Codul lui Da Vinci

by: ankulina
Am vazut Codul lui Da Vinci. E un film care merita vazut si care iti starneste unele semne de intrebare. Pune semnul intrebarii asupra unui aspect pe care toti credeam ca il cunoastem, insa poate ceea ce stiam noi e fals sau doar partial adevarat...
 

pisi

pisi

Absolut superb!!!!

14 Mai 2007, 16:51

Am vazut si eu in sfarsit acest film "Codul lui da Vinci",m-a impresionat atat de mult,m-a pus pe ganduri filmul,m-a tinut in suspans,l-as revedea si tot revedea si tot nu m-as satura de el.
Frumos,absolut superb,neaparat de vazut!!!!

mirela62

mirela62

tot da vinci

29 Aug 2006, 21:23

Mie mi s-a parut interesanta carte, bine scrisa, stie sa captiveze, iar atractia ei, dupa parerea mea, consta tocmai in faptul ca te face, totusi, sa-ti pui intrebarea:"si daca este adevarat? are asta vreo importanta?"
Dar filmul, intr-adevar, mi s-a parut total neinteresant(bine, in general ecranizarile nu se ridica la nivelul romanului original), cred ca a fost aproape dezgustator de fidel dar i-a lipsit acel ceva care sa-ti dea tensiunea si fiorul pe care, cel putin eu, care a trebuit sa citesc cartea intr-o noapte, le-am simtit.

nicksone

nicksone

ar mai fi...

18 Aug 2006, 23:59

... aproape toata seria Paulo Coelho (mai putin Printesa si Zahirul si eventual altceva ce a aparut dupa...)
kipintaci :)

nicksone

nicksone

nu ma asteptam...

18 Aug 2006, 18:16

sa fie atat de multi care sa doreasca sa citeasca, Codul lui Da Vinci! Marturisesc ca azi am trimis multe emailuri si sincer ma bucur ca oamnii vor sa mai "vada" si cu alti ochi chestiuni aproape batute in cuie. Sunt curios daca vom mai vedea posturi ale celor care au citit Codul. Sincer, sunt tare curios sa citesc mai multe opinii ale femeilor... Pentru ca, in final, subiectul cartii este... femeia, cu tot ce apartine de fiinta ei (mister, frumusete, determinare, etc).

nicksone

nicksone

ptr mihaela0127

18 Aug 2006, 12:57

daca doriti "codul lui da vinci" in format digital,trimiteti-mi un email la gucinro@yahoo.com si o voi trimite la adresa respectiva...

georgik

georgik

I agree cu nicksone

18 Aug 2006, 12:20

Exact aceleasi intrebari mi le-am pus si eu de cand am citit cartea, pe care intr-o sapt am devorat-o pur si simplu si inca am lalait-o ca nu am avut ff mult timp la dispozitie si cum prindeam 5 min, imi aruncam un okii printre pagini.
Referitor la reactia Bisericii Catolice, nu pot sa ma pronunt, sunt un om de rand si oricum nu am foarte multe info vis-a-vis ce comentarii au aparut pe aceasta tema...insa replica mea vine din prisma omului care a mers la biserica ani la rand si inca mai practica asta si de multe ori m-au deranjat comentariile din predicile preotului care oficia Sf Liturghie pt ca majoritatea au fost spuse din prisma barbatului, nu a preotului, care in opinia mea ar tb sa aiba ingaduinta atat pt femei cat si pt barbati; dar mai ales pt femei,luand in considerare capacitatea lor de a da viata, atat de ridicata in slavi de membrii Bisericii si atat de ponegrita de unele exemplare ale fiintei umane.
Ceea ce cred eu ca se scapa din vedere este faptul ca autorul , in opinia mea, s-a documentat inainte de a scrie aceasta carte. Este adevarat ca este destul de multa fictiune - nume, locul actiunii,etc...dar mai cred ca operele de arta la care se face referire in roman, stau marturie vie a ceea ce sustine autorul.
Iar asta, cred eu, ar tb sa dea de gandit mai mult decat ideea sustinuta de roman! ;)

mihaela0127

mihaela0127

sunt interesata de "codul lui da vinci" in format

16 Aug 2006, 13:39

Eu nu am apucat sa vad inca filmul, deoarece am zis sa citesc cartea mai intai si de aceea il rog pe nicksone daca poate sa-mi dea cartea in format digital ar fi perfect.
Multumesc!

nicksone

nicksone

de ce merita un dram de atentie in plus...

16 Aug 2006, 01:08

am citit mai intai cartea si apoi am vazut filmul. putine ecranizari au fost reusite, cu atat mai mult facute dupa dupa carti atat de complexe (vezi ecranizarea lui "il nome de la rosa"). toate organizatiile pomenite in carte sunt reale, deci si opus dei... faptul ca vaticanul a luat pozitia respectiva la aparitia cartii si mai ales a filmului, spune ceva... este evident ca o biblie scrisa la peste o mie de ani de la moartea lui hristos nu poate reda cu exactitate adevarul. asha ca acel "crede si nu cerceta" nu mai este deloc de actualitate. faptul ca femeile au fost atat de multa vreme blamate de biserica, inghesuite in coltul istoriei spune multe... sunt barbat, da, dar un film ca "dangerous beauty" sau o carte precum "contesa cosel" m-au impresionat. acesta este, de altfel si mesajul lui "codul lui da vinci": femeia este mult mai importanta decat lasa sa se inteleaga biblia sau alt purtator de patrahir sau sutana... uitati-va in jur: femeile se schimba in mentalitate, in europa sau sua deja sunt, parerea mea, cu mult peste nivelul barbatilor ca nivel de perceptie al realitatii.. de ce oare suedia este o tzara atat de prospera si de linistita? nu cumva datorita faptului ca 90 la suta din parlament sunt femei?
pentru cei interesati, va pot pune la dispozitie "codul lui da vinci" in format digital.

nycgirl

nycgirl

re

15 Aug 2006, 11:41

Cand am citit cartea, chiar ma intrebam daca nu....
Ca film e prost realizat, prost jucat, tot ce era mai bun din carte, adica informatiile istorice sunt scoase in mare parte, si atunci devine un film de aventura...care nu are cum sa te impresioneze cu nimic

katy

katy

:)

14 Aug 2006, 15:49

mie mi s-a parut total neinteresant :)... ce mi-a ramas in memorie din toata chestia aceasta cu codul lui davinci este daca a avut sau nu Iisus o relatie cu Maria Magdalena :)... si chiar nu vad d c sa ne intereseze p noi subiectul acesta, cum am trait pana akum asa putem trai si d acum incolo :)...

e bine d vazut pt cei care chiar sunt interesati de subiect :)!