A propos de trait singur

by: felinessa
De cand "normal" inseamna "acceptat de societate," dupa cum considera articolul? Doar pentru ca ceva este reflectia mediocritatii comune trebuie sa fie si "normal"? Mi-a displacut mult articolul respectiv pentru ca perpetueaza dependenta (in special a femeilor).

A trai singur inseamna ca in sfarsit ai timpul si spatiul sa te ocupi de tine, fizic si mental. Imi dau seama ca asta e o blasfemie in Romania, mai ales cand vine vorba de femei, dar e cazul sa iesim din evul mediu. Nu e dovada nici de egoism (contrar opiniei generale, nu datorezi nimanui atentie), nici de neadaptare, nici de frica de a avea o relatie. Unii dintre noi, oameni perfect adaptati, cu cateva diplome, serviciu, si o relatie sanatoasa preferam sa avem un spatiu al nostru in care sa ne destindem, sa ne adunam, sa lucram suplimentar, etc. Si cata vreme viata, spatiul si timpul sunt ale mele, dispun de ele cum doresc. Deal with it.
 

mirrume

mirrume

intr-adevar

06 Apr 2006, 10:50

Mi-a placut. De 6 luni traiesc singura, dupa o relatie (pentru care ma felicit ca am incheiat-o). Niciodata nu m-am simtit mai bine. Am lumea mea, am pasiunile mele, da, am timpul meu.
Nu este egoism. Nu neg ca mi-as dori sa ma trezesc cu cineva alaturi, dar nu disper. Ma felicit in fiecare zi ca imi permit sa stau singura, sa am spatiul meu.
Felinessa...mi-a placut mesajul tau. Privindu-ma, imi spun ca sunt om normal, perfect adaptata la mediul inconjurator, da, diplome, good job...etc. Poate toate aceste lucruri laudabile in ochiul multora, sunt un impediment. M-am gandit si la asta. Cand o femeie este pe picioarele ei, prezinta in viziunea multor barbati, un pericol. Daca reusesti sa obtii tot ceea ce e necesar pentru o viata normala, multi gandesc ca esti prea independenta, si, doamne fereste...feminista! Suntem femei normale, inteligente, puternice, cu capacitatea de a veni cu solutii la problemele cotidiene ivite. cu viziune pe termen lung. Vrem sa ne luam o casa, putem sa ne luam o casa, o luam. Nu mai traim in epoca cand sotii porneau de la lingura si cutit, cand sotul era cel ce asigura locuinta.
In relatia mea anterioara, faptul ca el statea in casa mea, il macina. Niciodata nu am facut valuri ca sta in casa mea, mananca la masa mea..etc. Si totusi, il deranja. Nu vroia sa faca nimic in casa, ca, deh, nu era a lui. Si, da, cand totul s-a terminat, el a trebuit sa plece. Eu nu puteam pleca, nu?
Gandim situatia, eu am casa, tu ai casa....stam fiecare la casa lui? ambii sunt multumiti, dar nu apar si aici probleme? Eu am casa, tu n-ai...unul e nemultumit. N-avem niciul casa...amandoi nemultumiti, dar suferim impreuna? Cum e mai bine.
In fine, ca sa revin la subiect. Fericit este acela care poate sta singur, si sa nu-l sufoce aceasta "singuratate". Asta inseamna, ca avem atatea posibilitati de a nu umple timpul acestei singuratati. Inseamna ca dam un rost vietii noastre, facem ceva cu viata noastra.
P.S. as primi cu draga inima pe cineva in singuratatea mea, dar...sa merite.