Divort

by: andrejuta
Buna ziua.
Am tot citit despre pasii pe care trebuie sa ii urmezi atunci cand doresti sa divortezi, dar nu am inteles daca atunci cand te duci la tribunal ai nevoie de avocat. Eu doresc sa depun actele de divort fara a discuta cu el despre semnarea acesteia. Nu ma mai intereseaza parerea lui, dar doresc sa divortez. Ma puteti ajuta si pe mine cu ce trebuie sa fac in aceasta situatie?
Multumesc.
 

eva31

eva31

Ajutor

25 Sep 2011, 00:06

Poti sa divortezi si fara acordul lui. Doar ca va fi ceva mai greu. Judecatorul va va da o perioada de ``gandire`` in care trebuie sa decideti daca vreti sau nu vreti sa divortati. Deci, ar trebui sa discuti cu el, poate e de acord. Eu am divortat dupa 4-5 luni de la introducerea actiunii de divort, si asta foarte greu. Dar pana la urma fostul sot s-a razgandit si a semnat de comun acord.

praporgescu

praporgescu

va divortam noi

03 Aug 2011, 15:11

va divortam noi chiar daca sotul nu este de acord .
intra pe forum juridicenet si lasa un mesaj, gasesti acolo si telefonul nostru .

tashulina

tashulina

hmm

14 Iun 2011, 12:25

nu este asa simplu...

In cazul in care nu vrei sa discuti cu el despre divort inseamna ca el nu va stii de dorinta ta.

Pentru ca un divort sa se incadreze in ceea ce se numeste "divort prin acord" - varianta cea mai simpla, necostisitoare si rapida - trebuie ca ambii parteneri sa semneze cererea de divort, sa fi trecut cel putin 1 an de la incheierea casatoriei si s anu existe copii minori rezultati din casatorie.

In acest caz se face o cerere comuna, nu se audiaza martori, nu se cerceteaza motivele divortului, casatoria se desface
fara a se preciza cui apartine culpa, deci hotararea de divort nu se motiveaza.