am nevoie de putin ajutor:(

by: xxxbbb
Am mers la ginecolog si mi-a prescris anticonceptionalele Yasmin,dar fara analize de sange sau altceva, mi-a pus 2-3 intrebari in urma controlului(trebuie sa precizez ca e prima data cand iau anticonceptionale) si dupa terminarea sangerarii menstruale secretia mea a capatat o culoare maronie....desi in compozitie e total normala.Si nu stiu exact daca e ceva normal,adica trebuie sa imi fac griji?Va rog sa imi raspundeti cat mai repede...va multmuesc
 

nicoleta123

nicoleta123

e ok!!

23 Ian 2009, 19:48

in momentul in care ti-a prescris pilulele medicul trebuia sa te informeze ca in primele 3 luni de administrare este posibil sa ai spoting (adica sangerari intre menstruatii) si ca acestea sa fie de culoare inchisa, maronie... asta se intampla deoarece organismul are nevoie de ceva timp sa se obisnuiasca cu pastilele... de altfel acest lucru este scris si in prospectul pastilelor.... pe care nu cred ca l-ai citit... sau poate l-ai citit mai fugitiv... Stai linistita ca nu este nimic!!

botoasa

botoasa

stai linistita

10 Ian 2009, 14:10

din cate am citit din mesaju tau sfatul meu e sa stai linistita!imi aduc aminte prima oara cd le-am luat singura reactie care a avuto corpul meu a fost scurgerile acelea maronii bineinteles f putine si doar la sf ciclului asta la inceput,pe parcurs au devenit normale.acum insa de 3 luni iau marvelon (prima oara am luat lofemenal,dar nu mai sunt acum pe piata), si pot sa-ti spun ca am aceeasi reactie la ele acele mici scurgeri maronii.nu cred ca e vreo problema asta stai linistita. dar dc vrei sa fi mai linistita poti sa te duci la un ginecolog si sa-i spui.

bebulaki

bebulaki

putin help! sper...

21 Iul 2008, 12:39

In general ginecologul spune ca atunci cand incepi sa iei anticonceptionale trebuie sa iti urmaresti evenutalele modificari sau reactii si sa ii dai organismului o perioada de acomodare cu ele (undeva pana la 3 luni), dupa acea perioada se va decide exact daca ceea ce ti-a prescris e ok sau nu pt. tine. Trebuie sa ti legatura cu ginecologul tau si daca simti ca nu e ok ii spui, ia el poate sa ti le schimbe. Metodele anticonceptionale hormonale sunt bazate pe actiunea fie unei combinatii de progestagen si estrogen, fie doar pe progestagen. Corpul tau stie cel mai bine ce e BUN pt. el, iar atunci cand nu ii convine ceva SEMNALEAZA! Tu doar trebuie sa fi atenta!

panterootza

panterootza

de cat timp

19 Iun 2008, 14:07

ai inceput sa iei pastilele?si cate zile dupa menstruatie ai avut acea ¨´secretie maronie¨´?daca esti in prima luna,nu te impacienta!e firesc!urmareste ce se intampla dupa prima luna,mai exact,pe tot parcursul celei de a doua luni...daca dupa cele doua luni nu observi nici o schimbare,mergi din nou la ginecologul ce ti le-a prescris!