Drogurile

personemilia_me

Din ce in ce mai multi adolescenti consuma tot felul de substante halocinogene in culburile de noapte in care ies in weekend. Tentatia e foarte mare si anturajul isi pune amprenta. Ce masuri ar trebui luate pentru stoparea acestui fenomen?

 • person parerea mea

  Intr-adevar ar trebui ca educatia cu privire la aceste substante, sa continue in scoli. Obligatoriu parintii sunt primii care trebuie sa le arate copiilor riscurile consumarii. Ideea este ca depinde si de copil, cat de bine percepe aceste lucruri. Anturajul strica foarte mult. Stiu un caz in care parintii au fost aproape de fiul lor in tot ceea ce facea.Nu au fost duri cu el si l-au corectat cu vorba buna de fiecare data cand au considerat ca a gresit. Insa cand a ajuns baiatul la liceu s-a bagat in tot felul de anturaje dubioase si astfel a devenit foarte rebel si n-a mai ascultat de parinti.El este un caz cat de cat fericit, deoarece acum se afla intr-o clinica de dezintoxicare. Pt ca sa nu ajungi sa consumi asa ceva trebuie in primul rand sa te iubesti pe tine insuti, sa ti la viata si la corpul tau si sa fi constient ca drogurile te distrug atat pe tine, dar si pe cei dragi tie (din cauza ta). Dezintoxicarea, pentru cine ajunge acolo, este o perioada extrem de dificila. Drogurile te distrug atat fizic, dar mai ales psihic. Tinerii de azi, implicit generatia mea, suntem tentati sa facem totul din impuls, din curiozitate, sub influenta grupului din care facem parte...

  24 Apr 200814:09
 • person in primul rand...

  legea ar trebui sa fie destul de drastica in ceea ce priveste consumul de droguri...copiii ar trebui sa beneficieze,in scoli,de ore tzinute de catre anumite cadre autorizate(politie,medici...);sa fie instiintati de riscurile la care se supun...traiesc intr-o tara in care consumul de droguri este legal(desi eu personal,sunt contra),si ce vad in jurul meu ma socheaza:copii la varsta la care eu ink ma jucam cu papusi(14-15 ani),fumand marijuana in cluburi si baruri de noapte!e tragic ce se intampla in jurul nostru:copii ce uita de copilarie si se grabesc spre maturitate,si ce e mai urat,k sunt tentatzi tocmai de obiceiurile rele ale adultzilor!

  24 Apr 200813:04
 • person cred

  ca informarea copiilor si a adolescentilor asupra faptului ca dragurile creeaza dependenta, iti distrug creierul, eventual sa li se prezinte si imagini cu persoane care s-au drogat, ar trebui sa-i sperie.

  consumul de droguri distruge ireversibil creierul si duce la deteriorea vizibila a organismului.

  ar trebui sa se duca astfel de campanii si-n sanul familiei de catre parinti, dar si in scoli si mass-media. dar neaparat mers si pe partea vizuala, pentru ca persoane care au in spate ani de consum de droguri arata deplorabil (nas stramb si f subtire, pete pe fata, riduri adanci, dinti lipsa sau galbeni, par foarte rar etc).

  exista ceva ce n-am inteles: din cate stiam accesul minorilor in cluburile de noapte este interzis, asa ca, ce cauta adolescentii in astfel de cluburi, ce pazesc cei de la intrarea in cluburi, nu-i amendeaza nimeni pt faptul ca permit minorilor accesul?

  23 Apr 200823:53
 • person .

  Parintii au un rol foarte important in acest sens, ei trebuie sa fie prietenii cei mai buni ai copiilor lor si sa nu aiba o atitudine dictatoriala asupra lor, ci sa le prezinte pericolele la care se expun daca vor consuma astfel de substante. In cazul in care a gresit, copilul trebuie sa aiba curajul sa ii spuna parintelui, iar asta nu este posibil decat daca intre cei doi exista o relatie puternica de prietenie.

  23 Apr 200817:14
Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
 
 • speaker_notes   test
 • speaker_notes   test
Forum Ele.rochevron_right
 
GHIRLANDA CARTON HAPPY BIRTHDAY 2M

9 RON   11 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere