Dragoste eterna

by: monita
Credeti ca exista o persoana de care sa va indragostiti pentru o vesnicie, sau cu timpul, indiferent cat de puternic a fost sentimentul la inceput, dragostea paleste in fata monotoniei?
 

unracusor

unracusor

exista

04 Aug 2008, 21:40

Daca e dragoste adevarata, neconditionata, atunci orice s-ar intampla, aceasta nu va pali, tocmai pt ca e o dragoste care nu pune conditii, nimic nu poate sa o distruga nici macar timpul...

dorut

dorut

nimic nu este vesnic

28 Iun 2008, 22:27

si totusi o iubire adevarata se imbraca forme noi cu trecerea timpului asa icat parteneri simt starea de echilibru si pace sufleteasca.
Pentru ca focul sa arda mereu este nevoie de fundament extrem de pretios care se numeste caracter - ingaduinta, toleranta, respect....

aadaa

aadaa

Apare monotonia

23 Iun 2008, 13:22

... insa multor persoane le place aceasta monotonie. Le dau siguranta si stabilitate.

Din cand in cand au grija sa mai sparga aceasta monotonie cu cate ceva iesit din comun.

Cat despre monotonia in pat... aici tine de fiecare cuplu in parte (ea se poate instala sau nu).

lolitalove

lolitalove

si la bine ,dar mai cu drag LA RAU :)

03 Iun 2008, 20:22

vine monotonia , ptr ca pasiunea nu e vesnica, dar dragostea nu muare , si as vrea sa va fac sa va ganditi la ceva dragele mele sotii care traiti cu frica in san ca si mine ca vai duamne nu va mai iubiti sotul , ganditi-va la tuate momentele dificile pe care le-ati avut cu sotii vostrii (iubitii vostrii) , probleme de sanatate, de bani, etc , si a-ti reusit sa treceti peste tuate astea , dupa atatea dificultati inca mai sunteti impreuna, si va tineti de mana , va sarutati,va priviti cu drag, va iubiti , nu cred ca e ceva mai frumos ptr a descrie o relatie perfecta , ca atunci cand inpreuna ca o echipa a-ti trecut peste tuate :)

ava774

ava774

Da,

27 Mai 2008, 18:34

in fata monotoniei dragostea va pali astfel incat ti se va PAREA disparuta.

Insa, daca pierzi in acel moment persoana iubita.... o sa constati ca dragostea doar TI SE PAREA PIERDUTA... insa ea era inca acolo.

Se aplica principiul: "nu stii ce ai pana nu ramai fara el".

Exemplu: daca stai mai multe timp in miros de proaspat vopsit, nu mai sesizezi mirosul si zici ca a disparut, insa tot miroase.

lorena24

lorena24

dragostea este vesnica

10 Mai 2008, 13:25

Dragostea dureaza si rezista...doar atunci cand ea exista cu adevarat...dar la fel ca si omul,la fel ca si vremea...se schimba...ia diferite ipostaze si forme....noi vrem acea siguranta a iubirii poate pentru vesnicie...dar ..mai mult ne hranim cu ideea unei iubiri eterne...iubirea exista dar se schimba...pentru ca e un proces ireversibil o data cu trecerea timpului

kama

kama

Frumos

07 Mai 2008, 01:27

Am vazut astfel de iubire. Secretul ei este conectarea la iubirea lui Dumnezeu.

Exista o carte extraordinara despre dragostea eterna:
Karl Gjellerup - Pelerinul Kamanita

panterootza

panterootza

:D

06 Mai 2008, 17:16

Totul este trecator,
Enigmatic si usor...

Iar eu stau,privind ades´,
Urmarind trecutul lor...
Bate ceasul inserarii,
E un ceas sentimental...
Sper ca nu vei da uitarii
Ce e scris pe VERTICAL!

emilia_me

emilia_me

.

06 Mai 2008, 16:49

Exista... sunt atatea cupluri care sunt marturia acestui lucru .. doar ca sentimentul de draoste pe parcursul timpului sufera anumite modificari.. si din cauza monotoniei, dar nu numai, adica mna refer ca un cuplu de batranei la varsta de 70 de ani nu mai simt aceasi fiori in stomac ca la 25 ...

pisi

pisi

echilibru

06 Mai 2008, 15:11

daca sti sa gasesti acel echilibru intre interesele si preocuparile proprii, dar si intre interesele si preocuparile de cuplu, monotonia nu poate interveni in relatie.

deci implicarea cu masura intr-o relatie si a nu uita de propria persoana si a fi cat de cat independent de partener, sunt masuri antirutina.

ca o relatie de dragoste sa reziste peste timp are nevoie pe langa sentimentele proriu-zise, si de incredere, toleranta, libertate, spatiu, timp.