eternele indoieli...

by: anca0311
dragele mele si dragii mei, cum va dati seama ca v-ati indragostit? se poate numi dragoste ceea ce simti pentru o persoana pe care nu o cunoasteti prea bine? sau are alt nume?
 

eva31

eva31

Nu se poate numi dragoste.

13 Apr 2011, 04:10

Dragostea apare numai daca stii foarte bine persoana respectiva, o cunosti suficient de bine incat sa vrei sa iti petreci viata cu acea persoana, nu exista minciuni sau urme de indoiala in acea relatie, te gandesti tot timpul cum sa o faci fericita, ti se raspunde la sentimente si ii vrei doar binele si actionezi ca atare. Dar este ridicol sa crezi ca esti indragostit de o persoana care nu a avut bunul simt sa iti spuna nici macar cum o cheama si se da drept altcineva.

desideria

desideria

@ unracusor

07 Iul 2008, 10:23

:) chiar ca "ups" pentru ca este posibil ca uneori sa ne indragostim fara sa vrem. e just ce spui, ne dam seama abia dupa ce se produce fenomenul, ceea ce face imposibila prevenirea ...

unracusor

unracusor

imi place ce ai spus Desideria

04 Iul 2008, 21:10

In ceea ce ma priveste, eu nu imi dau seama cand ma indragostesc, ci doar cand deja s-a produs indragosteala, si ma trezesc..ups..I`m in love.Bineinteles,imi face o placere deosebita sa ma aflu in preajma lui, sa-l aud,sa-l descopar...:)

desideria

desideria

:)

01 Iul 2008, 09:46

Aici e complicat: a cunoaste pe cineva mai bine poate duce la dragoste sau... nu. Si nu ma refer aici la a descoperi aspecte negative, ci pur si simplu la a nu evolua in niciun fel. Din pacate Anca, eu nu am un raspuns, dar cred ca se poate sa iubim o persoana pe care o cunoastem bine sau nu. Cred ca marea cheie ramane apropierea: daca celalalt te lasa sa intri in viata sa, sa-l citesti, sa-l intelegi (si tu avand disponibilitatea asta, bineinteles), sa-l intuiesti, sa-l "simti" (cum se spune), da poate fi vorba de dragoste. Altfel ramane o iluzie sau o atractie fara finalitate.

leo

leo

anca0311

21 Iun 2008, 01:11

da, se poate numi dragoste, desi eu prefer sa ii zic atractie sexuala ca sa nu ma incurce cand iau decizii in privinta relatiei.

monita

monita

.

18 Iun 2008, 17:27

Da, nu conteaza cat de bine cunosti acea persoana, din ce moment te gandesti aproape in fecare clipa la ea si simti ca in preajma ei esti in al 9-lea cer, eu cred ca se poate spune ca esti indragpstita de acea persoana, insa acest sentiment se poate diminua sau potenta pe masura ce il cunosti mai bine... Oricum nu "va incarcerati" sufletul, iubiti cu toata fiinta nu lasati timpul sa treaca in defavoarea acestui sentiment suprem... la urma urmei, zic eu, scop al vietii.

denisa18

denisa18

Complicat

15 Iun 2008, 13:29

Pai,in opinia mea,lucrurile de genul asta sunt destul de complicate..Cu totii avem tendinta sa iubim o persoana pt ceea ce credem noi ca este,ceea ce vedem noi bun in ea,in general...Poate ca nu trebuie sa cunosti prea bine o persoana,poate informatia pe care ti-a oferit-o iti este suficienta sa il clasifici drept´´valabil´´.Depinde in general numai de preferinte si de cata valoare pui tu pe cunoasterea in totalitate a unei persoane.

lolita27

lolita27

"...un curcubeu e-acum deasupra sufletului meu"

15 Iun 2008, 10:03

Asa spunea Lucian Blaga despre procesul indragostirii si am ales cuvintele lui pentru a te ajuta sa te lamuresti iar Leonardo da Vinci spunea: "Cu cat cunosti mai mult cu atat iubesti mai mult". Atunci cand crezi ca te-ai indragostit de o persoana pe care nu o cunosti prea bine de fapt tu te-ai indragostit de o iluzie. Tu pornesti in mintea ta de la o persoana reala si completezi prin intermediul imaginatiei tale, uneori fara sa-ti dai seama celelalte trasaturi. Am scris mult despre asta folosind modul literar de exprimare si te invit cu mult drag sa citesti "Ce este iubirea?" pe blogul meu.