig banii singura, din liceu chiar, am facut si facultatea si am muncit in acelasi timp si acum fac master-ul si lucrez .... deci se poate...eu nu zic ca e usor dar daca "dai din coate putin" se poate si fara pile sau eu mai stiu ce... e si o chestiune de noroc recunosc, am avut si eu periaode in care am zis ca plec din tara si mai bine spal vase undeva decat aici sa nu pot sa fac nimic...dar m-am calmat si am luat-o de la capat .. pana la urma am reusit sa am aproape tot ce-mi doresc si sa traiesc decent ... inca nu am ajuns sa castig cat sa-mi iau vile la mare si la munte dar nu ma plang... cu siguranta ca voi face si asta :)) ...

marianatg

marianatg

RE: Ce ai face daca ai avea cel putin 12mii euro?

27 Oct 2004, 15:44

Mi-as repara si decora apartamentul.Pentru ceva maret trebuie ceva consistent ,mult prea consistent.Visam? Treziti-va!!

moon

moon

07 Sep 2004, 18:46

Presupun ca in Ro astfel de afaceri se fac prin "relatii" si o spaga considerabila.Cred ca daca esti o persoana obisnuita poti demara doar o relatie in care pornesti prin resurse proprii.
Cine ne impartaseste idei despre mediul de afaceri din Ro?

tish

tish

07 Sep 2004, 18:46

O alta idee buna de afacere aici, nu stiu daca si in Romania ar fi la fel de rentabila, e de a deschide(construi) o parcare cu plata.Idee principala ar fi sa fie plasata intr-un loc unde stii ca sigur sunt oameni la orice ora din zi:aproape de institutiile de stat, in centru orasului, aproape de tribunal, de spital, piata.Aici e o afacere rentabila deoarece ca in orice tara ce se "respecta",locurile de parcare sunt intotdeuna o problema.

moon

moon

07 Sep 2004, 18:46

Am luat in considerare fraza initiala cu 12000 de euro care din cite stiu nu ajung nici pentru achizitionarea unei garsoniere, cel putin in orasele mai mari.Cu mai multi bani se poate sa fie sanse mai bune in investitii.Aflu din acasa.ro ca anul trecut pretul locuintelor a crescut cu 120%.Oau!Dar anul acesta se preconizeaza o stagnare.Imobiliarul este insa o metoda sigura de a nu pierde banii si pe termen lung de a-i inmulti.Deja se vind case cu teren pe la marginea oraselor la 50000 euro.Se apropie de ceea ce este in Canada.
Era pe piata o revista "Idei de afaceri" cred, in trecut era draguta, iti recomand sa o cauti.
Succes la afaceri!
Succes la bussines

tish

tish

07 Sep 2004, 18:46

I-as investi:in cladiri,valori, o mica parte in actiuni de la bursa si o parte in mine(as invata ceva).

moon

moon

07 Sep 2004, 18:46

Sa ma explic.Eu am facut comert inca dinainte de revolutie asa pentru bani de buzunar ca eram inca copil.Dupa revolutie m-am intretinut singura la o facultate particulara in alt oras decit cel natal, iubitul Bucuresti, prin mic comert prin consignatii.Acum vreo 10 am pus mina pe o suma de bani cu care puteam sa-mi cumpar un apartament cu 2 camere, semicentral.Mi-am facut firma si m-am pus pe inmultit banii in comert .Aveam un contract cu o fabrica de cosmetice si desfaceam in toate supermarketurile mai importante si ceva buticuri.Ei bine dupa 4 ani de " inmultit", nu mai puteam sa-mi cumpar nici o garsoniera.Inflatia, taxele mi-au facut figura.Ca sa-mi cumpar garsoniera am primit ajutor de la familie si iubit.Astazi locuiesc in Canada si garsoniera mea sta goala.Mi-e si lehamite s-o vind in Canada contravaloarea ei este de abia egala cu pretul unuia din masinile cele mai putin performante(noi).Fratele meu are o firma de jocuri pe calculatoare in Ro dar ca sa-si ia masina a imprumutat bani, locuieste cu mama si tot asteapta sa incasese din mosteniri.Nu spun ca e imposibil pentru toata lumea sa faca bani in Ro dar e foarte greu.
Succes!

moon

moon

07 Sep 2004, 18:46

Plecarea din Romania este cea mai buna afacere!

fialka

fialka

ce ai face daca ai avea cel putin 12mii euro?

07 Sep 2004, 18:46

Viata trebuie traita, dar pentru ati permite aceasta e nevoie sa-ti asiguri un viitor ce te-ar multami.......prin urmare e nevoie de BANI. Ei bine, si daca am avea bani, ce afacere am putea face pentru un venit bun?