Cauciucurile de iarna

persontashulina

Pana la urma este obligatorie echiparea masinii cu cauciucuri de iarna sau nu? Ca tot s-a polemizat pe tema asta incat nu mai stiu ce a ramas batut in cuie...

• person primvara...

ati trecut, dragelor, la cauciucuri de vara? stiu ca daca iarna nu se merge cu cele de vara, nici invers nu e prea indicat. :)

13 Apr 201112:48
  • person nu patineaza

decat pe zapada, nicidecum pe sosea, chiar daca sunt -25 de grade. asta e probata de mine, ani de zile ... eh, lasa-le-ncolo de cauciuri, of! ... de azi noapte ninge intruna s-au pus deja 15 cm si nu vad nici semn sa se opreasca, in weekend s-au anuntat -10 grade, of ma apuca depresia cu vremea asta.

24 Mar 201100:49
  • person cauciurui de iarna la temperaturi mici

fai fata ca sa zic asa,
    voi nu pricepeti ceva, mama lor de neuroni feminisiti
    cauciucurile de iarna nu sunt numai pt zapada, moloz etc, ci sunt facute sa mergi tu bine si in siguranta la temeperaturi mici.

poate sa fie bec de curata soseaua, daca afara sunt mai putin de 7 grade trebuie sa mergi clar cu anvelope de iarna! nu mai zic de -10-15-25 cum zicea mai sus doamna.

astia ai mei la service au zis f clar ca alea de vara nu au nicio sansa sa se incalzeasca iarna, si atunci nu se mai lipesc de asfalt cum trebuie si patinezi.
    daca nu ma credeti, intrebati la orice SERVICE DE ROTI, ca aia cu asta se ocupa :D

mergeti la baietii mei in BARBU VACARESCU si o sa fiti sigure a aveti cea mai buna optiune de cauciuc pe masinuta voastra

22 Feb 201115:19
  • person la service!

Foarte bine. Poate asa se mai reduc riscurile de pe sosea. Asa ca la service cu noi! :))

01 Feb 201118:35
  • person legea

Am citit acum ca intra in vigoare de anul asta legea care impune echiparea masinilor cu anvelope de iarna. Sa vedeti ce or sa creasca preturile la iarna. Se pare ca am fost inspirata sa mi le schimb de pe acum :D

31 Ian 201118:20
  • person nu foarte mult

@Cristi, trebuie sa fie vorba de vreo 20 si ceva de lei pe luna. Nu cred ca urca prea mult preturile pe serviciu asta. La urma urmei, doar le depoziteaza.

27 Ian 201118:13
  • person ohooo

@Marlenalili, ce Nord? Pe mine m-au shocat ultimile zile in Bucureshti. A nins ca in povestile de groaza :)). Nici gand sa poti circula cu anvelope de vara daca vrei sa ajungi intreg la destinatie.

24 Ian 201117:59
  • person alegeri

Asta cam asa e. Fiecare e responsabil pentru alegerile lui. Iar eu inainte de orice trebuie sa ma gandesc la copii si la siguranta lor.

24 Ian 201117:10
  • person Nu vreau sa conving pe nimeni

sa nu isi puna cauciucuri de iarna, doar ca ptr ca eu am ajuns la concluzia ca nu imi trebuie. Am intrebat dealer-ul de unde am cumparat masina, daca sa imi pun cauciucuri de iarna si mi-au zis ca nu e nevoie, decat daca ma duc in Nord unde e zapada mare, dar in oras unde e curatat nu e nevoie iar cand e inghet aluneca amandoua la fel de bine :)) Se comporta bine la frig si aici e frig mai, frig, frig de iti ingheata globul ocular :)), apropo duminica s-au anuntat in zona mea -25 grade :)) brr ... de obicei avem cam -10 .

21 Ian 201119:35
  • person bani?

Hmmm, sunt curioasa insa si ce bani implica treaba asta.Ca doar nu o sa ti le depoziteze pe moca.

19 Ian 201115:55
  • person bineinteles

@Fluturas3a, bineinteles ca poti sta inauntru. Nu-ti imagina vreo dugheana din asta de cartier.

19 Ian 201115:45
  • person la ai mei

Eu mi le duc la ai mei acasa, ca au garaj. Desi n-ar fi rau sa nu ma mai plimb cu ele si sa le las in locul in care o sa le si montez la vara.

18 Ian 201119:38
  • person ce tare

Cat de tare ca poti sa iti depozitezi la ei cauciucurile de vara. Eu una stau cu chirie in Bucuresti, intr-o garsoniere. Unde dumnezeului sa mai bag si 4 cauciucuri in casa? Voi unde le tineti?

18 Ian 201115:09
  • person pt mine orice

@Marlenalili, ca bine zici cu scaunele alea incalzite. Sunt de vis!
    Cat despre cauciucuri mi-e teama ca o sa te contrazic. Oi fi eu praf la tot ce inseamna mecanica dar cu anvelopele nu ma joc. Iarna nu inseamna doar zapada, inseamna inghet, polei.
    Nu are niciun rost sa ma joc cu viata mea pentru niste bani in plus. E drept ca nu pica din cer si pana la urma ii investesc pentru mine.
    Ileana, mai povesteste-mi de service-ul asta. Pot sa stau sa-mi beau cafeluta linistita pana imi pun cauciucurile :)))? Sau ma tin prin frig afara?

18 Ian 201115:05
  • person eh!

tot nu sunt convinsa ca trebuie sa pun cauciucuri de iarna, ma uit pe geam si inca ninge , probabil ca se pun vreo 10 cm, nu imi fac griji caci pana dimineata o sa fie curatate toate soselele si trotuarele. Nu stiu daca cauciucurile de iarna ar trebui sa fie obligatorie, dar scaunele incalzite ar trebui sa fie, mai ales pentru doamne ;)

08 Ian 201109:16
  • person anvelopa potrivita pt fiecare sezon

anvelopa de iarna este facut pt acest sezon, deci cu siguranta ajuta mai mutl decat un all season (Sa nu mai vb de alea de vara).
    legea din 2010 a obligat numai transportatorii sa isi puna cauciucuri de iarna, insa de acest an cred ca va fi obligatoiru si pt noi.
    1 - in UE este obligatorie echiparea masinilor cu anvelpe de IARNA (nu all deason)
    2 - anvelopa all season NU este optima pentru temperaturi joase, ea acopera o plaja de temepraturi medie. rezulta ca nu e ok nici pe frig nici la caldura mare.
    si cand zic frig, nu inseamna zapada.
    ca se descurca mult mai bine o anevelopa de iarna pe zapada este foarte clar de dedus, ca doar profilul ala e facut pt asa ceva.

si daca veti face un calcul mediu, cat costa un set de avenvelope de vara si unul de iarna, veti vedea ca cal putin pt 3 ani nu mai dati un leu, dar sunteti in SIGURANTA.

eu mi-am dus anevleopeple la AutoZone (alea de vara mi le tin ei cazate acolo) si in primvara le pun la loc si le las botosii de iarna in girja :D

05 Ian 201116:47
  • person eu sunt pentru

cauciuri de iarna, daca soselele nu sunt curatate se simte diferenta cu cauciuri bune. eu am cauciucuri all season, nu e nevoie de cauciuri de iarna, la noi se curata f bine soselele chiar daca aici avem cel putin 5 luni de iarna, totusi de cate ori mergem la ski, aproape de munte ninge nonstop, daca as avea cauciuri de iarna as merge mai repede, asa ... facem drumul ca melcul :)

13 Dec 201023:26
  • person In plus

gandeste-te la siguranta ta si a celor dragi tie. La ce polei a fost acum cateva zile, nu cred ca ai vrea sa risti, sincer! Adica stiu ca trebuie sa dai niste bani in plus, dar daca s-ar intampla Doamne fereste ceva, ai da si mai mult ;)

10 Dec 201012:40
Recomandari