Cum mentii viu "focul" unei relatii?

by: addy
Cum mentii farmecul unei relatii viu? Trucuri, modalitati... astept parerile voastre!
 

pisi

pisi

Hermes, tot respectul

21 Sep 2006, 11:25

pt mesajul tau. Iti dau dreptate intrutotul, mai bine nici ca se putea spune lucrurilor pe nume. :)
Te-ai gandit sa scrii articole pe site, deoarece gandesti intr-un mod cat se poate de sanatos, si cred ca ne-ar prinde tuturor bine, daca ne-ai impartasi din experienta ta de viata si nu numai. :)

Personal, mai astept sa ne mai scrii, indiferent, ca va fi pe forum sau nu. :)

Iti doresc o zi buna . :)

hermes_ro

hermes_ro

simplu

21 Sep 2006, 00:19

prin intelegerea si satisfacerea in permanenta a necesitatilor partenerului/partenerei, iar acesta/aceasta la randul lui/ei sa i le satisfaca celei/celui de langa el/ea. cu alte cuvinte, o interactiune deschisa, sincera si sustinuta care sa genereze incredere. increderea la randul ei va genera siguranta care nu este altceva decat cheia unei relatii fericite.
DAR trebuie tinut minte ca inainte de a ne prinde in hora unei relatii trebuie sa ne cunoastem pe noi insine, ceea ce presupune buna cunoastere a modalitatii de gandire in care procesam informatiile, modalitate de care depinde buna interpretare a propriilor necesitati. abia dupa ce ne cunoastem propriile necesitati putem spune ca suntem pregatiti sa le cunoastem si pe ale persoanelor cu care interactionam, inclusiv pe ale iubitei/iubitului. tineti minte ca nu sexul si nici frumusetea nu sunt conditiile unei relatii durabile, iar daca va pregatiti sa criticati ganditiva ca afectivitate exista in toate relatiile dintre oameni (parinte si copil, prieteni de acelasi sex sau de sexe diferite,intre colegii de serviciu etc.), indiferent daca imbraca forme conflictuale (gen invidie, gelozie etc.), ori forme constructive (gen stima, afectiune etc.). deci nu poate fi vorba de atractie sexuala sau de atractie estetica intre toate categoriile de oameni, desi afectivitate exista. genurile de necesitati ce decurg din dimensiunea afectiva a omului pe care noi o numim vag iubire, dragoste etc. sunt diferite de genurile de necesitati ce decurg din latura sexuala ori cea estetica a fiintei umane. sa ne gandim numai la doi batranei, care, desi nu mai fac nici sex si nici prea estetic nu mai arata, totusi se iubesc, se indragesc la fel de mult ca la primele intalniri. de ce? pt ca ei continua sa se sprijine, sa se ajute, sa comunice, sa aiba incredere in ei, sa conlucreze si sa colaboreze intru satisfacerea necesitatilor de trai, de crestere a nepotilor, ca de copii nu mai este vorba, de protectie etc. si sa nu imi spuneti ca nu ati vazut sau nu ati citit niciodata despre un cuplu de batranei care se iubesc ca la inceput. nu va cred, sau poate ca ati trait in jungla.
asadar in ce consta focul unei relatii? in sex? in frumusete? sau in comunicare, conlucrare, colaborare, intelegere, sustinere reciproca, incredere, respect etc.?
iar daca traim o drama sa stiti ca ea este rezultatul propriei noastre modalitati de gandire.