ce inseamna a insela?

by: monamure
considerati ca a insela intr-un cuplu nu inseamna doar a avea relati sexuale cu o alta persoana?
adica flirtul de exemplu, poate fi si el considerat inselare?
 

meonlyme

meonlyme

a insela ???

19 Feb 2006, 23:25

Pai dupa parerea mea..inselat inseamna tradarea increderi partenerului tau.
Da si un simplu flirt dupa parerea mea e o tradare,sau .. ceva de genu.deoarece cand iubesti cu adevarat nu itzi mai vine,nici un chef de flirt cu alt barbat/baiat,right ? ..
Nah ce pot sa zic,si gandul la un barbat .. inseamna a insela..nu ?Asta a fost parerea mea :D ceau ceau

sarpele_bland

sarpele_bland

RE: ce inseamna a insela?

15 Feb 2005, 19:57

dupa cum cred ca te asteptai eu consider ca a-ti insela partenerul inseamna mai mult decat relatii sexuale. flirtul, de exemplu este doar o joaca nevinovata care face parte din viata de zi cu zi.
ce consider eu cu adevarat a insela este cand ai o relatie mai extinsa cu "amanta". de altfel termenul de amanta este definitoriu. ea este o persoana cu care iti petreci o parte din timpul liber, timp pe care nu ti-l petreci cu familia. acest timp cuprinde si plimbari impreuna, deplasari impreuna si culte altele care sunt de obicei rezervate indragostitilor. aceasta caracterizeaza de obicei aventurile femeilor. rare sunt cazurile cand o femeie vrea doar sex ("ne intalnim repede la 6 pentru una mica si ne vedem spatamana viitoare la aceeasi ora"). in marea majoritate femeile nu pot separa sexul de dragoste. aceasta este cee ce eu consider a insela.
reversul medaliei este ca chiar daca ai o aventura sexuala faptul ca te ascunzi de partenerul tau (din orice motiv) este o "inselare". cu asta sunt de acord. dar acum ne izbim de regulile impuse de societate in ceea ce priveste moralitatea unei persoane. cine stie, poate in viitorul nu prea indepartat regulile se vor schimba. doar acum ii acceptam pe homosexuali, deja femeile sau barbatii care su mai multe legaturi inainte de a se casatori nu mai sunt respinsi de societate, oare va mai conta o escapada a unuia din soti in viitor?
poate sunt prea cinic