Compania vrea- tu trebuie sa vrei=acordul partilor

by: boticelli
De curand am parasit o companie prin "acordul partilor". Mi s-a spus: ori te dam afara ori pleci cu acordul partilor. Eu am spus nu plec. Pana la urma a trebuit sa imi dau acordul pentru a pleca "elegant' altfel mi s-ar fi pregatit un dosar penal. Ma simt neindrepatita si calcata in picioare (am fos manager local la acea firma) dar nu am nimic "alb pe negru" sa ii pot da in judecata. Cum iti poti continua construirea carierei cu asa ceva in spate?
 

eva31

eva31

Da, cam ilegal.

10 Apr 2011, 03:02

Si tu nu ai nici o dovada despre acea companie, nu doar in privinta ta, ci asa, in legatura cu vreo afacere ilegala pe care orice companie o face? Pentru ca ilegal este si ceea ce ti-au facut ei tie.

robertzica

robertzica

Compania vrea- tu trebuie sa vrei=acordul partilor

10 Aug 2006, 14:48

"Cum iti poti continua construirea carierei cu asa ceva in spate?"

Acordul partilor = Art.55 Lit.b din codul muncii inseamna ca pur si simplu cele doua parti (angajat si angajator) sunt de acord sa se incheie colaborarea dintre ele. Nu este o rusine si nici o pata neagra. In proportie de 90% din contractele de munca se inchid cu acordul partilor. De ce? Pentru ca este convenabil pentru ambele parti: nimeni nu ramane cu o pata intunecata.

Astfel ca, ramane problema sentimentelor tale ranite dupa ce ai investit o parte din viata ta in acea firma... Din pacate va trebui sa gasesti singura motivatii pentru a trece peste acest moment pentru ca tu pot sa apreciezi cel mai bine contributia ta la bunastarea firmei respective si sa intelegi ce e bine sa faci mai departe.

Sunt convinsa ca nu e atat de complicat sa te repliezi si sa construiesti in alta parte si, mai ales, sa gasesti incredere in tine.

Din pacate si daca ai avea ceva "alb pe negru", i-ai da in judecata si ai castiga procesul... de plecat tot vei pleca din acea firma pentru ca... altfel vor gasi solutii sa te determine sa pleci.

Doar pentru a schimba articolul cu care ti-a fost incheiat contractul nu merita sa te agiti este ok asa cum este.

Succes!
Roberta

P.S. de curiozitate: chiar te aveau cu ceva la mana cand te-au amenintat cu dosar penal??? sau au facut-o doar ca sa te impresioneze... NU de alta dar e destul de greu sa dai un angajat in judecata iar firma sa scape basma curata (in general... angajatii "acopera" firma prin activitatile lor si... un proces cu un angajat implica un studiu atent al activitatilor firmei asa ca... nimeni nu are nici un interes sa dea un angajat in judecata decat daca se stie curat ca lacrima).

katy

katy

:)

13 Iul 2006, 20:52

cred ca primul pas care trenuie sa l faci este sa incerci sa uiti.. adik, nu chiar sa uiti, ci sa treci peste acest moment neplacut din viata ta. Nu te lasa cuprinsa d tristete si nu uita ca mai ai o viata in fata in care ai putea sa reusesti. Fii optimista, incearca permanent sa gasesti o motivare in tot ceea c faci! Personal cred ca ar trebui sa iti vezi in continuare d viata ta si sa renunti la idee d a-i da in judecata, nu merita sa iti petreci timpul prin sali de judecata, mai ales daca nu ai cu nimik la mana. Sa fii mereu optimista si increzatoare in tine si vei vedea k vei reusi! MULST SUCCES!