ACCIDENTAREA COPILULUI MEU LA SCOALA/ CINE RASPUNDE??

by: iulik
Joi 9.11.2006 la terminarea orelor peste baietelul meu de clsI a cazut cuierul cu haine(cand o alta colega a tras de haina ei) si i-a perforat obrazul drept. Mentionez ca in clasa nu se mai afla profesoara de engleza. DECI SE TERMINASE ORA si plecase nu a asteptat ca si elevii cei mici de clsI sa se imbrace si sa iasa si ei din clasa. Copilul meu a fost adus acasa de o alta mamica care era inspaimantata. Directorul a aflat de eveniment abia la 2 ore si jumatate cand l-a anuntat sotul meu.Daca eram la servici in acea zi m-a intreb ce se intampla cu AL MEU COPIL???? Ce a urmat ... chemarea unui taxi si fuga la urgenta unde a fost anesteziat locat si total.....
NOI paritii acestui copil nu stim ce sa facem si cum sa procedam pentru a afla cine se face vinovat de neglijenta aceasta si cum v-a plati.
Am vrut sa dam in judecata. Dar pe cine?? Sunt procese care dureaza ani buni. Si poate copilul v-a fi privit si stigmatizat. Noi nu vrem sa-l mutam la alta scoala.AUTATINE CU SFATURI SI hai sa vedem ce legi avem in tara asta.
 

iulik

iulik

RASPUNS:ACCIDENTAREA COPILULUI MEU LA SCOALA/ CINE

18 Nov 2006, 22:40

Multumesc pt sfaturi si idei, dar(pt ca exista un DAR), in romania legile si autoritatile sunt parca degeaba.Ai dreptate din ancheta facuta de mine si sotul meu acea profesoara este de vina,apoi invatatoarea si conducerea scolii DAR cred si din surse acest proces pe care noi l-am fi inaintat ar fi putut dura de la 3 ani in sus.
1) Poate copilul ar fi terminat gimnaziu si noi am fi fost inca in proces.
2) Plangerile ar fi ajuns la inspectorat si inspectoratul ar fi demis conducerea scolii sau ar fi dat amenzi. Si se afla de tot demersul nostru si in orice scoala din romania as fi dus copilul s-ar fi aflat si cred ca bine nu ar fi fost.
Asa ca am dus la scoala politia de proximitate si i-am avertizat.
Ne-am oprit si suntem multumiti si-i multumim lui Dumnezeu ca a scapat copilul numai cu atat,DAR, ne simtim nedreptatiti pentru suferinta copilului si a noastra ca parinti si apoi de banii cheltuiti prin spital.
MULTUMESC!!
Daca am gasi ceva sigur de munca maine am pleca cu familie cu tot din tara.

pisi

pisi

Iulia,nu sunt avocat,

14 Nov 2006, 17:30

dar iti pot impartasi ce prevad legile(din tara unde ma aflu acum) intr-o situatie asemanatoare precum cea in care s-a aflat copilul tau.
Intai de toate,adultii raspund pentru siguranta copiilor si sunt obligati sa-si asume aceasta responsabilitate si sunt trasi la raspundere daca nu au supravegheat corect copiii(in categoria supraveghetori intra: parintii,educatorii,profesorii etc).
Deci in cazul tau,acea profesoara poarta o parte din vina si ar putea fi invinuita de neglijenta in ceea ce priveste siguranta copiilor care se aflau sub suparavegherea ei,in mod teoretic.

A doua chestie,ai putea da in judecata conducerea scolii,pentru ca are in dotare obiecte care reprezinta o amenintare la adresa sanatatii sau sigurantei copiilor,vezi cazul acelui cuier. In mod normal,pentru incintele in care se afla copii,toate obiectele aflate in acea incinta nu trebuie sa le pericliteze viata sau sanatatea micutilor.
Exista tot felul de obiecte destinate in exclusivitate scolilor,gradinitelor,ca prezentand un mare grad de siguranta pentru acestia.

Teoretic,tu poti da in judecata acea profesoara si scoala unde s-a intamplat nefericitul eveniment.


Va doresc mult succes,imi doresc sa luati hotararea corecta si multa sanatate celui mic.

Sa auzim numai de bine. :)