Concurs

by: moderator
Ce crezi ca este mai important pentru longevitatea unei relatii: sentimentul de prietenie sau atractia?
 

desideria

desideria

tind sa cred ca ambele, in doze diferite

28 Mar 2008, 18:54

Atractia e obligatorie pt inceputul unei relatii, nu exista atractie, chimie, atunci nu vad rostul relatiei. prietenia e obligatorie ca relatia sa continue si sa dureze. daca o relatie se intemeiaza doar pe atractie, cand focul se va stinge, va muri si relatia, pt ca partenerii nu vor mai avea ce sa-si spuna. se asterne tacerea, plictisul. atractia e sarea si piperul relatiei, prietenia legatura puternica intre parteneri.

lara_me

lara_me

succesul relatiei: prietenie si atractie

27 Mar 2008, 11:34

Ambele, in egala masura! este foarte important ca cei doi sa fie prieteni, sa-si impartaseasca tot, sa aiba incredere unul in celalalt dar in acelasi timp sa nu dispara nici atractia de la prima intalnire sau farmecul primului sarut.Pe scurt: atunci cand auzi pe cineva zicand: "iubitul/iubita imi este cel mai bun prieten" sa fiti siguri ca va fi o relatie longeviva.

lili2007

lili2007

Sentimentul de prietenie

26 Mar 2008, 12:33

Atractia se diminueaza in timp. Sunt de parere ca mai mult conteaza "sentimentul de prietenie", daca celalalt e un om echilibrat, in sensul ca lipsa atractiei nu-l va determina sa insele...

chocolategirl

chocolategirl

Longevitatea unei relatii

25 Mar 2008, 15:48

Exista relatii care incep cu o atractie si continua cu sentimentul de prietenie, si viceversa.Pentru ca o relatie de cuplu sa dureze sunt esentiale cele 2 lucruri, insa cel mai mult conteaza prietenia dintre cei doi, intelegerea, deoarece aceasta cuprinde totul, in schimb frumusetea este trecatoare, iar daca o relatie se bazeaza doar pe atractie fizica atunci este vorba de o relatie nu tocmai de durata, ci mai mult de placere personala.Eu sunt de parere ca nimic nu este mai important decat prietenia,pt k totul o sa decurga de la sine. Se spune ca atunci cand iubesti o persoana o accepti asa cum este, cu defecte si calitati.Poate ca exista si relatii care se bazeaza mai mult pe atractie, dar adevarata dragoeste este accea in care predomina sentimentul de prietenie, nimic nu este mai important ca cei doi sa se iubeasca si sa se inteleaga in relatie de cuplu.

lory_ella

lory_ella

.....

25 Mar 2008, 13:28

Si in legatura cu intrebarea concursului,cred ca ambele sunt importante,nu e una mai importanta decat cealalta.Daca una dintre ele nu exista,celalalt poate cauta ce ii lipseste in alta parte.Totul sau nimic.

lory_ella

lory_ella

......

25 Mar 2008, 13:21

La baza unei relatii trebuie sa stea multe "ingrediente",pe care le stim cu totii.Dar totul este relativ,nu exista retete si in unele relatii,oricat te-ai lupta tu ca sa mearga bine,daca persoana de langa tine nu e pe aceeasi lungime de unda,degeaba te zbati.Daca e sa fie,e,daca nu,nu.

mooni

mooni

Longevitatea unei relatii

22 Mar 2008, 18:42

Prietenia sta la baza unei relatii longevive. Linga un prieten te simti in siguranta, esti protejat si ai certitudinea ca te poti baza pe el in orice imprejurare. Iti dezvolta increderea in tine si in cel de linga tine, iar asta nu inseamna altceva decit sa ai un echilibru firesc si normal pentru o viata frumoasa si fericita.
Atractia este ca o flacara care se aprinde si apoi se stinge. E greu sa mentii flacara aprinsa o viata intreaga.

karlytta

karlytta

Raspuns

19 Mar 2008, 19:10

Interesanta intrebare. Adevarul e ca am doar aproape 16 ani si am speranta ca peste ani si ani voi gasi raspunsul potrivit pentru sufletul meu. In opinia mea cred ca trebuie sa punem in relief si ce dorim de la acea relatie. Daca ajunge doar distractia si contactul fizic inseamna ca e destul sa existe doar atractie; dar daca vorbim despre un cuplu ca un "tot unitar" ( cei doi sa traiasca ca si cum ar fi doar "unul") e nevoie si de prietenie. Daca nu exista acea prietenie, acea vorba dulce a persoanei ce o ai langa tine, un pic de intelegere, sfat.. "si la bine si la rau".. nu mai exista nici longevitate; sentimentele se naruie si totul e ca si cum n-ar fi fost. In concluzie punand pe o balanta cele doua caracteristici ale unei relatii de durata.. probabil balanta si-ar gasi echilibrul, sau prietenia ar cantari putin mai mult. In final important e sa pastram tot ce e mai frumos din orice relatie, sa incercam sa fim mai buni dar totodata sa nu uitam ca o persoana ce te atrage castiga deseori in fata unui prieten dar prietenul va ramane intotdeauna intr-un colt aproape de tine in orice moment.

guritza_mika

guritza_mika

relatia...o barca a vietii in doi!

17 Mar 2008, 22:00

Longevitatea unei relati o putem defini ca pe o barca cu doua vasle...pe parte avem sentimentul de prietenie si pe alta parte avem atractia....daca vom folosi decat o vasla barca se va invarti in cerc....daca le vom folosi pe amandoua barca sau relatia va merge merge si va avea continuitate!

kitty19

kitty19

atractia

17 Mar 2008, 09:53

Dupa parerea mea, in longevitatea unei relatii sunt importante amandoua,dar cred k atractia este mult mai importanta.Dak nu exista atractie intre cele doua persoane si doar prietenie,nu cred k ar mai fi o relatie ci doar o simpla prietenie.

alexlaura

alexlaura

longevitatea unei relatii

15 Mar 2008, 22:12

pt longevitatea unei relatii,amandoua sunt foarte importante...sentimentul de prietenie si atractia se completeaza una pe cealalta..

albastrita

albastrita

De ambele este nevoie!

14 Mar 2008, 15:13

Pt ca o relatie sa dureze in timp, cred ca este nevoie de ambele....de obicei relatia debuteaza cu atractia fizica dintre cei 2 parteneri, iar in timp, se sudeaza prin aparitia prieteniei. Sunt si exceptii, cand 2 "prieteni" ajung sa fie atrasi fizic si relatia de prietenie se transforma intr-una de dragoste.Acuma, nu stiu care va rezista mai mult, depinde f mult de parteneri. Dar, cred ca daca exista doar atractie intre parteneri, aceasta cu timpul va disparea: intervine rutina, trecerea anilor isi spune cuvantul, mai ales la femei, dupa o nastere, iar barbatul va gasi mai atragatoare "o copie" a acesteia, in varianta mai tanara, si de aici, relatia e sortita esecului. La fel, si vice-versa, daca exista doar prietenie intre cei 2,cat de legata ar fi ea, tot va aparea la un moment dat o ispita,(la oricare din cei 2) care sa-i faca sa renunte la persoana de langa el/ea.Concluzia, fara coexistenta ambelor sentimente, relatia dintre 2 persoane nu are are sanse prea mari sa reziste in timp.

flori73228

flori73228

concurs

13 Mar 2008, 12:02

Dragostea si sexul sunt 2 lucruri diferite. Dragostea ofera clipe de romantism pur, iubire adevarata, curata, iar sexul ofera doar placeri carnale, care sunt ca niste scantei care pot fi estompate cu trecerea timpului. Cu sexul poti schimba mai multe persoane, dar cu dragostea este vorba de prima iubire. Poate fi dragoste la prima vedere sub forma de atractie care poate fi transformata in iubire si viceversa, prietenia care se poate naste din inchegarea legaturii dintre 2 persoane care poate fi insotita de aparitia atractiei, ceea ce poate duce la longevitatea acestei relatii. Prietenia fara atractie este ca un om fara copii, iar atractia fara prietenie este o dovada se animalism.
De aceea, cred ca prietenia poate fi insotita si de atractie reciproca.

niculina_23

niculina_23

Prietenia

12 Mar 2008, 17:12

O anumita doza de libertate e necesara pentru a nu te simti incorsetat in acea relatie si multa incredere in dragostea celuilalt.Nu ne putem impune sa fim atrasi de o anumita persoana, e mult mai benefic pentru relatie sa fii prieten bun cu partenerul tau, sa-ti poti impartasi macar o parte din ganduri si sentimente.

niculina_23

niculina_23

Prietenia

12 Mar 2008, 17:12

O anumita doza de libertate e necesara pentru a nu te simti incorsetat in acea relatie si multa incredere in dragostea celuilalt.Nu ne putem impune sa fim atrasi de o anumita persoana, e mult mai benefic pentru relatie sa fii prieten bun cu partenerul tau, sa-ti poti impartasi macar o parte din ganduri si sentimente.

badarau

badarau

longevitatea unei relatii

12 Mar 2008, 14:48

eu sunt pentru sentimentul de prietenie si respect reciproc in longevitatea unei relatii sau a unui cuplu ,nu as vedea lucrurile mergand altfel numai cu atractia,cred ca la un moment dat dispare,,dar la inceputuri trebuie sa existe si incet,incet se transforma in prietenie iar de nu evolueaza asa probabil intervine nepotrivirea.

socholatte

socholatte

ce e mai important

11 Mar 2008, 14:21

prietenia este de mai multe tipuri: prietenie intre mama si fiica, intre colegi, intre 2 vecine...prietenia nu conteaza in functie de varsta,sau generatie
intr-o relatie mai intai tre sa pui baza, temelia... asta fiind prietenia, mai intai tre sa cunosti persoana cu care vrei sa-ti petreci tot restul vietii, prietenia inseamna comunicare, distractie, intelegere, apropriere, caci cel care iti e prieten e ca un jurnal in care iti povestesti temerile, problemele, iti imparti viata cu el, iar daca e ceva mai mult decat prietenie, intre un baiat si o fata atunci intervine atractia care poate fi intelectuala sau carnala...insa atractia oare cat poate sa tina? multi se las purtati doar de atractie si esueaza in relatie... eu consider k mai important e sentimentul de prietenie decat de atractie...dar fara atractie nu exista aceea scanteie din care iese iubirea, asadar ...mmm.. amandoua sunt importante pt ca relatia sa dureze in timp, si mereu trebuie sa vina cu ceva nou pt a nu se instala monotonia...

socholatte

socholatte

de ce el? de ce ea?

11 Mar 2008, 14:13

acestea sunt intrebarile celor care sunt din anturajul celor 2 indragostiti cand afla k sunt impreuna, iar unora nu le convine, mai mereu aud baieti zicand de ce ea? si el raspunde pt. k o iubesc, acelasi rasp il da si fata knd e intrebata.
atata timp cat ei au destul timp impreuna sa se cunoasca si sa dovedeasca ca se potrivesc si ca le sta bn impreuna ca se vor iubi indiferent de ce ar zice lumea...
aceeasi intrebare am prm si eu! de ce el? am rasp simplu ma face sa zambesc cum nimeni altcineva nu ar putea, iti vine sa crezi k de mult nu am mai ras asa? si felul cum ma privea...am stiut ca este el? este dragutz, amabil, vorbaretz, atent, cine nu si-ar dori un baiat ca el?si indiferent de cear fi eu pe el am sa il iubesc,
multi pun intrebarea de ce el? sau ea? pt k il/o analizeaza din punct de vedere exterior necunoscundal la fel ...

danavenera

danavenera

Longevitatea unei relatii

10 Mar 2008, 15:39

Orice relatie de iubire importanta este rezultatul unui complex de elemente fara de care nu ar avea "sare si piper". Atractia este foarte importanta in prima faza, dar ca relatia sa dureze, cred ca este esential ca respectul, prietenia si preocuparile comune sa fie cultivate permanent. Si apoi, nici o relatie nu este perfecta. Convingerea mea este ca noi toti evoluam si relatia dintre noi odata cu noi; totul este ca alaturi de celalalt sa cresc, sa ma ridic, sa-mi fie mai bine decat singura.

greatcook

greatcook

ATRACTIA ESTE CEA IMPOTANTA

09 Mar 2008, 12:56

ATRACTIA ESTE DUPA PAREREA MEA LA BAZA TUTUROR RELATIILOR INTERPERSONALE REUSITE, DE ALTFEL NICI PRIETENIE NU POTI AVEA DAC NU EXISTA O ATRACTIE.

miha

miha

Sentimentul de prietenie si Atractia

09 Mar 2008, 12:42

Din nu tocmai vasta mea experinta cea mai longeviva relatie este cea prezenta de 12 ani, cred ca ambele caracteristici imbinate dau viata unui cuplu si il mentine.
Inainte de toate trebuie sa fim prieteni, sa invatam sa ne impartasim sentimentele, sa ne toleram, sa intervenim atunci cand unul are probleme, sa ne completam insa printre toate astea isi are loc si rost atractia, la orice moment trebuie sa existe un moment de artactie, trebuie sa-l surprinzi si sa-l atragi pe cel de langa tine, atractia este in principal fizica dar si de alt ordin putem fi atrasi prin alte modalitati de persoana de langa noi.

samika

samika

iubirea dureaza doar impreuna

08 Mar 2008, 22:32

pentru ca o relatie sa dureze trebuie sa gasesti mereu ceva deosebit in sufletul tau pereche Il iubesti,ii demonstrzi asta si daca simte acelasi lucru va fi convins ca doar impreuna puteti fi fericiti

anutza21

anutza21

longevitate

08 Mar 2008, 17:04

ca o relatie sa reziste trebuie sa existe cate putin din toate.si atractia si sentimentul de prietenie sunt importante.in primul rand te simti atras de o persoana (indiferent de felul cum arata persoana) si apoi cu timpul intervine si sentimentul de prietenie care este esential ca o relatie sa reziste.respectul si increderea sunt fac si ele parte din temelia unei relatii reusite.