Biblia ,o carte sfanta?

by: tish
 

...

17 Feb 2006, 00:21

Criticati preotii.Nici eu nu ma dau in vant dupa ei.Insa exista o vorba : "Nu face ce face poza,fa ce spune popa" ! Preotul este un model.In biserica este om invrednicit cu aceasta putere si cu dreptul de a predica.Inafara bisericii este tot om.Doar Iisus e fara pacat.Nu trebuie sa judecam.Voi nu ati citit Biblia?Cine nu a citit-o nu intelege mare lucru si judeca pe altul.Am citit Biblia.Este o carte sfanta,din care ar trebui sa invatam multe.M-a ajutat sa ma descopar,sa imi dau seama cine sunt,ce vreau,unde gresesc.Am invatat sa ascult ce are cel de langa mine de spus,sa nu judeca,sa nu interpretez.Biblia te invata multe.Va sfatuiesc sa o cititi si sa nu mai judecati.Nu vreau acum sa detaliez,insa scrie in Biblie despre o femeie pacatoasa,care era hulita si toti doream sa o loveasca cu pietre,pt ca pacatuiese.Iisus a spus:"Acela care este far' de pacat sa ridice primul piatra" ! Nu a ridicat nimeni,pt ca nu exista om fara pacat.Nu trebuie sa judecam pe nimeni.Sa nu ne uitam in gradina altuia cand la noi e mizerie.

ana_umf

ana_umf

RE: Biblia ,o carte sfanta?

08 Nov 2004, 20:24

este scrisa de oameni doar din punctul de vedere fizic, iar interpretare poate face oricine. de simtit e altceva...

dulceatza

dulceatza

07 Sep 2004, 18:46

e foarte bine ales subiectul.eu cred in dumnezeu in felul meu e prezent acolo deasupra mea nu cred in preoti dar in biblie si ceea ce spune ea cred. pot spune ca de multe ori mi-a dat putere intr-un fel...poate ambitie e cuvantul.ceva la genul"uite frate ca nenea asta a trecut prin chestii mai rele decat mine si a suportat" si asa s-a intamplat de cateva ori sa merg mai departe

tish

tish

07 Sep 2004, 18:46

Dar biblia este o carte scrisa de oameni,interpretata de oameni...

gianna_r

gianna_r

07 Sep 2004, 18:46

Biblia este cuvantul lui Dumnezeu si de aceea este considerata carte Sfanta.
Biserica este "mireasa Domnului"- Noul Testament, dar fiind formata din oameni (preoti) care si ei sunt imperfecti, avem impresia ca nu este desavarsita si ca nu atinge idealul biblic.
Din experienta mea: cu ceva timp in urma, am intalnit preotul la care tocmai ma spovedisem "ametit bine" in discoteca. A doua zi, ziarele vuiau de aceasta veste, iar oamenii au inceput sa evite biserica la care slujea acel preot.
Deci, daca capii bisericii nu se comporta exemplar, enoriasii cu atat mai putin, indepartandu-se astfel si de credinta.

tish

tish

Biblia ,o carte sfanta?

07 Sep 2004, 18:46

Sunt tare curiosa cum percepeti voi Biblia(am ales asta presupunand ca majoritatea sunt crestini, dar se poate schimba cartea sfanta in discutie, in functie de religia despre care vreti sa vb)..O considerati o carte sfanta si daca da sau nu de ce?
Normele impuse de biserica respecta ad-literam Biblia sau uneori nu au nici macar o legatura cu ea?