Femeile si Programarea

by: raluk
In domeniul asta mi se pare destul de greu pentru o femeie sa razbata. MAjoritatea programatorilor sunt cat se poate de misogini. Vi se pare o cariera buna pentru o femeie?
 

and_baciu

and_baciu

dc se pricepe si ii place ,da :)

16 Ian 2006, 16:59

Barbatii nu sunt misogini cu programatoarele atat timp cat ele sunt capabile. Dc demonstrezi ca stii,e ok. Si da, eu sunt programator si am aversiune pt "poamele" paralele cu sb.chiar si in anul 2 erau fete care habar nu aveau ce e un ram sau macar cati mb de ram au la calculatorul lor (si totusi e Automatica).in schimb le mergea mintea la matematica si fizica...si imi pun intrebarea de ce nu s-a dus la Univ Mate-info sau altceva. Femeile sun foarte apreciate in firmele din domeniul IT in special in partea de HR si Relatii cu publicul. Prietena mea(limbi straine) e la Softwin, si in departamentele de HR si Relatii cu publicul 90% din personal sunt femei. La fel si in HP(eu :D). Am cunoscut si o femeie buna programatoare...mi-a fost o perioda profa in liceu. Si acum, inca e renumita si bagata in tot felul de proiecte si firme.
Deci se poate!

kavajava

kavajava

da

16 Ian 2006, 14:19

Programarea este o cariera buna pentru o femeie. Oricum, nu ramane nimeni la programare mult timp. Cei mai buni programatori sunt tinerii. Dupa cativa ani de programare, toti, barbati sau femei, se orienteaza spre pozitii de management, fie de natura tehnica - Project Manager - fie de vanzari - Reprezentant de Vanzari, Manager, fie strategie, consultanta.

Ca programatoare (fosta) si recruiter in IT & Telecom, am vazut femei programator de mare succes, in special in telefonia mobila si internet, dar si in firmele de SW specializat si de consultanta (ex. Oracle, SAP). Succes!

Depinde..

13 Ian 2006, 15:50

Daca o femeie e realmente pasionata de programare, atunci poate avea o cariera foarte buna(inteleg implinita). Chair daca majoritatea programatorilor sunt barbati...