despre casatoria de proba

by: overload
 

smaram

smaram

coabitare

23 Feb 2005, 21:47

si eu traiesc asa ceva si va spun ca foarte indicat.doar asa iti poti da seama daca esti pregatit sa accepti toate defectele persoanei iubite

loryydanaa

loryydanaa

07 Sep 2004, 18:45

Eu sunt adepta casatorie de proba:D
Mai ales ca de 4 ani locuiesc cu cineva si suntem ca si casatoriti doar ca ne lipseste hartia roz:p

gianna_r

gianna_r

07 Sep 2004, 18:45

:) Eu am trait asa ceva: casatorie de proba! Si este foarte bine si foarte indicat!
Hai sa va povestesc- pe scurt: Ne-am cunoscut virtual, am vorbit foarte mult la telefon, ne potriveam ca doua manusi!- asta din VORBE, dar aveam nevoie si de FAPTE! Dupa trei saptamani, ne-am intalnit face to face si am convenit sa stam o perioada impreuna, sa ne dam seama daca intr-adevar ne potrivim! Am stat 3 luni impreuna si peste 2 saptamani implinim 3 luni de cand suntem casatoriti si suntem foarte, foarte, foarte fericiti! Ne dorim un copil foarte mult! Si copilul face parte tot din fericire; atunci vom fi si mai fericiti!:) ;)

dulceatza

dulceatza

07 Sep 2004, 18:45

e cel mai indicat lucru inainte de casatorie

dulceatza

dulceatza

07 Sep 2004, 18:45

poate ne spun ceva despre si cei care au trait asa ceva

leardini

leardini

07 Sep 2004, 18:45

[color=purple][i][b]Eu cred ca este un lucru bun, pana nu stai cu cineva intr-o casa nu ai cum sa shti daca va portivitzi in toate si daca o sa va suportatzi. Deci DA .. traiasca casatoria de proba :D.[/b][/i][/color]

blacklotus

blacklotus

07 Sep 2004, 18:45

Originally posted by tish
Intr-o casatorie de proba,nu iti place,ti-ai facut bagajul si fuguta la mamica,si cu banii care i-ai fi dat avocatului daca ar fi fost o casatorie reala iti oferi o excursie pe Coasta de Azur unde il cunosti pe urmatorul concurent la o casatoria de proba


Eu zic ca era doar o metafora. Evident ca dragostea este un lucru serios. Din pacate eu, data fiind experienta pe care o am, consider ca o casatorie se proba ar fi fost un lucru indicat.

In momentul in care stai cu un om in adevaratul sens al cuvantului, poti sa-ti dai seama de multe lucruri. Evident ca fiecare dintre noi incearca sa ascunda anumite defecte pe care le are, insa daca locuiesti cu cineva zi de zi iti dai seama daca este intr-adevar omul pe care ti l-ai dorit. Ai fi surprins sa stii cati oameni au fost lapte si miere pe perioada prieteniei ca dupa casatorie sa se schimbe radical. Nu spun ca e o regula, dar poate omul de langa tine toate ziua se uita la televizor si tu trebaluiesti prin casa (si se intampla la infinit). Ii e greu sa coboare sa ia o paine, despre dat cu aspiratorul ce sa mai vorbim. Poate atunci ai sta sa te gandesti daca sa faci pasul, adica in viata ai nevoie de ajutor atat psihic cat si material. Vin copii, daca acum nu ma ajuta ce va fi mai incolo? Ori nu poti sa-ti dai seama decat stand cu un om cum se comporta si ce sprijin iti poate fi. Nu a fost cazul meu, dar cunosc multe familii in care se intampla asa, poate daca ar fi stat putin impreuna inainte de a se casatori ar fi fost mai bine. Parerea mea.

tish

tish

07 Sep 2004, 18:45

Cu siguranta numarul divorturilor ar scadea,si asta nu e singurul lucru bun.Asa s-ar putea limita si violenta in familie destul de raspandita totusi,ar scadea numarul de copii considerati traumatizati in urma unui divort(asta e discutabil,caci nu cred ca toti pot fi bagati in aceeasi oala).Intr-un fel sau altul ar creste calitatea vietii.

blacklotus

blacklotus

07 Sep 2004, 18:45

Draga tish mare dreptate ai.

Perfect de acord, sa stii ca intr-adevar in momentul in care stai cu un om vezi intr-adevar cume e. Ca la intalnire poti sa joci putintel teatru chiar daca poate nu intentionat, dar oricum trebuie sa dai bine nu?

Una peste alta, eu zic ca daca s-ar putea si la noi, adica daca mentalitatea nu ar fi asa de ingusta si s-ar putea practica aceste casatorii de proba sunt convinsa ca numarul divorturilor ar scadea. Ce parere aveti?

tish

tish

07 Sep 2004, 18:45

Eu consider ca o casatorie de proba e un lucru bun si chiar indicat,nu mai traim in acele secole in care fata isi vedea pentru prima oara sotul in fata altarului.
Daca nu ar exista o casatorie de proba, scenariul ar fi cam asa,sunteti prieteni si apoi instantaneu sau treptat va hotarati sa va casatoriti. Tot ceea ce stii despre omul acela e ce vezi la intalniri.Dar scuza-ma,si cel mai mare pacatos poate fi inger pentru cateva ore(zile-in eventualitate ca ati merge in excursie) daca vrea.
Casatoria de proba te va ajuta sa il cunosti mult mai bine si sa fi sigur(a) cand vei alege sa faci marele pas dar si sa iti cunosti sentimentele tale pentru el cu adevarat,ca daca nu iti place cum arata dimineata cand se trezeste sau ca e nemachiata si ciufulita,casatorit fiind ai 2 posibilitati :ori sa te urci pe pereti pentru alegerae facuta si sa te legeni pe lustra ori sa divortezi.Si la ce bun sa umpli salile tribunalelor in asteptarea sentintei de divort ca sa nu mai vorbim de banii aruncati pe avocat.Intr-o casatorie de proba,nu iti place,ti-ai facut bagajul si fuguta la mamica,si cu banii care i-ai fi dat avocatului daca ar fi fost o casatorie reala iti oferi o excursie pe Coasta de Azur unde il cunosti pe urmatorul concurent la o casatoria de proba.:)

bitzishor

bitzishor

07 Sep 2004, 18:45

eu sunt de parere ca nu este un lucru bun... de responsabilitati nu poti scapa la fel de usor ca de o pereche de pantofi care te strang. totusi e doar o parere, poate ca cineva are mai multe de spus.

overload

overload

despre casatoria de proba

07 Sep 2004, 18:45

ce parere aveti despre casatoria de proba?

am intalnit pe acest forum unele pareri pro, mie mi se pare ceva
grotesc, adica totusi probezi fericirea sau probezi iubirea?

din start casatoria de proba este altceva decat casatoria din
iubire, fiindca cine iubeste nu prea mai vrea sa probeze, stie
clar ce vrea. iar in rest, daca nu e iubire, de ce s-ar casatori
cineva?