Compatibilitate perfecta dar totusi nu se poate
by: adyt29 L-am cunoscut în urmÄ cu trei ani de zile. Eu, aveam statutul de femeie mÄritatÄ, cu un copil, care îÅi vede de familie Åi care facea compromisuri pentru a-Åi menÅ£ine cÄsnicia. El,coleg de servici, un bÄiat super ok, râvnit de multe colege de ale mele, libertin, , un stil de viaÅ£Ä pe care eu nu mi-l mai puteam permite .Totul a început dintr-o joacÄ, venea în birou, radeam glumeam, ne mai ciondÄneam Åi nu ne mai salutam vreo douÄ zile( reacÅ£ii copilÄreÅti). Incet, încet, ne-am dat seamÄ cÄ Ã®ntre noi exista o atracÅ£ie foarte puternicÄ Åi cÄ avem foarte multe lucruri în comun. AÅa a început totul! Un an Åi jumÄtate, totul s-a redus la telefoane( foarte multe telefoane), surâsuri aruncate pe holurile instituÅ£iei, câte un sÄrut pe fugÄ atunci cand ne întâlneam, totul era foarte spontan Åi plÄcut. DupÄ un an Åi jumÄtate....ne-am iubit! Ne iubeam atât de frumos..... exista acea completare perfectÄ, fiecare Åtia ce vrea celÄlalt ce îÅi doreÅte, cum doreÅte...era perfect. La el am descoperit ce înseamnÄ sÄ fi iubitÄ cu adevÄrat, am aflat definiÅ£ia tandreÅ£ii, a pasiunii. Åi totuÅi.... Eu într-un final am divorÅ£at, nu el a fost motivul ci alte probleme de atitudine, comportament Åi respect ale soÅ£ului meu pe care eu nu le-am mai putut suporta Åi pe care pânÄ atunci le-am trecut cu vederea în speranÅ£a cÄ se va schimba. IatÄ-mÄ, divorÅ£atÄ, cu un copil de 4 ani Åi jumÄtate, liberÄ sÄ-mi vÄd de viaÅ£a Åi de fericirea mea. Dar, nu, abia acum a început calvarul meu! Mama, Åtia de relaÅ£ia mea cu acest bÄiat, eu i-am spus pentru cÄ mÄ simÅ£eam datoare sÄ afle de barbatul care mi-a cucerit inima Åi care este tot ce mi-am dorit. BineînÅ£eles cÄ a început sÄ mÄ judece, sÄ mÄ condamne, sÄ-mi spunÄ cÄ nu mÄ gandesc la fericirea copilului meu Åi cÄ eu ar trebui sÄ-mi vÄd de cÄsnicie pentru copil, etc, adicÄ Ã®n concluzie sÄ mÄ sacrific eu, pentru copil, fericirea mea sÄ nu mai conteze. AÅa a început conflictul între mine Åi mama mea, un conflict care avea consecinÅ£eÅi asupra actualei mele relaÅ£ii. Cert e cÄ ne vedeam mai des când eram cÄsÄtoritÄ, decât acum când sunt o femeie liberÄ. Separarea asta ne chinuia Åi totuÅi nu puteam face nimic. Sufeream atât eu cât Åi el. Eu am responsabilitatea copilului meu iar el pe cea a mamei lui. Cert e cÄ ne iubim, dar ne-am desparÅ£it,nu pentru cÄ nu ne-am completa sau nu am fi compatibil,ci pentru cÄ nu gÄsim o altÄ soluÅ£ie. Ne-am despÄrÅ£it pt k ne iubim..Åi suferim amandoi. E foarte dureros......e o situaÅ£ie destul de încurcatÄ..ok
atunci iti doresc mult succes...!!!
doe
La momentul oportun îi voi explica copilului meu.Acum cred cÄ este la o varstÄ mult prea fragedÄ pentru a înÅ£elege exact cum stau lucrurile. Ãn ce îl priveÅte pe fostul meu soÅ£, poate unora o sÄ li se parÄ destul de ciudat, dar suntem în relaÅ£ii foarte bune.Am rÄmas amici Åi am acceptat cÄ nu mai putem continua viaÅ£a alÄturi unul de celÄlalt. Amândoi am cÄzut de acord sÄ Ã®i spunem copilului despre despÄrÅ£irea noastrÄ, dar nu acum. Copilul nu simte lipsa tatÄlui din domiciliu pentru cÄ Åi înainte de divorÅ£, nu stÄtea foarte mult pe acasÄ din cauza serviciului pe care îl avea Åi care implica destul de multe deplasÄri din localitate. Ãn ce priveÅte relaÅ£ia cu actualul meu iubit, pentru cÄ Ã®n fond de aici am ajuns la aceste discuÅ£ii,pot sÄ spun cÄ totul este super ok Am hotÄrât sÄ mergem mai departe Åi sÄ depÄÅim orice obstacol.AÅa cum ai spus Åi tu Åi au spus-o Åi alÅ£ii......dragostea învinge orice....Åi crede-mÄ, dragostea noastrÄ este chiar frumoasÄ. O dragoste pe care o doresc tuturor femeilor care Åtiu sÄ dÄruiascÄ iubire dar sÄ Åi primeascÄ iubirea ce li se oferÄ. Doe, cred cÄ eÅti de acord cu mine cÄ sunt destule femei care nu apreciazÄ ce au lângÄ ele Åi nu Åtiu sÄ pÄstreze dragostea adevÄratÄ, atunci când apare în viaÅ£a lor.
leo&adyt29
Ai spus:" o mama poate avea oricati barbati, dar un copil are un singur tata".
La fel si barbatul poate avea orice femeie.
Dar nu asta am vrut sa zic, ci ca un copil poate sa aiba doar un tata bilogic nu si psihic, asa ca la ce iti trebuie un tata biologic daca in relatia cu mama copilul tatal biologic nusi mai gaseste locul.
Poate sa ramana el tatal copilului atat cat amandoi sunt deacord la fel si copilul.
Si mai ii ceva, daca copilului i se explica ce s-a intamplat, copilul cu inocenta lui, inteligenta pe care o detine ii va intelege, nici nu sti ce inteligenti sunt copiii.
Oricare dintre noi am vrut sa nise explice frumos si clar cand parinti se certau si nu ne mai cautau sau mama ne spunea ca tati e rau desi copilul a vazut contrarul dar trebuie sa o asculte pe mami astfel...
Asai ac am fii vrut sa nise spuna adevarul?
Copilul nu-i va ierta niciodata pe parinti daca ii mint
Adyt ai grija picati deacord tu cu sotul tau(fostul) si explicati copilului cat mai simplu ce se intampla ca el sa stie, si te asigur ca copilul va va multumi pt ca nu la-ti exclus
leo
Motivul divorÅ£ului nu a fost actuala mea relaÅ£ie ci faptul cÄ eu Åi soÅ£ul meu nu mai puteam convieÅ£ui împreunÄ.Intervenise acea " singurÄtate în doi", o situaÅ£ie pe care amândoi am acceptat-o Åi ne-am dat seama cÄ cel mai bine ar fi sÄ ne despÄrÅ£im.Am Åi specificat cÄ anumite probleme de comportament Åi respect ale soÅ£ului meu au dus la divort. Copilul nu Åtie absolut nimic de, despÄrÅ£irea noastrÄ. El Åtie cÄ are un tatÄ. Trebuie sÄ-Å£i mai spun cÄ eu nu l-am introdus încÄ pe noul meu iubit în viaÅ£a bÄiatului meu atâta timp cât nu Åtiu cum vor decurge lucrurile. Nu vreau ca bÄiatul meu sÄ devinÄ confuz Åi sÄ nu mai înÅ£eleagÄ nimic, respectiv sÄ vadÄ bÄrbaÅ£i venind Åi plecând din viaÅ£a noastrÄ.Imi dau seamÄ cÄ un astfel de comportament ar putea avea urmÄri nefericite în ce priveÅte dezvoltarea lui. Nu, nu sunt genul! Exact cum ai spus, bÄiatul meu are un singur tatÄ.
deh
problema este ce ii vei spune fiului tau cand te va intreba unde e tata... ca pe fondul unei relatii cu altcineva ai divortat si asta nu din cauza amantului?
nu uita: o mama poate avea oricati barbati, dar un copil are un singur tata.
hmm
Oricat ar fi de greu, puteti gasi o modalitate de a continua relatia intr-un mod frumos. Viata e si asa scurta si trebuie sa profitati de timpul pe care il petreceti impreuna, in ciuda celor care vor sa va puna piedici.
adyt29
povestea voastra e frumoasa dar nu lasa niste vorbe sa fie spuse doar asa de dragul de a fi spuse,vorbiti cat mai mult despre voi si despre ce simtiti unul ptr.celalalt,e foarte important sa stiti asta si nu va raniti cu vorbe goale,si daca simti ca e jumatatea care-ti lipsea atunci nu lasa nimic sa te desparta,parinti,rude,o locuinta..solutii sunt,trebuie doar sa-ti gasesti tu singura puterea sa alegi si sa stii ce vrei.Tu ce vrei?cred ca sa fii iubita si sa iubesti e tot ce doresti,nu-i asa?
addy
AdevÄrat! Am foarte multe probleme la ora actualÄ de care el are cunoÅtinÅ£Ä, dar tot timpul a fost alÄturi de mine Åi m-a ajutat sÄ gÄsesc o soluÅ£ie pentru a le rezolva. El nu este o problemÄ Ã®n viaÅ£a mea, dimpotrivÄ este acea razÄ de soare care apare pe cerul înnorat.Ãn ce privesc discuÅ£iile, crede-mÄ cÄ le avem tot timpul... Tocmai asta este problema , nu am gÄsit o soluÅ£ia pentru a continua relaÅ£ia noastrÄ la fel de frumos ca Åi pânÄ acum.
hmmm
E foarte posibil sa fi pus respectiva intrebare, in ideea de a nu iti complica tie viata, mai mult decat este in momentul de fata. Poate considera ca ai prea multe probleme la ora actuala ca sa mai constituie si el inca una in plus.
Oricum aceste lucuri ar trebui sa le clarificati voi, intr-o discutie deschisa in care sa va spuneti pasul.
E mare pacat de doi oameni care se iubesc cu adevarat sa se desparta la modul acesta.
Sa auzim de bine!
încÄ ceva...
Ãn ultima noastrÄ discuÅ£ie legatÄ de relaţţia pe care o avem la un moment dat el a spus cÄ noi ne amÄgim cu ceva ce nu va putea exista niciodatÄ. Eu am aprobat iar în momentul în care el m-a întrebat " Åi dacÄ tu spui acelaÅi lucru, crezi cÄ este mai bine sÄ punem punct aici?" RÄspunsul meu a fost " da". Iar de aici nu am mai discutat despre ce va fi ci doar despre ce a fost. Am primit un mesaj de la el în care îmi scria cÄ nu a avut niciodatÄ intenÅ£ia sÄ mÄ lase cÄ eu sunt tot ce Åi-a dorit Åi cÄ eu sunt cea care a vrut asta. Ãm momentul în care am spus " da" la acea întrebare, nu m-am gandit nici o secundÄ cÄ el o va lua de bunÄ Åi cÄ totul se va opri aici. El Åtie foarte bine cât de mult îl iubesc Åi cÄ pentru mine este totul. Nu pot înÅ£elege, dacÄ nici el nu Åi-a dorit ruptura asta, aÅa cum susÅ£ine, de ce nu face nimic ca sÄ nu piardÄ ce are? MÄ Ã®ntreb dacÄ nu s-a jucat cu vorbele, dacÄ a vrut ca ruptura sÄ vinÄ de la mine pentru a poza în victimÄ el Åi nu eu, pentru a-Åi pÄstra reputaÅ£ia de bÄiat ok, dar neînÅ£eles, ....nu Åtiu.....
e complicat...
împotriva relaÅ£iei noastre, pentru moment este doar mama mea de la care am aÅteptat tot sprijinul în noua mea viaÅ£Ä, cu atât mai mult cu cât Åi ea este divorÅ£atÄ de 4 ani de zile Åi a stat lângÄ un om care nu a Åtiut sÄ o respecte. Dar asta este altÄ poveste. S-a obiÅnuit sÄ deÅ£inÄ tot timpul controlul asupra mea Åi sÄ fac numai ce doreÅte ea. Nu suportÄ ideea cÄ m-am maturizat Åi am discernÄmânt , nemaiavând nevoie de un " tutore" legal". Ãmi pune piedici în sensul cÄ eu locuiesc cu bÄiatul meu în apartamentul ei( singuri pentru cÄ ea are alt apartament) Åi a stabilit o regulÄ clarÄ" în casa mea , nu ai ce cÄuta cu un alt bÄrbat". Eu îi respect regula. DacÄ vreau sÄ mÄ Ã®ntâlnesc cu iubirea mea, nu mÄ ajutÄ sÄ stea cu copilul Åi îmi spune sÄ Ã®l iau cu mine( vorbesc despre întâlnirile noastre intimate, care oricum sunt destul de rare din cauza asta).Ãn ce o priveÅte pe mama lui, aceasta nici mÄcar nu Åtie situaÅ£ia mea, pentru cÄ amândoi am hotarât cÄ sÄ nu-i vorbim despre asta, cel puÅ£in pânÄ acum. Era suficenta problema cu mama mea, dacÄ o mai aveam Åi pe mama lui, deja era prea mult. Pisi, da, îmi acceptÄ copilul, dar eu nu am avut pretenÅ£ia niciodatÄ de a-l Åi iubi cu adevÄrat pentru cÄ asta nu o poate face decât tatÄl lui. Nu Åtiu,totul este atât de confuz...Nu am ce sÄ-i reproÅez lui nimic cu privire la modul de a se comporta cu mine, cum mi-a vorbit, cum m-a rÄsfÄÅ£at, cum m-a respectat Åi cum m-a iubit...dar am uneori impresia cÄ parcÄ toatÄ ruptura asta a fost doritÄ de el, sÄ nu îÅi asume obligaÅ£ia copilului. Spun asta pentru cÄ Ã®n ultimile sÄptÄmâni discutam tot mai des cÄ este foarte greu cÄ nu putem sta împreunÄ Åi cÄ la un moment dat o sÄ obosim Åi o sÄ ne lÄsÄm unul de altul. El spune cÄ sunt tot ce Åi-a dorit la o femeie, iar eu tot ce mi-am dorit la un bÄrbat. Dar totuÅi suferim pentru cÄ iubim. Sau poate pânÄ la urmÄ, mÄ amÄgesc eu. Poate cÄ iubirea adevÄratÄ este doar din partea mea. Nu Åtiu ce sÄ mai cred...
Cand iubesti faci ( aproape) totul
ca sa fii cu persoana iubita,indiferent de obstacolele pe care le intalniti,fie ele,familie,prieteni etc.
O spun din experienta, crede-ma Adyt, ca se merita efortul, oricat de greu v-ar veni amandurora.
Ar trebui sa discuti cu mama ta ( din mesajul tau am inteles ca este despre propria ta mama) si s-o rogi sa te lase sa-ti traiesti viata dupa cum crezi tu ca va este voua ( tie ,copilului si noului iubit) mai bine. O inteleg si pe dumneai, acestea sunt conceptiile pe care le au mai toate mamele de o anume varsta sau mai bine zis dintr-o anumita generatie,vremurile cand mama se sacrifica de dragul copilului au apus demult, e vremea sa te gandesti la amandoi, si la tine, si la baietelul tau.
Daca tie ti-e bine, ii va fi bine si celui mic.
O singura nelamurire am, si cu asta inchei, sper ca noul iubit, iti accepta si copilul, adica nu te vrea doar pe tine in viata lui ?
Iti doresc mult noroc si discuta cu mama ta.
adyt29...
Ba se poate Dragostea invince orice obstacol, ar trebui sa sti, ca doar spui ca iubesti.
Am o intrebare, mama ta va sta in cale sau mama lui?
Raspundem la aceasta intrebare si voi continua
Ramai in iubire
adyt29...
Normal ca voi stiti cand sa ii spuneti copilului.
Ma bucur ca ati ramas amici, multi/e dupa ce se despart fac multe chesti urate, am fost prin tribunale sa vad cum se cearta sot si sotie dupa ce au spus ca da il/o iubesc vreau sa fiu cu el/ea pana ce moartea ne va desparti, ma dezgustat ce am vazut.
Sunteti maturi ceea ce eu am respect mult pt cei care sunt maturi, voi sunteti printre ei.
da te inteleg foarte bine, si stiu ca dragostea invinge tot.
Si sunt multe fete care si baieti care nu tin cont de iubirea ce li se ofera si rau fac.
Va felicit si atat va pot spune sa :
RAMANETI IN IUBIRE