Comunicarea parinte-adolescent

personmonita

Cum trebuie sa comunici cu un adolescent? Trebuie sa te cobori la nivelul lui si sa-l faci sa inteleaga lucrurile asa cum sunt, sau trebuie sa il tratezi ca pe un om matur, avand niste discutii mai reci, mai concise, incercand sa te impui ca parinte?

 • person Cum sa-ti faci copilul sa inteleaga

  Orice parinte care a trecut prin asta, stie cat de grea este perioada adolescentei. Si bineinteles ca nici pe mine nu m-au ocolit problemele cu fiul meu. Nu m-a ingrijorat faptul ca si-a schimbat stilul vestimentar, optand mai mult pentru nuante inchise. Dar schimbarile lui de comportament mi-au atras mari semnale de alarma. Nu era atent cand vorbeam cu el, devenise introvertit, nu mai mancam impreuna motivand in permanenta ca a mancat la scoala si ca nu ii mai este foame. M-am alarmat si am inceput sa caut explicatii pe internet. Am gasit website-ul depresiv.ro, am discutat cu un specialist, iar acum copilul meu urmeaza un tratament impotriva depresiei. Acum primeste vizite de la prieteni, ies impreuna in oras, comunica cu noi si totul pare sa revina la normal.

  05 Nov 201412:27
 • person Comunicarea parinte-adolescent

  Nu stiu cat de bine ar reactiona unii copii/adolescentii la vestea ca va fi necesar sa vorbeasca cu un psiholog, cel mai bine atunci cand ai de-a face cu un adolescent este sa incerci sa nu ii interzici anumite lucruri si sa incerci sa-l faci sa ajunga la concluzia corecta, lasand-ul sa faca cateva alegeri gresite.

  05 Mar 201210:09
 • person :)

  Ca orice parinte am avut si eu probleme de comunicare cu fata mea si nu stiam ce sa mai fac pentru ca nu avea un anturaj tocmai bun. Nu reuseam deloc sa comunic cu ea si sa o fac sa inteleaga ca greste. Asa ca am inceput sa caut o persoana care sa ma ajute sa rezolv aceasta problema. Am cautat destul de mult si am dat peste psihologul Radu Cocea care m-a ajutat foarte mult in rezolvarea acestei probleme. Am facut niste sedinte individuale si mi-a dat foarte multe sfaturi utile. Chiar il recomand!

  03 Mar 201202:59
 • person .

  Ca parinte ar trebui sa ai foarte multa rabdare si sa ii explici in amanunt deciziile tale... sa il faci sa inteleaga ca ii vrei binele... astfel si el va fi de acord.

  21 Mai 200817:01
 • person Putin din fiecare

  Nu poti face pe cineva sa accepte ceva decat daca ii vorbesti astfel incat el/ea sa inteleaga rationamentul tau.

  Impunandu-i ceva unui adolescent nu vei reusi decat sa creezi o prapastie uneori imposibil de astupat sau trecut.

  Fa-l sa inteleaga ce ii explici. Poate vei avea surpriza sa fie in totalitate de acord cu ceea ce gandesti tu, ca parinte.

  21 Mai 200813:59
Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
Fondurile si proiectele europene in 2011
 • person

  "detalii la www.fondurile-structurale.com"

Blog Ele.rochevron_right
 
 • speaker_notes   test
 • speaker_notes   test
Forum Ele.rochevron_right
 
BLOC NOTES A5 96 FILE DICTANDO COPERTA

25 RON   32 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere