chiar toata lumea trebuie sa fie sef?

by: 
Daca lucrezi pentru o organizatie mare, esti considerata ratata daca nu ajungi sefa la un moment dat? Ce schimbari se produc in viata ta atunci cand devii manager? Poti sa fii manager fara sa devii lingusitor, pupincurist, fara sa fii un bun politician? Cum iti imparti timpul acasa si la servici, cat de greu va este ca mamici sa aveti functii de conducere? Mai aveti prieteni la servici?
 

eva31

eva31

Cam greu, dar nu imposibil.

03 Apr 2011, 01:07

PAi trebuie sa si ai aptitudini de sef, sa stii sa iti asumi si responsabilitati, si esecuri si reusitele departamentului pe care il conduci. Si nu trebuie sa fii nici lingusitor si nici pupincurist, trebuie sa ai aptitudini de a deveni sef. Asta, depinde de firma la care lucrezi, pentru ca, in Romania, cu cateva exceptii, ajungi in functii de conducere ori daca dai spaga, ori daca devii lingusitor si pupincurist, ori daca faci compromisuri, ca femeie si te culci cu cine trebuie. Dar mai sunt si exceptii, unde managerii isi primesc posturi pentru ce au in cap si pentru aptitudinile pe care le detin. Iar programul, in general, este 12-16/24, stress, nervi, probleme si daca nu ai cateva trasaturi de personalitate necesare pentru a face fatza tuturor acestor probleme, ajungi sa clachezi.

andreeastudio

andreeastudio

job ideal

18 Feb 2011, 16:57

Eu nu cred ca pentru a te simti bine la servici trebuie sa detii o functie de conducere sau sa lucrezi in cine stie ce multinationala, sunt joburi in care angajatii vin cu placere la munca, acest aspect fiind foarte important avand in vedere ca mai mult de jumatate din timpul zilei il petrecem impreuna cu colegii.

naduf ...

17 Dec 2010, 23:33

Nu conteaza foarte mult profilul companiei, conteaza in schimb dimensiunea ei. Intr-o companie mica indiferent pe ce post esti sfarsesti prin a face o mie de lucruri, tu comanzi, tu executi, tu testezi, tu lucrezi cu clientii :)) dupa ani de zile toti iti devin foarte apropiati, esti ca in familie. Pe cand intr-o companie mare nu cunosti nici un sfert din colegi, jobul tau e axat pe anumit gen de proiecte. Intr-o astfel de organizatie exista primul nivel unde esti simplu angajat si apoi 7 nivele numai de manageri, directori, directori de directori,VP … stiti voi, cei care au biroul de la etajul 15 in sus : ) Intr-o astfel de companie, ca manager nu faci decat sa fii toata ziua in meetinguri , compui o tona de rapoarte, cu alte cuvinte ai doar activitate organizatorica, nu mai apuci sa iti faci jobul tau, in cazul meu, de inginer, tre sa ii pupi in fund pe ceilalti sefuleti mai mari ca tine, care la randul lor ii pupa pe cei cu o treapta mai sus decat ei … si tot asa … , sa nu mai spunem de subalternii tai care la fel incearca sa se lipeasca de tine, din diferite motive, bleah! prea multa politica si lingusitorie, asta e adevarul.

scorpion_girl

scorpion_girl

Am

17 Dec 2010, 09:52

avut un sef care nu era nici lingusitor, nici pupincurist, insa nu a rezistat mult..acum toti vor sa devina manageri, indiferent ca nu au habar cu ce se mananca asta...

iliescuamalia

iliescuamalia

buna

17 Dec 2010, 09:10

depinde foarte mult de anturajul pe care il ai, cu ce se ocupa compania, ce ar trebui sau ce esti dispusa sa faci ca sa avansezi, etc ... si discutia poate continua ... dar ai mai putea sa ne dai cateva detalii despre companie, cu ce se ocupa, structura organizationala, etc. ... ca sa iti putem oferi o parere mai personalizata ;) :)

poate

17 Dec 2010, 00:40

trebuia sa intitulez diferit postul, cu ceva de genul "sunt roman, deci trebuie sa ajung sef". Am simtit nevoia sa discut asta, ptr ca in ultima vreme, sunt intrebata de f multa lume, cum de nu am functie de conducere ???