Femeia, o mironosita

by: tashulina
De multe ori ne batem cu pumnii in piept ca suntem egale cu barbatii, ca sa fim tratate la fel, insa cand vine vorba ca barbatii sa ne trateze la fel ca si pe ei, iar asta presupune sa aiba asteptari serioase in ceea ce priveste capacitatile noastre, incepem sa ne plangem ca suntem exploatate, ca barbatii sunt niste insensibili si ca nu le pasa cat de gingase suntem noi.

Pai doamnelor, cum ramane in acest caz? Suntem egale cu barbatii doar daca avem pretentii??
 

eva31

eva31

Fiecare cu ce poate

01 Apr 2011, 03:14

Pai cine a spus ca suntem egale cu barbatii? Barbatii sunt mai puternici din punct de vedere fizic, femeile sunt mai puternice din punct de vedere intelectual. Fiecare cu ce poate.....

stoe

stoe

egalitatea intre femeie si barbat

03 Sep 2010, 00:39

eu totusi cred ca aceasta egalitate exista, doar caracterele difera, caracter puternic sau slab. iar de aici rezulta o groaza de explicatii, putem complica sau simplifica raspunsul :)

fenotype

fenotype

Pt doamna "doctora"

02 Iul 2010, 23:18

Stimata doamna "doctora" , nu trebuie sa fi in domeniul medical ca sa stii ca testosteronul face diferenta intre barbati si femei in materie de forta. Si cum se face ca la testele iq barbatii au un coeficient mai ridicat decat cel al femeilor? sa nu uitam de abilitatiile practice care sunt mai dezvoltate decat la femei, de faptul ca nu ne bazam pe emotii ca femeia. In domeniul managementului majoritatea sunt barbati, sa nu vorbim de aeronautica. Stimata doamna incearca sa revii pe pamant, si nu va mai mintiti :).

tudor_tancu

tudor_tancu

chiar cred!

22 Mar 2010, 22:08

si eu cred in egalitate!

eva31

eva31

Vicky are dreptate

26 Oct 2009, 00:45

Nu are nici o femeie pretentia de a fi egala cu barbatul. Eu, cu atat mai putin, deoarece sunt doctora si inca din facultate am invatat deosebirile dintre cele doua sexe. Barbatii sunt fizic mai puternici, pentru ca secreta un hormon numit testosteron, care dezvolta masa musculara. Femeile sunt mai delicate si gingase. Ele sunt sensibile, nasc copii, ii cresc, au grija de sotii lor. Dar, in acelasi timp, sunt mai rezistente psihic. Ganditi-va ce s-ar vaita barbatii daca ar fi nevoiti sa poarte o sarcina 9 luni dupa care sa mai si nasca. Si stim si noi ce inseamna acest lucru. Eu cred ca aceasta egalitate pe care multe femei o doresc se refera mai ales la cea de ordin intelectual. Exista femei proaste si femei destepte, ca si barbati prosti sau destepti. Dar noi avem ceva in plus: intuitie, sensibilitate, al 6-lea simt. Din acest motiv eu consider ca nu ar trebui sa fim egalele lor, ci superioare barbatilor. Problema cu ei e ca nu realizeaza ca aceste doua mari forte, cea fizica si cea de ordin intelectual, ar trebui sa se completeze pentru un scop comun: familia.