Cum ai defini curajul tau de a iubi?

by: cecomun
Cineva spunea ca la temelia legaturii dintre doi oameni exista ceva greu de explicat, un fel de taina,greu de descifrat de un ochi strain, de cineva din afara si uneori , imposibil de explicat si de cei dinauntru. Exista un fel de mister care-i leaga dincolo de vointa lor, care hotaraste dincolo de ratiunea lor sau de propriul lor instinct de conservare. Este ceva special care decide pentru ei. Eu nu cred ca dragostea este vesnica. Ea vine, o traiesti la intesitate maxima, te bucuri de ea si apoi usor usor se dilueaza. Inceputurile sunt o binecuvantare,trairile pot deveni un pacat, iar finalurile se pot transforma in blestem. Dupa o intensa pasiune, uneori,privind inapoi, constatam ca nu am luptat suficient ca nu ne-am fortat in nici un fel destinul ci ne-am contemplat doar, incapabili sa intervenim, caderea.
"A iubi mai mult decat viata" mie imi suna a renuntare. Orice renuntare doare. Nu stiu daca e un pacat sau un blestem dar stiu ca realizam la un moment regretabila confuzie care ne-a pus in situatie de a ne pune o astfel de intrebare.Din pacate insa, trezirea aceasta, vine cateodata atat de incet incat nici macar nu-ti mai ramane timp sa regreti. Cineva spunea "imi lipseste intotdeauna curajul sa merg mai departe, sa ma gandesc la mine ca la o amintire...Cine are curajul sa se intrebe nu mai poate fi fericit..." Asa ca de ce ne-am mai pune astfel de intrebari? Tu trebuie sa-ti simti "fericirea" si atat......
 

cecomun

cecomun

RE: Cum ai defini curajul tau de a iubi?

15 Dec 2004, 12:44

Mariana,iti multumesc pentru frumusetea raspunsului tau. Ar trebui sa ne dea de gandit multora dintre noi....

gotigoust

gotigoust

RE: Cum ai defini curajul tau de a iubi?

15 Dec 2004, 11:21

Pentru adriana. Pentru a iubi nu iti trebuie curaj!Pentru a iubi iti trebuie doar omul potrivit!Iti trebuie curaj pentru a afla daca este cel care merita,iti trebuie curaj sa afli daca te merita,iti trebuie curaj sa vezi daca il meriti.Iti trebuie curaj pentru a afla adevaruri despre tine ci nu pentru a iubi!Pentru iubire iti trebuie doar suflet!Daca poti primi pe cineva in suflet inseamna ca poti iubi!Daca intai iti pui intrebari inseamna ca pui conditii.Iubire conditionata?Nu este iubire.Sufletul are un mare avantaj:se regenereaza daca are un "cap" cu un psihic sanatos care nu cedeaza la prima dezamagire.