Ce ma asteapta? Sunt la inceput de divort

by: alis04
Ce ma asteapta? Sunt la inceput de divort, saptamana viitoare avem prima infatisare.
Am temeri in ceea ce priveste divortul. Noi am fixat de la inceput conditiile, impartirea bunurilor, numele dupa divort. Dar acum sotul vad ca incepe sa se razgandeasca. Ba ca nu vrea sa mai imi lase numele lui si dupa divort (singurul meu motiv de a pastra numele lui, este acela de a avea acelasi nume cu fetita noastra), ba ca nu e de acord cu un program de vizitare. Avocatul meu mi-a spus ca eu am cerut copilul, tatal trebuie sa ceara programul de vizitare. Dar daca nu il va cere? Ce se poate intampla?
In ultimele 3 luni, l-am lasat sa vada fata ori de cate ori a cerut. Sunt constienta ca e spre binele fetei sa pastram o relatie buna, dar nu credeti ca e mai bine sa existe un program pentru copil? Eu lucrez in cursul saptamanii, fata va incepe gradinita din toamna, si vreau si eu weekend-uri cu ea. Eu cred ca e spre binele copilului sa stie clar cand merge la tati. Dar tati nu intelege ...
 

arahnia

arahnia

...

11 Oct 2008, 14:06

Nu e absolut nici o problema daca nu vei avea acelasi nume cu fetita. Chiar este mai bine sa revii la numele anterior.
Daca el nu cere program de vizitare, inseamna ca tu esti singura care decizi cand si daca o poate lua. Asta este in avantajul tau, nu al lui.
Stabilirea unui program de vizitare, nu il obliga pe el sa il respecte, dar pe tine da. Tu nu il poti da pe el in judecata daca nu vine sa ia copilul in ziua stabilita, dar el iti poate intenta tie proces daca din diverse motive, tu nu vrei sa il lasi sa-si vada copilul atunci cand e stabilit. Asa ca e mai bine ca nu cere asta.
Si e mai bine si pentru copil pentru ca daca nu vine sa o ia, copilul va fi mai dezamagit decat daca nu stie cand il va vedea.
Oricum, esti la inceput de divort. Fostul meu sot, dupa divort, venea in fiecare zi sa-i vada pana i-am spus ca nu am divortat ca sa il vad tot in fiecare zi. Si i-am spus sa vina in weekend si sa iasa cu ei in oras. Numai ca treptat a inceput sa rareasca vizitele ajungand ca dupa un an sa vina la cateva luni. Acum, dupa 6 ani de la divort, vine doar de 2 maxim 3 ori pe an.
Deci incearca sa nu te agiti prea mult acum.

lidia-fetesti

lidia-fetesti

e destul de greu

07 Oct 2008, 11:43

dar atata vreme cat tu ii oferi sotului tau un program de vizitare mai amplu decat ce impune legea, atunci tu vei face regulie. Acum daca sotul tau vrea sa ia fetita un weekend la cateva luni, nu spune nu, insa nimeni nu iti poate lua acest drept de a hotari cand e mai bine ca fetita sa isi vada tatal