Cum stii ca el este Alesul?

by: ileanastan
Talmudiştii evrei vorbesc despre Bashert - perechea ideală. Această Bashert este întotdeauna de sex opus. Trebuie să existe unitate între trecut, prezent şi viitor. Mai precis, partenerii trebuie să aibă un trecut/origine comună, să nutrească aceleaşi credinţe şi valori şi să se îndrepte spre un ţel (destin) asemănător.
Diferenţa de vârstă nu contează atâta timp cât există atracţie sexuală mutuală.
 

eva31

eva31

Nu am studiat talmudismul.

13 Apr 2011, 03:10

Dar si atractia aia sexuala vine de la cunoasterea partenerului. Ca doar toti barbatii au acelasi ``organ`` si femeile la fel. Atractia fizica, dupa parerea mea, inseamna si personalitati asemanatoare, idealuri asemanatoare, compatibilitate si mai ales sentimente. Doar nu poti sa spui ca te gandesti la sex doar daca vezi un oarecare pe strada. Asa, lumea ar avea in minte doar sex.

seagull

seagull

diferenta de varsta nu conteaza

16 Apr 2009, 15:35

atata tim cat au interese comune. spre exemplu, daca el are 40 si vrea sa se aseze la casa lui, iar ea are 20 si vrea sa se distreze, nu prea merge, oricata atractie sexuala ar fi. recomand totusi unul la 50, care trece prin criza varstei de mijloc - va avea mai mult chef de distractie si mai multa pofta de viata chiar decat tine la 20 :))))

nymphetamines

nymphetamines

nu cred in Alesul

16 Apr 2009, 15:11

cred in "pe el il aleg acum, pentru o perioada, atat timp cat il voi iubi si cattimp ma va iubi". dragoste vesnica nu prea cred ca exista. si daca exista, din pacate nu o intalnim toti. cat despre asta cu evreii, tine de religie, si nu prea are legatura cu realitatea.

egodog

egodog

multi vorbesc despre multe

16 Apr 2009, 14:52

iar evreii e normal sa creada ca trebuie sa nutreasca credinte si valori comune, deoarece ei sunt interesati de pastrearea comunitatii, perpetuarea ei, transmiterea credintei si traditiilor. pana la urma tot ei au inventat si speed datingul, pentru a-i ajuta pe evrei sa-si gaseasca alti parteneri evrei.
perechea ideala este aceeape care o siti tu ca fiind ideala - daca ai norocul s-o gasesti. daca nu, te poti multumi cu cea care se apropie cel mai mult de ideal