Evaluator

by: rodicutza_sadica
Am citit ieri intr-o revista ca se castiga super bine ca evaluator si ca este o cariera accesibila oricui? Cum ajungi evaluator, ce cursuri iti trebuie, ce studii, stiti ceva despre asta?
 

kavajava

kavajava

evaluator

14 Nov 2005, 19:34

Un evaluator este, in linii mari, o persoana care testeaza aptitudinile celor interesati intr-o slujba noua.

Testele de evaluare se folosesc in general in centre de evaluare, unde se aplica diverse teste psihologice si de aptitudine. In general, testele sunt platite de potentialul angajator.

A fi evaluator nu este o cariera accesibila "oricui". Sigur, nu este greu sa asezi o persoana in fata unui calculator si sa-l pui sa dea un test recunoscut ca valabil pentru domeniul in care vrea sa activeze. Problema este:

1. Sa-ti procuri toata tehnologia, birourile etc. Pentru teste recunoscute international iti trebuie o licenta ca pentru orice software
2. Sa gasesti o firma dispusa sa plateasca testele
3. Sa gasesti candidatii - sau clientii pentru cei care-si platesc singuri evaluarea
4. Sa interpretezi rezultatele - computerul nu face totul singur! Mai mult, o evaluare gresita are repercursiuni serioase.

In general, catre assessment migreaza persoane cu studii in resurse umane. dupa aceea, te specializezi in domeniul in care vrei sa faci evaluari - vanzari, technologia informatiei, management etc.

Daca stii engleza, gasesti pe internet o groaza de site-uri pe acest subiect.